|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
scorpz Neznanec

Pridružen-a: Pon 18 Jul 2011 13:26 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2011 9:37 am Naslov sporočila: Problem z QT600_ATXMEGA128A1-QT16 ter SENSOR_CONFIG |
|
|
Torej sem pač eden izmed začetnikov samo mi C jezik ni tuj. Delam v AVRStudio 5 ter AVR Qtouch Studio in Atmel Qtouch Libraries 4.4.
Imam QT600 komplet in sem delal po tutorialu AVR1511 kjer je vse lepo in prav. Ko sem pa želel sam z interkacijami nekaj ustvariti po tutorialu AVR1016 s senzorji mi koda vedno vrača, da določene zadeve niso definirane.
Če preverjam z GET_SENSOR_STATE(x) == 1 dela vredu samo za sensorja 8 ter 0. Za vse ostale ne vrne ničesar vendar v Qtouch Studio kaže vse lepo pritiske, signale itd (senzorji se obarvajo zeleno).
Ko dodam spodnjo vrstico:
Koda: |
sensor_config[0] = SENSOR_CONFIG( CHANNEL_0, CHANNEL_0, SENSOR_TYPE_KEY );
|
Dobivam error:
Warning 1 implicit declaration of function 'SENSOR_CONFIG'
Error 6 undefined reference to `SENSOR_CONFIG' |
Ugibam, da mi manjka en include ali pa kak define, ki ni zabeležen v tutorialih. Sem šel parkrat čez njih pa nisem odpravil napake.
main.c @ http://pastebin.com/J66daL4d
Če pa uporabim qt_get_sensor_delta(3) > 15 dela brez težav za vsakega, medtem kot pa z GET_SENSOR_STATE(3) == 1 ali qt_measure_data.qt_touch_status.sensor_states[3] ne deluje.
Seveda brez sensor_config vrstice v tem primeru ker drugače ne more "zbuildati" programa.
Pa še težava glede io portov. Ko sem želel uporabiti npr. PORTD.2 = x; enako vrača, da ne obstaja ta definicija čeprav je definirana v io128.h, ki je includan v io.h, da ne obstaja. tako, da sem prisiljen uporabljati spodnje komande za določene porte, na katerih želim output, vendar se mi zdi da to ni ok...
PORTD_DIR = (1<<2) | (1<<4) | (1<<6)
PORTD_OUT = x; |
Vsakršna pomoč bo dobrodošla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni