www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pomoč pri nakupu TV-ja...
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Robyn
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2011 14:46
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 2:49 pm    Naslov sporočila:  Pomoč pri nakupu TV-ja... Odgovori s citatom

Zdravo,

pravkar imam namen naročiti ta TV ( http://www.mimovrste.com/artikel/1350213722/led-lcd-tv-sprejemnik-philips-42pfl7606h-12-3d)...pred naročilom bi še pa rad povprašal vas za vaše mnenje...ima kdo slučajno ta tV? kako je zadovoljen? sem mogoče kaj spregledal kaj je nujno potrebno?

za vsako mnenje in pomoč sem neskončno hvaležen...

hvala...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.24
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 2:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam ta tv, zaenkrat zelo zadovoljen, slika je odlična. V redu je tudi brskanje z Net TV-jem, le malo nerodno je upravljati z daljincem. Najbolj pa mi je všeč pri tem tv-ju Ambilight Wink
Nazaj na vrh
Robyn
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2011 14:46
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uff... se mi je kar kamen odkalil od srca... Smile

TV ni poceni in ne bi rad kupil mačka v žaklju...sedaj ko gledam malo ostale tv-je in primerjam se mi zdi da je res dober tv za to ceno...bal sem se edino, da je to kakšna stara serija in da ima mogoče kakšen skrit "feler" in je zato tako poceni...

hvala za pomoč...
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.40
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam philipsa z ambilight. To je najboljša stvar pri njem, škoda tudi drugi proizvajalci tega ne vgrajujejo.
Nazaj na vrh
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 6.02
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2011 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Idea Jaz mam tudi ambilajt pri mojem CRT-ju : 25W lučka z navadno (bok ne daj varčno!) žarnico za/pod TV-jem usmerjeno v zid/strop za njim ... Total cost 20€ ... DIY fičr Mr. Green
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.40
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2011 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spajky je napisal/a:
Idea Jaz mam tudi ambilajt pri mojem CRT-ju : 25W lučka z navadno (bok ne daj varčno!) žarnico za/pod TV-jem usmerjeno v zid/strop za njim ... Total cost 20€ ... DIY fičr Mr. Green

Pa tvoja lučka spreminja dinamično svetilnost in barve v odvisnosti od slike? Razz
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.81
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 20, 2011 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obrneš še en zaslon „ponazaj” ali vržeš zadnje ohišje proč pa še ohlajal se bo lažje. Wink

Sicer pa se sam pri sebi sprašujem ali se sploh splača nabavljati televizijo, saj za prvotni namen sploh ne potrebujem tunerja, ker je program beden. Za uporabo vsega ostalega je pa seveda zgodba drugačna.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 62.04
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2011 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem malo gledal za TV-ji. Moj farorit je bil sicer en model 37" Samsunga - eden iz med pogojev je bil, da je po širini ožji od 90cm (da gre v TV omaro ter zamenja staro kišto.

Pa sem naletel na philipsa - PHILIPS-a 37PFL7606H LED LCD TV

Koda:
Tehnične podrobnosti
Diagonala zaslona:    94 CM
Tehnologija zaslona:    LED LCD 
Ločljivost zaslona:    1920x1080 
Kakovost gibanja slike:    400 HZ
USB priključek:    da 
USB predvajanje:    slike, zvok, filmi 
Internet TV:    da 
Brezžična povezava:    DLNA, Wi-Fi pripravljen 
3D tehnologija:    da 
Tip digitalnega sprejemnika:    DVB-T, DVB-C 
Vrsta dekodiranja sprejemnika:    MPEG-4 
AMBILIGHT:    da 
Garancija:    2 leti 

Poln internetni brskalnik, možnost priklopa tipkovnice. 3d pasivna očala 2 kosa priložena.

Zadevo serm rezerviral. Jutri grem 99% po njega (100€ vikend bonus pri nakupu nad 500€) Vseeno bi rad slišal mnjenja. Mogoče ga ima kdo?

zažigalec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19
Aktiv.: 0.87
Kraj: Vipavski Križ (blizu)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2011 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skoraj 900€ za televizijo (a ne malček pretiravate ?). Zakaj pa tako nujno potrebujete TV ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.06

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2011 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, a si si vzel vsaj 10 minut in ta čas praktično preizkušal zadevo z daljincem?

Sam sem bil, tako kot ti, 99% da bom kupil 37 6606, model slabši od tvojega ogledanega, a mislim da razen ambilighta ni neke razlike.
Slika super, zvok za tako tanko škatlo daleč pred ostalimi, daljinec pa.... Bom še nekaj časa hvaležen prodajalcu, da me je opozoril....
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2011 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zažigalec je napisal/a:
Skoraj 900€ za televizijo (a ne malček pretiravate ?). Zakaj pa tako nujno potrebujete TV ?

Ok, tv se dobi za 250€ + tudi tiste sem gledal... so pa popolnoma "prazni".
Moja želja je bila, da ima vsaj priklop na internet. 3D ni bila zahteva. Glede na to, da je za ca 150€ dražji od enakega modela brez 3D se mi 150€ več ne zdi pretirano. Itak bo funkcija bolj malo v rabi - vsaj dokler ne bo kakih rednih programov v 3D tehniki.
... glede cene. Cene srednjega ranga TV so bile nekoč bistevno višje glede na plačo. Prvi barvni gorenski tv, ki smo ga kupili doma je prišel več kot dve povprečni plači. Tale pride eno povprečno plačo. Za dve dobiš "raketo".

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2011 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Silvo, a si si vzel vsaj 10 minut in ta čas praktično preizkušal zadevo z daljincem?

Sam sem bil, tako kot ti, 99% da bom kupil 37 6606, model slabši od tvojega ogledanega, a mislim da razen ambilighta ni neke razlike.
Slika super, zvok za tako tanko škatlo daleč pred ostalimi, daljinec pa.... Bom še nekaj časa hvaležen prodajalcu, da me je opozoril....

Bom jutri bolj podrobno preizkusil zadevo. Slednji je cenejši je brez 3D. Ok to ni nuja. V čem je problem daljinca?

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.06

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2011 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za moje pojme neuporaben.
Probaj zamenjat/izbrat vhod, igraj se z nastavitvami, pritisni kako tipko "po nerodnosti"...
Pa uporabljaj ga v temi.
Moraš probat, saj morda si pa v tistem 1% uporabnikov, ki jim tak daljinc "sede" in te po nepotrebnem strašim.

LG/Samsung/šekater so sicer večji, a popolnoma juzr frendli tudi za 80-letnike.
Nazaj na vrh
Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.24
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2011 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naš philips ima isti daljinec in se mi zdi super. Mogoče se ga je potrebno malo navaditi. Tudi v temi se ga da uporabljati. Res pa da ni preveč uporaben za brskanje po internetu, ampak kot je že Silvo omenil ima TV možnost priključitve tipkovnice.

Tudi tole imajo philipsi sedaj http://www.mojmikro.si/news/voyo_na_televizorjih
Nazaj na vrh
Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.96
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 09, 2011 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj vam bo 3D televizor ? Liar
Pa internet na TV - nerodno

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 478 dni