www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Komentarji, vprašanja avtorjem projektov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dkone
Član
Član



Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Prispevkov: 2055
Aktiv.: 12.39
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 15, 2007 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha. Pa sem pazil da nebo narobe obrnil. No,zadevo sem rešit tako,da imam iz zadnje strani s strani smd elementov, prispajkal LEDice. Ko jobom čisto končal jo bom slikal. Drugače je pa zelo lepo izpadlo, program in kot sama zveda. Zelo lep izdelek je.

hvala, in obilo zvezd Laughing

_________________
Denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BostjanVidmar
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Prispevkov: 299
Aktiv.: 1.93
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2008 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašanje se nanaša na Lebdenje predmeta v magnetnem polju

Zanima me, kako si navil tisti magnet in če je še kdo to naredil in bi lahko bolj podrobno opisal, ker iz opisa nisem izvedel veliko?

Mogoče ima še kdo poslikan ta projekt že narejen, saj veste kako pravijo ''slika pove tisoč besed''

_________________
SHAFT - Loved by FEW Hated by MANY Feared by ALL.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dragoon
Član
Član



Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Prispevkov: 452
Aktiv.: 2.76
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 10:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slik ni zaenkrat, je pa posnetek! Tam se lepo vidi postavitev senzorja in magneta.
Magnet ni nič posebnega, le dovolj močan mora biti. Navito je bilo na vijak fi10 ali fi12 v dolžini kakšne 7 cm, fi navitja pa je bilo okoli 4-5 cm. Tuljava je pri priklopu na 16V vlekla okoli 3A, pri lebdenju 10mm pod pa okoli 200-300mA.
Malo poglej po netu, takih podobnih projektov je dosti dobro poslikanih in dobro pokomentiranih.

_________________
LP, Mitja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
BostjanVidmar
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Prispevkov: 299
Aktiv.: 1.93
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me še debelina žice s katero si navijal, ali lahko kar en star trransformator razdrem in navijem s tisto žico?
In kot se vidi na videu za trenutek imaš ti dva navitja na istem vijaku, je to res in zakaj?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dragoon
Član
Član



Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Prispevkov: 452
Aktiv.: 2.76
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žica ima fi pibližno 1mm. Ne vem na pamet, pa tudi nimam jaz tega doma, niti ni bistveno, le da bo dovolj močno da pritegne predmet z višine vsaj nekaj cm. probaj nekaj navit pa boš videl kako se obnaša. Navitje je samo eno. Tisto kar sem delal jaz je na elektron.si prilepil tisti ki ima nick nekaj z nekimi številkami (5449 ali nekaj podobnega, delala sva skupaj) - navitje je samo eno. Lahko se oglasi tudi avtor ki je projekt objavil tukaj in pove kaj o tem?
_________________
LP, Mitja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
dragoon
Član
Član



Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Prispevkov: 452
Aktiv.: 2.76
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 2:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tukaj oz tukaj pa tukaj
_________________
LP, Mitja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
BostjanVidmar
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Prispevkov: 299
Aktiv.: 1.93
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 3:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha to mi je pa že bolj všeč, ni programiranja in bo zame lažje narediti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dragoon
Član
Član



Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Prispevkov: 452
Aktiv.: 2.76
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A-A, ne vem če... Tudi tukaj moraš nastavljat paramtere. Raje sestavi programator in probaj kaj spogramirat, itak imaš program že napisan, ti samo prirediš konstante za svoj magnet.
To sem prilepil zato da boš videl kako naj zgleda tuljavca.

_________________
LP, Mitja
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
strobos
Član
Član



Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Prispevkov: 724
Aktiv.: 4.02
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

kot je že dragoon omenil, lahko magnet narediš po želji. Dobro je vedeti, kako napajalno napetost boš uporabil in kako železno jedro. Tudi pri meni je bila žica okoli 1mm premera. Za jedro sem vzel železno palico debeline 14mm in dolžine 15cm- torej močan magnet, če ga polno izkoristiš. Vse je odvisno od tega, kako težke predmete želiš dvigovati in na kakšni razdalji od magneta. Ja, kot se na videu vidi, imam dva navitja, to pa zato, ker je bil magnet uporabljen že pred leti za druge stvari in eksperimente, lahko pa glede na ta dva navitja izbiram priklop: samo eno navitje oz. oba skupaj, odvisno od željene moči oz. moči napajanja. Pri magnetu je potrebno paziti tudi, kako se zadeva greje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BostjanVidmar
Član
Član



Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46
Prispevkov: 299
Aktiv.: 1.93
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2008 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kako is pa magnet navil, kar na roke ali na kaj drugega?

Sam sem mislil kar tako, da bi v vrtalnik vpel in...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strobos
Član
Član



Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Prispevkov: 724
Aktiv.: 4.02
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 2:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem takrat kar na roke navijal, seveda pa ti bo šlo z vrtalnikom hitreje, če si boš stvar dobro pripravil.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član



Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Prispevkov: 2737
Aktiv.: 15.19
Kraj: Ločica ob Savinji

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 10, 2008 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Silvo

Motorčki v PC ventilatorjih so po večino brezkrtačni, komutacijo tuljav opravlja čip, ki je na vezju v sredini. Napaja se z DC napetostjo in se ga da lepo krmilit s PWM, zato mogoče zamenjava.

_________________
Lp,
Matevž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13803
Aktiv.: 76.60
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 10, 2008 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
@Silvo

Motorčki v PC ventilatorjih so po večino brezkrtačni, komutacijo tuljav opravlja čip, ki je na vezju v sredini. Napaja se z DC napetostjo in se ga da lepo krmilit s PWM, zato mogoče zamenjava.


Drži. Dejansko gre za brezkrtačne motorje. Sem popravil naslov. Zadeva pa lepo dela tudi s takimi s krtačkami. Prvenstveno sem namreč zadevo poskušal na enem takim pa mi je to ostalo v spominu, ko sem pisal sproročilo... Confused

_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mr_koba
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 17:53
Prispevkov: 4
Aktiv.: 0.03
Kraj: Gaberje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2008 11:10 pm    Naslov sporočila:  nivojsko stikalo Odgovori s citatom

Vprašnje se nanaša na projekt nivojsko stikalo

Sam izdelujem nivojsko stikalo s plovci. Verzijo z ultrazvokom sem opustil, ker sam ne bi znal nastaviti vseh potrebnih parametrov (ustrezen signal, program,...). Vedno bolj pa me mika tvoja varianta, zato me zanima, če si imel kake težave pri izdelavi.

lp
mr_koba
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13803
Aktiv.: 76.60
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2008 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena verzija je v rabi od časa objave projekta na forumu. Sodelavcu služi za črpanje pitne vode iz zbiralnika v višjeležeči bazen. Do sedaj mu deluje brezhibno.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Naslednja
Stran 4 od 13

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 Ur


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group