|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.55
|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 6:36 pm Naslov sporočila: STLink-a ne zazna vec - Windows7 |
|
|
Danes so mi iz Microsofta "sporocil" da so na voljo novi updatejti in sem pognal update, sedaj mi STLink Utility ne zazna vec moje STM32 Discovery plosce (STLink integriran), par dni nazaj je zadeva se normalno delovala, sprobal sem tudi z drugo ploscico (enaka STM32 Discovery) sem mislil, ce bi bilo slucajno kaj s plosco narobe, pa je bil rezultat isti.
Probal sem se odinstalirati STLink Utility in driver ter ponovno instalirati in je bilo enako.
Ima kdo kaksne podobne tezave, kaksne ideje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.32
|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ni najboljša rešitev, ampak je vredno poskusit, da boš prepričan, da je vzrok res v posodobitvi windowsov... V windowsih izvedi "Restore to an earlier time" v "System restore". _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
System restore imam sicer izklopljen, sem se pa sprehodil čez danes nameščene popravke in jih vse odinstaliral, restartal računalnik, odstranil STLink Utility in driver, še enkrat restartal računalnik, ponovno instaliral STLink Utility in driver ter priklopil STLink ponovno ter poiskusil, pa žal ne gre.
Sprobal se še z drugim USB kablom na tem računalniku pa je enako.
STLink mi zazna sicer normalno kot disk in tudi v device managerju ni nobenega klicaja/vprašaja tako da v osnovi izgleda da dela samo nekaj ga moti pri sami povezavi na STLink. Nekako mi je zmanjkalo idej
Sem za vsak slučaj sprobal še na drugi mašini (WinXP), poinstaliral STLink Utility in dela BP, tako da sem še enkrat sam sebi potrdil da je sama plošča še OK.
Očitno so fantje in dekleta iz M$ spet nekaj fino popravili, ker je bil vmes nek Security update, ki se je nanašal na kernel-driverje in pomoje je ta naredil štalo in izgleda da "uninstall" za update-e ne dela ravno 100%  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reseno... Mea culpa, sem prehitro obtozil M$, kriv je bil Daemon tools, se je ravno vmes tudi poinstaliral update za daemon tools in ta je izgleda blokiral zadevo. Sem odinstaliral, restartal in sedaj deluje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 5 dni