www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri kalkulator
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pinkiler21
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Feb 2010 14:46
Aktiv.: 0.39
Kraj: Dobravlje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 2:44 pm    Naslov sporočila:  Kateri kalkulator Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Mene pa zanima kateri kalkulator priporočate za faks (FE). Sam se odločam med casio in sharp (http://www.mimovrste.com/artikel/4450021824/tehnicni-kalkulator-sharp-el-w506xslc-siv).

Hvala za odgovore.

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 3:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz osebno imam HP39GS iz e-baya vključno s carino 60€ in sem zadovoljen.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Mihec
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10
Aktiv.: 1.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem skozi srednjo tehnično šolo, ter fakulteto za elektrotehniko uspešno prišel skozi s tem, le starejši model:

Klik!
Nazaj na vrh
S53DZ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27
Aktiv.: 5.52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa nikoli nisem bil preveč za oklepaje pri kalkulatorju in sem imel pretežno take z RPN načinom, beri najprej operande na to pa operacijo. Se hitreje računa. Trenutno je to stari HP32SII.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2011 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tem je bila na forumu že debata. Kalkulator HP 50g je za moj okus še vedno izbira, ki bi jo težko zamenjal za karkoli drugega. Cena pri nas ni ravno prijazna, mogoče bi bilo pa za preveriti tudi v kaki internetni trgovini.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.63
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 1:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dodal bi le opozorilo, da bodo pri določenih predmetih na FE-ju težave v primeru uporabe grafičnih kalkulatorjev (prepoved) in nekateri profesorji se tega kar strogo držijo (tudi v smislu kontrole).
Moje izkušnje pravijo da se da FE dokončati tudi brez grafičnega računalnika brez težav in nima smisla zapravljati preveč denarja za grafične računalnike. Druga stvar pa je poznejše obdobje, saj kalkulatorjev ne kupujemo le za tistih 5 let FE-ja ampak za več časa. Sam sem svoj kalkulator kupil že v srednji šoli, pa ga še vedno uporabljam. Gre pa za starejši Sharpov model in po 7 letih uporabe še vedno deluje kot nov. Dobra stvar, ni kaj. Upam, da so novi še vedno tako kvalitetni.

Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.23
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo uredu in poceni je tudi tale, ki ga dobiš v kakšni trgovini....recimo šp*r.

http://www.rskey.org/~mwsebastian/reviews/ti30xsmv_small.jpg
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

fx991 oz fx570 (isti samo 1. ima sončno celico)
Sicer ima grafični zaslon ampak zato ker ima naravni prikaz simbolov. (koreni, ulomki, integrali itd.) Kar naredi zaslon veliko bolj pregleden in zmanjša možnost napake.
Ima podporo za imaginarna števila, 3x3 matrike, enačbe z do 4mi nenaznkami, določen integral in odvod.
Vgrajene ima že pretvorbe med enotami in večino fizikalnih konstant, ki jih boš uporabljal, kar je še ena stvar, ki lahko zmanjša možnost napake, ko bi se zatipkal ko vpisuješ konstante.

Tako, da pri predmetih kjer pustijo pri izpitu imeti A4 list z formulami in kalkulator čisto nič ne zaostajaš za tistimi, ki bodo vrgli po 200€+ za takega v katerega se da shranjevati plonke.
Tam kjer pa ne pustijo imeti lista zraven pa običajno tudi kalkulatorja ne smeš imet.
Ampak večina predmetov je tako narejenih, da če si nisi pogledal, ne boš rešil v dovoljenem času, pa če imaš matematični priročnik zapiske in nek OhInSploh kalkulator.

Bo boljša naložba če daš 30€ za kalkulator in 20€ za priročnik, ker ne glede na kalkulator boš rabil priročnik(sicer, če si na VSŠ precej manj kot, če si na UNI).

blay44
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17
Aktiv.: 3.42

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz menim, da ga čez HPja ni. Oče ima HP48g že cca. 15 let in je neuničljiv. Po njem tipka in ga ima za igračo že četrta generacija. Ima vse živo. Krasen je za preizkušanje rs232 in kakšno snemanje podatkov iz njega, ko je PC preštorast. Edino njihov RPL se moraš navaditi.
Še tole. Da se povezati preko IR z drugimi HPji............. Shhh

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HP48g se meni ne poveže na HP 39GS, tako da ali jaz nekaj narobe delam ali pa niso vsi med seboj kompatibilni.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
blay44
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Dec 2010 18:17
Aktiv.: 3.42

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj iti v mod transfer, nastavi IR in Type Xmodem, če se kermita ne ujemata. Namesto binary na stavi ASCII in isto kodno tabelo prevajanja in cela variabla bi se ti mogla prenesti.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
S53DZ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27
Aktiv.: 5.52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 10:44 pm    Naslov sporočila:  Re: Kateri kalkulator Odgovori s citatom

Pinkiler21 je napisal/a:
Mene pa zanima kateri kalkulator priporočate za faks (FE). Sam se odločam med casio in sharp (http://www.mimovrste.com/artikel/4450021824/tehnicni-kalkulator-sharp-el-w506xslc-siv).

Lahko ti oddam CASIO fx-5500L, ki ga ne uporabljam več. (Ima sicer manjšo težavo s kontrastom, vendar deluje odlično. Najbrž je treba urediti kabelček za display.)
EDIT:
Še to, ima pa te funkcije, ki jih tudi sicer priporočam:
trigonometrija, hiperbolične funkcije, matrike, kvadr.enačbe, integral, kompleksna števila, statistika.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70770.42

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 22, 2011 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
1OVER0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06
Aktiv.: 1.19
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 23, 2011 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tudi moj kalkulator bo počasi dopolnil 15 let, HP 48G je po mojem mnenju res pojem za kalkulator. Sčasoma se ti obrnjen poljski zapis (RPN) nekako kar priljubi in postane samoumeven in zelo uporaben. Za igračkanje sem z njim testiral uporabo kot TV daljinec, daljinski odklep avtomobila.... Sprogramiraš ga pa lahko praktično za kakršne koli izračune in tipe nalog - če se ti ljubi.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 24, 2011 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ti89 titanium pa si car; ta kalkulator ima vse kar je možno, če pa nima pa naložiš, programov je zanj ogromno; hkrati je hitrost računanja napram drugim HP...ubijalska
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni