|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smart Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 16:02 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.37 Kraj: okolica Grosuplja
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 6:38 pm Naslov sporočila: Accord prevelika poraba vi***xa |
|
|
Pozdravljeni !
Zanima me, kako lahko izklopim pranje žarometov na hondi accord l. 2004 takrat, ko perem vetrobransko steklo?
Problem je v tem, da je poraba vitrexa ob vklopljenih lučeh 3x večja, kot ob izklopljenih. Nisem se še poglabljal v detajle, lahko mi pa kdo da nasvet kako porabo le tega omiliti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem na svojem citroenu C5 preprosto varovalko vzel ven
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
He, he, ravno sem se spraševal isto, le da je Accord '05. Mogoče pa bi cevko, ki pelje do škropilnice za luči napeljal nazaj v rezervoar za tekočino?  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Dec 26, 2011 7:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš xenon žaromete? Če je odgovor da, imaš pranje žarometov tam z namenom (in zato da se ugodi EU zakonom). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.69 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Velik avto, veliki stroški. Sicer pa kot so napisali, pranje žaromatov je tam z razlogom, to ti lahko potrdijo nasproti vozeči vozniki, ko imaš umazane žaromete.
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
nakamichi je napisal/a: |
Velik avto, veliki stroški. Sicer pa kot so napisali, pranje žaromatov je tam z razlogom, to ti lahko potrdijo nasproti vozeči vozniki, ko imaš umazane žaromete.
L.P.,
Miha |
Petkrat sem tole prebral pa ne razumem kaj si hotel napisati?
Ti vidiš, da ima nasprotivozečo vozilo umazane žaromete?  _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smart Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 16:02 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.37 Kraj: okolica Grosuplja
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko je umazanija zasušena na žarometih in ker nimajo brisalcev je pranje le teh samo metanje denarja skozi okno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, morda pa blešči? _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na umazaniji pred žarometi se nabira packarija, ki siplje svetlobo. Nasproti vozečim to precej sveti v oči, sploh če so xenon sijalke notri. V tem primeru je pranje žarometov z zakonom obvezno.
O uspešnosti takega čiščenja pa smo že debatirali. Če se želite spet poglabljat v to, najdite tisto temo. Tukaj je to offtopic.
Tisti, ki želi biti kulturen voznik, vsaj ob vsakem tankanju očisti sprednje in zadnje luči. Vključno z meglenkami. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.69 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
L.P.,
Miha |
Ti vidiš, da ima nasprotivozečo vozilo umazane žaromete?  |
Kot je napisal Aly, zelo umazani žarometi, še posebej močnejšega tipa povzorčijo veliko več difuzijske svetlobe zaradi umazanije, sicer to velja za vse žaromete a se logično proporcionalno veča s svetilnostjo žarometa. V primeru, da vozilo to ima, ni tam brez veze.
L.P.,
Miha |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je vsem jasno zakaj je obvezno pranje žarometov pri xenonskih žarometih ampak ta avto res pretirava, v tem je keč! _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 5:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi ta novodobna čudesa imela montirano na lučeh staro preverjeno rusko tehniko (brisalce), bi bila poraba povečana le za kakih 20%, ob neprimerno boljšem efektu.
Ampak kdo bi pa še hotel imet brisalce na lučeh leta 2000-i-kusur....
Tako pa mora zadeva špricat pod visokim tlakom, ob čemer pa efekta seveda ni nekega hudega na zasušeni svinjariji. Morda pretirava kakih 10÷20% nad kakim šparovčkom. Jaka muda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smart Član

|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Juhu našel sem jo; varovalko namreč.
Pod pokrovom motorja je majhna doza zraven glavnih varovalk, ki ima samo dve varovalki in tista 30A je za pranje žarometov.
Žaromete bom pa kar brisal, kot do sedaj, ker se mi zdi mnogo učinkoviteje, kakor špricanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
L.P.,
Miha |
Ti vidiš, da ima nasprotivozečo vozilo umazane žaromete?  |
Kot je napisal Aly, zelo umazani žarometi, še posebej močnejšega tipa povzorčijo veliko več difuzijske svetlobe zaradi umazanije, sicer to velja za vse žaromete a se logično proporcionalno veča s svetilnostjo žarometa. V primeru, da vozilo to ima, ni tam brez veze.
L.P.,
Miha |
Takole bom rekel - zaradi 4 izmenskega delovnika sem veliko na cesti ponoči. Morebiti sem slep a kakega bleščanja luči nasprotivozečih vozil, recimo po slabem vremenu, ko se fokusi najbolj umažejo nisem opazil. Opazil pa sem prav nasprotno na svojem vozilu. Dostikrat me je zjutraj, ko sem hodil s šihta kdo "upozarjal" na dolge luči običajno takrat, ko so bili fokusi čisti gor pa se je nabrala jutranja rosa. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jutranja rosa - to so drobne kapljice, ki delujejo kot mini razpršilne leče. Verjamem, da to res sveti na vse strani... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni