www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Priključim računalnik -> čez ~10 minut se mreža sesuje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tretjic
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19
Aktiv.: 2.28
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 5:10 pm    Naslov sporočila:  Priključim računalnik -> čez ~10 minut se mreža sesuje Odgovori s citatom

Problem je kot v naslovu.
2 do 15 računalnikov je povezanih v mrežo prek žice in potem še 0 do 5 brezžično.

Ko priključim svojega (žično) se čez kakšnih deset minut komplet mreža ustavi (do takrat deluje povsem normalno), ko ga izključim, se čez nekaj minut pobere. Na sumu sem imel virus - najprej pregledal računalnik in nič našel, potem sem sistem komplet na novo naložil (Win7 64bit, prej 32bit), brez kakršnega koli dodatnega programa ->problem ostane.
Na isti kabel sem priključil drug računalnik -> problema ni.
Na isti kabel sem priključil tretji računalnik -> problem ostane.
V mrežo sem se priključil prek dodatnega ruterja -> problem ostane.
V računalnik sem vgradil brezžično kartico (ki je prej drugje brezhibno delovala) -> problem ostane (če sem se priključil na osnovni ali pa dodatni ruter)
Brezžično sem se priključil k sosedu -> po eni uri je ta mreža še vedno delovala.

Ker imam očitno premalo izkušenj z mrežami prosim za kakšen nasvet, da mi ne bo treba predr... čisto vsakega stikala, ruterja in računalnika v (študentski) hiši.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če tista vtičnica na kateri postane problem oz. tisti port na routerju/stikalu ne deluje? Imam občutek, da imaš problem s hardwarom oz. s portom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanič mrežna
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
Kaj pa če tista vtičnica na kateri postane problem oz. tisti port na routerju/stikalu ne deluje? Imam občutek, da imaš problem s hardwarom oz. s portom.

Tudi pri brezžični povezavi se mu sesede.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 6:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš na tvojem računalniku vklopljen kakšen torrent odjemalec. Slabo konfiguriran odjemalec lahko 'zablokira' mrežo.
tretjic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torrent odjemalca ni.

Aja, poizkusil sem tudi z drugim kablom->isto
Zamenjal sem stikalo, ki je med ruterjem in računalnikom->isto

Problem je, ker ne crkne takoj in bi potem lažje/hitreje izločil problematičen del, ampak crkne čez kakšnih 10 minut, včasih pa tudi čez 40.
Nazaj na vrh
ilo123
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Dec 2011 21:50
Aktiv.: 0.29
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobna situacija je bila oz. je še vedno. Doma imamo štiri računalnike. Eden je prikloplejen z UTP kablom na modem, na modemu je priključen še mali router na katerega se povožejo trije prenosniki. prenosniki imajo dve do tri ure povezavo nato povezava izgine, nato moram resetirati router in spet dela za par ur. Ko sem dva prenosnika odstranil iz povezave je internetna povezava delovala normalno.

Moje mnenje je takšno, da je verjetno preobremenjeno omrežje. samo je problem, da samo tvoj računalnik meče iz mreže. Mogoče je kaj narobe z matično.

Se opravičujem, če je moj odgovor "off topic".

boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi pride do takšnega problema , če je v omrežju podvojen IP naslov (dva računalnika imata enak IP), oziroma če pride do loopa v omrežju. Ali imaš na istem računalniku ob problemu vključeno tudi WLAN povezavo in žično hkrati? Ali imaš na računalnikih IP naslove nastavljene statično ali dinamično ?

Kaj pomeni,
LP
Boris
Nazaj na vrh
tretjic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem priključeno samo žično ali samo brezžično.

IP v problematičnem računalniku je dinamičen, za vse ostale ne vem. Se je pa enkrat med poizkušanjem odkritja napake zgodilo, da je na enem izmed prenosnikov izpisalo, da je lahko v omrežju več računalnikov z istim naslovom - se pravi da je najverjetneje konflikt s tem računalnikom ali je lahko s katerimkoli?
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam, da nastaviš na vseh računalnikih DHCP, če pa ti je pomembno, da imajo računalniki vedno isti IP na DHCP strežniku ali routerju (naprava, ki ti zagotavlja IP naslove preko DHCP-ja) narediš rezervacijo glede na MAC naslov naprave. Ponavadi je to pomembno predvsem zaradi nadzora nad opremo ali pravil na požarnih pregradah, da pridobijo naprave vedno isti IP naslov.
Ali lahko zaupaš kakšno stikalo in kakšen routerj je v ozadju (proizvajalec)?

Boris
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

.....ja prej sem pozabil napisat, da je najslabši možen primer ta, da na enem izmed računalnikov nastaviš IP naslov enak kot ga ima Gateway oziroma po slovensko prehod. Potem je ponavadi v omrežju prava "štala", saj naprave pošiljajo enkrat na prehod enkrat pa na napravi, ki igra vlogo prehoda...no čez čas neha delat vse Smile
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 03, 2012 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat sem v službi dobil podobno štalo. Izkazalo se je, da je ena izmed testnih napav oddajala zelo zelo majhne paketke (bar bitov). To je povzročalo celo štalo z popolnoma enakimi simptomi.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 1:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel podobno štalo, ki sti bili v omrežju dve naprave z enakim MAC naslovom.
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 1:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, to je primerljivo s sedmico na lotu...
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 04, 2012 1:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Niti ne.
Samo enega dovolj "pametnega" moraš imeti. V mreži smo imeli dve napravi za pošiljanje telemetrije pretokov vode. No ena se je pokvarila, pa je dežurni vzel rezervo in ker ni vedel kaj je kaj, jo je skonfiguriral tako, da je vse nastavitve prepisal z delujoče.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni