|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70639.88
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2005 9:40 am Naslov sporočila: ARM+eclipse+wiggler |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2005 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva me ni najbolj prepričala. Eclipse z vso šaro, ki jo še potrebuješ se na disku razširi, kot ptičja gripa. Nekateri ravno ne postavljamo rekordov v kupovanju novih in novih računalnikov. Moj P 1k5 z 20GB diskom komaj škripa če zaženem Eclips.
Mi je okolje, ki ga nudi Keil dosti bolj všeč. 16K je zastonj in več kot zadostuje za lepo število aplikacij. Še posebej če statične podatke (n.pr. kakšne grafične maske za LCD zaslon) nalovdaš ločeno (tako kot n.pr. zvočne datoteke v demo primeru). Če pa to ni dovolj pa preklopiš na GNU, ki je tudi podprt.
Kolikokrat pa sploh rabiš debugger tipa wiggler ali bolj šminkerski ULINK (slednjega imam tudi sam)?
Če program pišeš modularno zanj praktično sploh ni kakšne pretirane nuje. Posamezne segmente testiraš posamično (kar je obvladljivo brez debuggerja) in jih nato povezuješ v večje celote. Običajno to dela B.P.
Pri ARM-ju res ni potrebe za kakšnim tricky programiranjem, da kaj notri prineseš, ker je HW bolj kilav  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70639.88
|
Objavljeno: Tor Okt 25, 2005 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Čet Okt 27, 2005 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
V principu se strinjam z večino zapisanega.
Meni osebno pretirano glomazna orodja niso bila nikoli všeč. Uporaba jave za ta namen pa nekako, kot bi hotel s hiltijem vrtat luknje v PCB.
Javo sem vedno bolj razumel kot jezik za razvijanje aplikacij tipa strežnik/odjemalec in to tam, kjer mešetariš med različnimi operacijskimi sistemi in se povezuješ na različne tipe podatkovnih baz. Nisem še naletel na bazo, ki nebi imela vmesnika za navezavo na javo.
Po drugi strani pa, še posebej za real time aplikacije je mnogo boljša uporaba kakšnega drugega orodja. Na mojem P1k5 se "javini fižoli" komaj odprejo. Imam pa aplikacijo, ki je narejena z Delphijem in intenzivno uporablja 2 x RS232, teče v treh servisih, pri čemur se na enem od servisov ves čas poganja vsaj 6 niti, vse skupaj pa dostopa še do baze podatkov, kjer se dnevno nabere kakšnih 60.000 zapisov - in vse to deluje B.P.
Res pa je, da na tem računalniku ne moreš pognat ene normalne igrice , na mojo žalost še simulator letenja ne dela kot bi moral.
Je pa tisti opis, ki si ga pripel ..., le kje ljudje najdejo toliko časa  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni