|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3360 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2011 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekje bi se moral naučiti razhroščevanja z debuggerjem JTAG.
Trenutno razhroščujem programe tako, da na kritična mesta vgrajujem izpise preko software-uart-a na nek pin in potem to opazujem z Brayevim terminalom.
Predstavljam pa si, da si z JTAG orodjem, načinom ali karkoli že je, da opazovati program v živo, kot neke vrste vivisekcija atmega. Se pa na ta način izgubi nekaj pinov mikrokrmilnika, kaj ne? _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo_v Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.62 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2011 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
vilko je napisal/a: |
Trenutno razhroščujem programe tako, da na kritična mesta vgrajujem izpise preko software-uart-a na nek pin in potem to opazujem z Brayevim terminalom. |
Tudi jaz sem včasih delal tako, princip je učinkovit, a zelo zamuden. Odkar uporabljam JTAG razhroščevalnik, si sploh ne predstavljam več dela brez njega.
Ko ustaviš izvajanje programa, imaš dostop do vsebine vseh registrov in pomnilnikov. Z "breakpoint-i" ustaviš progam na želeni točki, program lahko izvajaš korak za korakom...
Lp, Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2011 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
silvo_v je napisal/a: |
vilko je napisal/a: |
Trenutno razhroščujem programe tako, da na kritična mesta vgrajujem izpise preko software-uart-a na nek pin in potem to opazujem z Brayevim terminalom. |
Tudi jaz sem včasih delal tako, princip je učinkovit, a zelo zamuden. Odkar uporabljam JTAG razhroščevalnik, si sploh ne predstavljam več dela brez njega.
Ko ustaviš izvajanje programa, imaš dostop do vsebine vseh registrov in pomnilnikov. Z "breakpoint-i" ustaviš progam na želeni točki, program lahko izvajaš korak za korakom...
Lp, Silvo |
Na PIC-ih lahko to z navadnim programatorjem delas
Ampak ja, sem jaz tudi prek LCDja ali serijskega porta delal to ce je bilo potrebno _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoSan Član

Pridružen-a: Pon 11 Dec 2006 12:20 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.55 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2011 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
blay44 je napisal/a: |
Dorijan je napisal/a: |
blay44 je napisal/a: |
Kako se pa naredi FFT analizo?
Lp |
Odpri novo temo pa malenkost bolje definiraj vprašanje(na splošno, v LabViewu ma MCUju, kaj to sploh je...?), ker ne vem kaj točno misliš s tem.
oz napiši Fast Fourier Transform v google. |
Bom enkrat, ker v zadevi nimam pojma. Vem samo, da se da iz vzorčenega signala računsko izračunati frekvenčni spekter. Sam odgovori so bolj redki. Zdajle mam preveč dela z PLLji.
LP |
V cem pa rabis spisan FFT? Mogoce ti lohka pomagam ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.76 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2011 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Deluje vredu? |
LEDuser je napisal/a: |
Sporoči če deluje. |
Najprej sem imel težave dobiti gonilnike, ko sem dešifriral gravure na keramiki USB to I/O Port kontrolerju se je iskazalo, da potrebujem te gonilnike: http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31
V navodilih piše najprej inštalirat gonilnike potem priklopiš napravo. V IDEju, točneje AVR Studio, v nastavitvah (Platform) ga najverjetneje najdeš pod JTAG ICE. Nisem še utegnil si izbrati primernega IDEja.
Sedaj se ubadam kako povezati JTAG na ICSP(imena kot vajencu mi delajo malo problem) prve dva sta mi načeloma jasna zadnji štiri pa ne:
Koda: |
+5V vcc
gnd gnd
sck tck
miso tdo
mosi tdi
reset tms |
Aha vseeno dobil nekaj:
TDI (Test Data In)
TDO (Test Data Out)
TCK (Test Clock)
TMS (Test Mode Select)
TRST (Test Reset) optional.
Nazadnje urejal/a kobranka Čet Dec 22, 2011 12:01 am; skupaj popravljeno 3 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sre Dec 21, 2011 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
program_er je napisal/a: |
Deluje vredu? |
LEDuser je napisal/a: |
Sporoči če deluje. |
Najprej sem imel težave dobiti gonilnike, ko sem dešifriral gravure na keramiki USB to I/O Port kontrolerju se je iskazalo, da potrebujem te gonilnike: http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31
V navodilih piše najprej inštalirat gonilnike potem priklopiš napravo.
Sedaj se ubadam kako povezati JTAG na ICSP(imena kot vajencu mi delajo malo problem) prve dva sta mi načeloma jasna zadnji štiri pa ne:
Koda: |
+5V vcc
gnd gnd
sck tck
miso tdo
mosi tdi
reset tms |
|
MasterInSlaveOut
MasterOutSlaveIn
one sta pa verjetno
TransmitterDataOut
TransmitterDataIn _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Dec 22, 2011 8:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole so SPI pini
sck
miso
mosi
Tole je splošni pin
reset
Tole so pa JTAG pini
tck
tdo
tdi
tms
Kam kaj priklopit, najdeš v datasheetu mikrokontrolerja in v navodilih programatorja. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni