|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Avg 13, 2007 9:44 pm Naslov sporočila: SMD merilni instrument VA503 |
|
|
Nekaj sem iskal po katalogih, pa sem naletel na zanimiv merilni instrument. VA503 Kaj mislite?
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.91 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pon Avg 13, 2007 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem ga že gledal. Zanimiva igračka, sploh če imaš veliko pomešanih kondijev, ali pa ne vidiš, kaj piše na uporih Me spominja na palčke v kitajski restavraciji
_________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Avg 13, 2007 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za ta denar bi rekel da so OK. Prav pridejo če je potrebno kaj od SMD-ja na hitro pomeriti. Konice so dokaj velike in površno narejene, tako da so samo za merjenje. V službi smo kupili 3 kose, od tega 1 kos ni deloval, problem je bil v tem da ni bil dober kontakt med LCD-jem in vezjem.
Zadeva ni primerljiva s TEM MODELOM
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Avg 13, 2007 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Peter, ti vrjamem. Kaka je cena druge "igračke"? Je dobavljiva pri nas? Cena tega je pravzaprav smenšno nizka. Bom zadevo naročil. Kaj več, ko jo dobim. Izbrskal sem tudi proizvajalca. ***Klik***
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Avg 13, 2007 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boljšo pinceto sem videl pred časom na sejmu, kjer bi bilo tudi veliko zanimanje obiskovalcev. Cenijo pa jo na cca. 200€ (če se ne motim) kar je absolutno preveč za hobi delavnico. Res je da ima vgrajen tudi voltmeter, L-meter, ... ampak vseeno.
Alternativa iz IC-ja je za domačo uporabo povsem dovolj.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadevo sem danes dobil.
Vse skupaj je spakirano v kompaktni embalaži. Ohišje instrumenta je lepo oblikovano ter res estecko obdelano.
Seveda je bilo potrebno zadevo takoj preizkusit. Poskusim zadevo vključit, (na instrumentu sta le dva gumba) a mi nikakor ne uspe. (pritiskanje obeh/držanje...) Ok, mislim, mogoče ni baterij noter oz, so le te kako zaščitene pred praznjenjem. Snamem pokrovček na zadnji strani. Vloženi sta dve gumb bateriji. Ni videt, da bi bila vmes kaka izolacija. Spomnim se težav, ki jih je opisal Peter. (mogoče je z instrumentom kaj narobe?) Naročil sem namreč dva (še za enega člana foruma) Pa odpakiram še drugega. Tudi ta se ne vključi. Sledi branje navodil. Nič posebnega - instrument se vključi z pritiskom na gumb "Func." Kaj zdaj? Vzamem instrumet - pomerim baterije- ugotovim, da so prazne. Sedaj mi je prišla prav "tablica" baterij, katere sem za mali denar kupil pred časom. ** No, končno uspem instriment vključiti. Poiščem neko tiskanino s smd-ji. Poskusim pomerit upor. Zadeva deluje ... presenetljivo dobro.
Še meritev par novih elementov. Tukaj me malo moti dokaj močna
vzmet pincete. En kondezator mi je odletel, ko sem ga malo premočno stisnil. Meritev uporov je relativno hitra. Precej časa pa traje meritev kakega večjega elektrolita. Recimo meritev 33 F s fotografije traje ca 5 sec.
PS
**
Sam instrumentov zaradi baterij ne nameravam reklamirati, kajti sami stroški pošiljanja bi znesli več, kot pa je vse skupaj vredno. Če pa se bo kdo odločil za nakup, pa vsekakor priporočam, da instument v trgovini proba. Če pa se bo odločil za naročilo po pošti, pa naj trgovca opozori na to.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
420.59 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Meritev kondenzatorja 33uF |
|
154.68 KB |
8 krat |

|
|
147.98 KB |
6 krat |

|
Meritev kondenzatorja 100n |
|
181.01 KB |
6 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
A odprl ga pa še nisi, da vidiš kako je narejen ?
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
A odprl ga pa še nisi, da vidiš kako je narejen ? |
He he, zdajle se mi ravno ne da - se bo pa to sigurno zgodilo.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD če imaš še tiste zmešane SMD kondenzatorje jih daj Silvotu in jih bo on sortiral
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj res, nekaj tega mu bom odstopil, da bo imel kaj delat v mrzlih zimskih večerih. Tako ene pol kilce bo verjetno dovolj
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, kolikšna je najmanjša kapacitivnost, ki jo lahko kolikor toliko točno izmeriš?
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
Silvo, kolikšna je najmanjša kapacitivnost, ki jo lahko kolikor toliko točno izmeriš? |
Šlo je še izmerit 18p. (označeno) instrument je kazal 10p. Probal sem več primerkov . Rezultat je enak. Rezultat meritve 22p je 15p. Torej "laže ca 7p
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za hiter odgovor. Verjetno ne laže linearno, ampak izvedel sem to, kar sem hotel
Kalibracijsko tabelo bomo pa pri Volku naredili
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa se to dogaja tudi pri merjenju uporov ?
_________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Tor Avg 21, 2007 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno, pri vrednostih pod ohm... Je pač na robu merilnega območja, sicer bo pa Silvo povedal...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni