|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LPG-Civic Neznanec

Pridružen-a: Ned 25 Dec 2011 0:01 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Brest/okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 12:24 am Naslov sporočila: Prikaz opozorilnega teksta na LCD zaslonu (Arduino) |
|
|
Zadeva je taka
V program MPGuino (neke vrste potovalni računalnik) sem s pomočjo prijatelja vnesel nov prikaz, kjer mi prikazuje hkrati uro in zunanjo temperaturo. Vnesel sem še prikaz oporozilnega teksta: Nevarnost poledice! vsakič, ko temperatura pade pod 3°C (preventiva ).
Spisal sem tako, da mi tekst utripne 3x nato pa bi želel, da mi spet normalno prikazuje uro in temperaturo in me po možnosti opozori še na vsake 10-20 min recimo.
Zadeva deluje zaenkrat tako, da se mi prikaže tekst in trikrat utripne....problem je, ker kar naprej utripa Poizkusil sem z uporabo delay-a, vendar pa tu nastopi problem. Če bi se želel premakniti na drug "zaslon", recimo s prikazom povprečne porabe, moram počakati, da se delay izteče nato pa se zadeva premakne.
Prosil bi torej, če pozna kdo funkcijo, ukaz ali nekaj, da bi mi ta opozorilni tekst prikazalo samo enkrat in zatem zopet prikazovalo uro in temp.
Hvala za odgovore in pomoč!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi zastavice, ali pa eno spremenljivko, ki jo povečuješ vsakič ko enkrat utripne. Ko je ta spremenljivka enaka številu utripov (ki jih sam določiš), greš ven iz te zanke. Postopek ponoviš spet kadar se ti zahoče.
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LPG-Civic Neznanec

Pridružen-a: Ned 25 Dec 2011 0:01 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Brest/okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm...zanimivo. Sicer sem še nov pri tem pisanju programov ampak se bom pozanimal kako tole gre.
Mogoče še kakšna ideja, kako bi moral spisati kodo, da bi mi prikazalo ta opozorilni tekst neglede na to na katerem zaslonu/prikazu se nahajam? Zaenkrat sem spisal to v sklopu tega prikaza, kjer mi prikazuje uro in zunanjo temperaturo. Če se ne nahajam na tem prikazu, mi opozorila pač ne prikaže
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 2:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Arduino programskega jezika sicer ne poznam (deluje mi neka psevdo C koda - mogoče Java?) vendar ne glede na to, imaš nekje neko glavno programsko zanko, ki se vrti v neskončnost. Tam v tej zanki imaš najbrž nekje neke funkije, ki jih kliče glavna programska zanka. Tam napravi svojo funkcijo in jo periodično kliči, ob pogoju, da je temperatura enaka ali nižja od 3 stopinje celzija.
Se pravi uporabiš en flag, ki ga postaviš vsake 10-15 min (tvoja želja), pogoj da je temperatura nižja od 3 stopinje, ter uporabiš še eno spremenljivko, ki jo povečaš kolikor krat želiš, da ti utripne napis. To spremenljivko postaviš na nič takrat, ko postaviš flag za pisanje na LCD, flag pa pobrišeš takoj, ko vstopiš v to funkcijo.
LP G
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.57 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Dec 25, 2011 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
@LPG-Civic: dobro bi bilo, da bi vsaj povezavo do programa, ki ga uporabljaš, dal, da bi forumaši vedeli za kaj gre.
Zadnja verzija mpguino.pde, ki sem jo snel tukaj :
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
mpguino.txt |
Velikost datoteke: |
37.42 KB |
Downloadano: |
9 krat |
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni