|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
supermico Neznanec

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2014 10:13 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2014 10:44 am Naslov sporočila: avtoradio kia ceed |
|
|
Pozdravljeni,
imam težavo z avtoradiem v Kii Ceed l.2009 (baje blaupunkt/siemens). Ker so gumbi odpovedali poslušnost (nobena tipka na radiu ni več delala, upravljenje je bilo možno samo z obvolanskimi komandami), sem radio razdrl in ugotovil, da so jezički na konektorju prednje ploščice odcinjeni. Po hitrem popravilu je že delalo nekaj tipk, vse pa še ne. Zato sem razdrl še enkrat in ponovno vse zacinil. Po vgradnji radia je delalo vse lepo. Potem pa sem zvečer prišel domov in v avtu opazil svetlobo na ekranu radia. Zdaj se radio sam prižge, tudi če ga ugasnem, dela pa samo gumb za glasnost.
Nisem elektronik, ampak znam marsikaj popravit, tole pa mi ne gre v glavo. Kje mislite, da je težava?
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2014 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Si tam, kjer si lotal potem očistil ostanke fluksa? zažgana kolofonija/ fluks zna kar lepo prevajati...
Pa še enkrat preveri (mogoče z lupo) če imaš kje krate stik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
supermico Neznanec

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2014 10:13 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2014 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, sem spucal, zaenkrat dela.
Hvala za hiter in natančen odgovor.
Pa lepe praznike vsem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Dec 25, 2014 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enako! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2015 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Tisto ni bilo odcinjeno, ampak odtrgano, zato namig v zvezi s cinom in mehanskimi obremenitvami. Dinamična trdnost nekaterih kovin, med njimi so tudi kositer, aluminij in titan, se z dovolj velikim številom ponavljajočih obremenitev bliža ničli. Cin bo slej ko prej počil, če nosi mehansko obremenitev, pa čeprav samo konektor, vse skupaj pa je izpostavljeno vibracijam. Dva primera iz moje prakse, na stroju za grezilno erozijo Ingersoll so konektorji DB9 in podobni, ki so bili zacinjeni v tiskanino, niso pa bili mehansko pritrjeni, sčasoma izgubili stik. Izkazalo se je, da je bila v kositru okrog nogic tanka razpoka okrog in okrog. Drugi primer, Seat Alhambra je po 5 letih uporabe začel naključno "crkovati". Bila je podobna razpoka na spajki enega 100A releja. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni