Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 438 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 5:10 pm Naslov sporočila: Priključim računalnik -> čez ~10 minut se mreža sesuje |
|
|
Problem je kot v naslovu.
2 do 15 računalnikov je povezanih v mrežo prek žice in potem še 0 do 5 brezžično.
Ko priključim svojega (žično) se čez kakšnih deset minut komplet mreža ustavi (do takrat deluje povsem normalno), ko ga izključim, se čez nekaj minut pobere. Na sumu sem imel virus - najprej pregledal računalnik in nič našel, potem sem sistem komplet na novo naložil (Win7 64bit, prej 32bit), brez kakršnega koli dodatnega programa ->problem ostane.
Na isti kabel sem priključil drug računalnik -> problema ni.
Na isti kabel sem priključil tretji računalnik -> problem ostane.
V mrežo sem se priključil prek dodatnega ruterja -> problem ostane.
V računalnik sem vgradil brezžično kartico (ki je prej drugje brezhibno delovala) -> problem ostane (če sem se priključil na osnovni ali pa dodatni ruter)
Brezžično sem se priključil k sosedu -> po eni uri je ta mreža še vedno delovala.
Ker imam očitno premalo izkušenj z mrežami prosim za kakšen nasvet, da mi ne bo treba predr... čisto vsakega stikala, ruterja in računalnika v (študentski) hiši. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če tista vtičnica na kateri postane problem oz. tisti port na routerju/stikalu ne deluje? Imam občutek, da imaš problem s hardwarom oz. s portom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanič mrežna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
Kaj pa če tista vtičnica na kateri postane problem oz. tisti port na routerju/stikalu ne deluje? Imam občutek, da imaš problem s hardwarom oz. s portom. |
Tudi pri brezžični povezavi se mu sesede. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš na tvojem računalniku vklopljen kakšen torrent odjemalec. Slabo konfiguriran odjemalec lahko 'zablokira' mrežo. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torrent odjemalca ni.
Aja, poizkusil sem tudi z drugim kablom->isto
Zamenjal sem stikalo, ki je med ruterjem in računalnikom->isto
Problem je, ker ne crkne takoj in bi potem lažje/hitreje izločil problematičen del, ampak crkne čez kakšnih 10 minut, včasih pa tudi čez 40. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilo123 Član

Pridružen-a: Pon 26 Dec 2011 21:50 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podobna situacija je bila oz. je še vedno. Doma imamo štiri računalnike. Eden je prikloplejen z UTP kablom na modem, na modemu je priključen še mali router na katerega se povožejo trije prenosniki. prenosniki imajo dve do tri ure povezavo nato povezava izgine, nato moram resetirati router in spet dela za par ur. Ko sem dva prenosnika odstranil iz povezave je internetna povezava delovala normalno.
Moje mnenje je takšno, da je verjetno preobremenjeno omrežje. samo je problem, da samo tvoj računalnik meče iz mreže. Mogoče je kaj narobe z matično.
Se opravičujem, če je moj odgovor "off topic". _________________ Lep pozdrav David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi pride do takšnega problema , če je v omrežju podvojen IP naslov (dva računalnika imata enak IP), oziroma če pride do loopa v omrežju. Ali imaš na istem računalniku ob problemu vključeno tudi WLAN povezavo in žično hkrati? Ali imaš na računalnikih IP naslove nastavljene statično ali dinamično ?
Kaj pomeni,
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imel sem priključeno samo žično ali samo brezžično.
IP v problematičnem računalniku je dinamičen, za vse ostale ne vem. Se je pa enkrat med poizkušanjem odkritja napake zgodilo, da je na enem izmed prenosnikov izpisalo, da je lahko v omrežju več računalnikov z istim naslovom - se pravi da je najverjetneje konflikt s tem računalnikom ali je lahko s katerimkoli? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam, da nastaviš na vseh računalnikih DHCP, če pa ti je pomembno, da imajo računalniki vedno isti IP na DHCP strežniku ali routerju (naprava, ki ti zagotavlja IP naslove preko DHCP-ja) narediš rezervacijo glede na MAC naslov naprave. Ponavadi je to pomembno predvsem zaradi nadzora nad opremo ali pravil na požarnih pregradah, da pridobijo naprave vedno isti IP naslov.
Ali lahko zaupaš kakšno stikalo in kakšen routerj je v ozadju (proizvajalec)?
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
.....ja prej sem pozabil napisat, da je najslabši možen primer ta, da na enem izmed računalnikov nastaviš IP naslov enak kot ga ima Gateway oziroma po slovensko prehod. Potem je ponavadi v omrežju prava "štala", saj naprave pošiljajo enkrat na prehod enkrat pa na napravi, ki igra vlogo prehoda...no čez čas neha delat vse  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat sem v službi dobil podobno štalo. Izkazalo se je, da je ena izmed testnih napav oddajala zelo zelo majhne paketke (bar bitov). To je povzročalo celo štalo z popolnoma enakimi simptomi. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 1:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem imel podobno štalo, ki sti bili v omrežju dve naprave z enakim MAC naslovom. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 1:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Uh, to je primerljivo s sedmico na lotu... _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jan 04, 2012 1:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne.
Samo enega dovolj "pametnega" moraš imeti. V mreži smo imeli dve napravi za pošiljanje telemetrije pretokov vode. No ena se je pokvarila, pa je dežurni vzel rezervo in ker ni vedel kaj je kaj, jo je skonfiguriral tako, da je vse nastavitve prepisal z delujoče. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|