www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JTAG razhroščevanje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje bi se moral naučiti razhroščevanja z debuggerjem JTAG.
Trenutno razhroščujem programe tako, da na kritična mesta vgrajujem izpise preko software-uart-a na nek pin in potem to opazujem z Brayevim terminalom.
Predstavljam pa si, da si z JTAG orodjem, načinom ali karkoli že je, da opazovati program v živo, kot neke vrste vivisekcija atmega. Se pa na ta način izgubi nekaj pinov mikrokrmilnika, kaj ne?

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
silvo_v
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00
Aktiv.: 0.62
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Trenutno razhroščujem programe tako, da na kritična mesta vgrajujem izpise preko software-uart-a na nek pin in potem to opazujem z Brayevim terminalom.

Tudi jaz sem včasih delal tako, princip je učinkovit, a zelo zamuden. Odkar uporabljam JTAG razhroščevalnik, si sploh ne predstavljam več dela brez njega.

Ko ustaviš izvajanje programa, imaš dostop do vsebine vseh registrov in pomnilnikov. Z "breakpoint-i" ustaviš progam na želeni točki, program lahko izvajaš korak za korakom...

Lp, Silvo
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

silvo_v je napisal/a:
vilko je napisal/a:

Tudi jaz sem včasih delal tako, princip je učinkovit, a zelo zamuden. Odkar uporabljam JTAG razhroščevalnik, si sploh ne predstavljam več dela brez njega.

Ko ustaviš izvajanje programa, imaš dostop do vsebine vseh registrov in pomnilnikov. Z "breakpoint-i" ustaviš progam na želeni točki, program lahko izvajaš korak za korakom...

Lp, Silvo

Na PIC-ih lahko to z navadnim programatorjem delas Mr. Green
Ampak ja, sem jaz tudi prek LCDja ali serijskega porta delal to ce je bilo potrebno

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MarkoSan
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Dec 2006 12:20
Aktiv.: 0.55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

blay44 je napisal/a:
Dorijan je napisal/a:
blay44 je napisal/a:
Kako se pa naredi FFT analizo?
Lp
Odpri novo temo pa malenkost bolje definiraj vprašanje(na splošno, v LabViewu ma MCUju, kaj to sploh je...?), ker ne vem kaj točno misliš s tem.
oz napiši Fast Fourier Transform v google.

Bom enkrat, ker v zadevi nimam pojma. Vem samo, da se da iz vzorčenega signala računsko izračunati frekvenčni spekter. Sam odgovori so bolj redki. Zdajle mam preveč dela z PLLji.

LP
V cem pa rabis spisan FFT? Mogoce ti lohka pomagam ...
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.76
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
kobranka je napisal/a:
Danes po pošti prejel tole: http://www.ebay.com/itm/USB-JTAG-adapter-Programmer-Debugger-AVR-atmega-/190531487895?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5c8fc897

Deluje vredu?
LEDuser je napisal/a:
Sporoči če deluje.

Najprej sem imel težave dobiti gonilnike, ko sem dešifriral gravure na keramiki USB to I/O Port kontrolerju se je iskazalo, da potrebujem te gonilnike: http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31

V navodilih piše najprej inštalirat gonilnike potem priklopiš napravo. V IDEju, točneje AVR Studio, v nastavitvah (Platform) ga najverjetneje najdeš pod JTAG ICE. Nisem še utegnil si izbrati primernega IDEja.

Sedaj se ubadam kako povezati JTAG na ICSP(imena kot vajencu mi delajo malo problem) prve dva sta mi načeloma jasna Smile zadnji štiri pa ne:
Koda:
+5V           vcc
gnd           gnd

sck           tck
miso          tdo
mosi          tdi
reset         tms
Aha vseeno dobil nekaj:

TDI (Test Data In)
TDO (Test Data Out)
TCK (Test Clock)
TMS (Test Mode Select)
TRST (Test Reset) optional.

Nazadnje urejal/a kobranka Čet Dec 22, 2011 12:01 am; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
program_er je napisal/a:
kobranka je napisal/a:
Danes po pošti prejel tole: http://www.ebay.com/itm/USB-JTAG-adapter-Programmer-Debugger-AVR-atmega-/190531487895?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5c8fc897

Deluje vredu?
LEDuser je napisal/a:
Sporoči če deluje.

Najprej sem imel težave dobiti gonilnike, ko sem dešifriral gravure na keramiki USB to I/O Port kontrolerju se je iskazalo, da potrebujem te gonilnike: http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31

V navodilih piše najprej inštalirat gonilnike potem priklopiš napravo.

Sedaj se ubadam kako povezati JTAG na ICSP(imena kot vajencu mi delajo malo problem) prve dva sta mi načeloma jasna Smile zadnji štiri pa ne:
Koda:
+5V           vcc
gnd           gnd

sck           tck
miso          tdo
mosi          tdi
reset         tms

MasterInSlaveOut
MasterOutSlaveIn

one sta pa verjetno
TransmitterDataOut
TransmitterDataIn

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 8:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole so SPI pini
sck
miso
mosi

Tole je splošni pin
reset

Tole so pa JTAG pini
tck
tdo
tdi
tms

Kam kaj priklopit, najdeš v datasheetu mikrokontrolerja in v navodilih programatorja.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni