|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sončne celice Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.49 Kraj: Velike Žablje
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 9:01 am Naslov sporočila: Kateri tip radia je to? |
|
|
Pozdravljeni,
med brskanjem po kupu šare na podstrešju pri tašči, sem naletel na ta radio, za katerega vem samo to, da je verjetno že precej star saj deluje še na elektronke in naj bi morda celo še deloval po besedah tasta.
Zanima me predvsem za kateri model gre, če slučajno kdo ve?
Ga bom danes, tekom dneva malo spihal z zrakom in zamenjal preperel napajalni kabel in ga priključil na napetost, sam nisem siguren, če sploh dela na današnjo omrežno napetost?
LP, Klemen
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.35 MB |
Pogledana: |
75 krat |

|
|
1.36 MB |
32 krat |

|
_________________ KDOR IŠČE TA NAJDE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.84 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je iz pred 2. svetovne vojne. Tako stvar ni priporočljivo kar na horuk v vtičnico. Lahko je tudi tzv. vroča šasija kar pomeni da je omrežna napetost kjerkoli.
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:20 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.49 Kraj: Velike Žablje
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja saj toliko sem pameten, da ne bo šel direta v utičnico, zato me zanima za kakšen radio gre.
Mi je pa dejal tast, da se spomni da je radio delal, dokler ni prisel novejsi k hiši. Se pravi, da ni delal že vsaj 40 let.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Po okrajšavah na skali in po obliki škatle bi rekel, da gre za nek francoski radio. Običajno zelo veliko pove zadnja stranica (katere ni na sliki). Mogoče bi se dalo poiskati tudi kaj iz napisa na zvočniku.
Če, boš že menjal priključni kabel, boš imel šasijo zunaj in pozamenjaj še kondenzatorje, ker so sigurno že oddelali svoje. Škoda bi bilo, da crkne katera od lamp.
Veliko uspeha
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ameriški tip elektronk, oktal podnožje.
Čeprav tast pravi, da je radio deloval, ne hiti, kondenzatorji so lahko problem, verjemi Kosmaju.
Napiši katere elektronke so vgrajene.
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, sedaj prilagam še nekaj slik, upam da bo kaj več razvidno iz njih. Vsekakor pa gre res za francoski radio, model pa mi je še neznan.
|
4.04 MB |
13 krat |

|
|
2.5 MB |
6 krat |

|
|
3.25 MB |
3 krat |

|
|
3.06 MB |
3 krat |

|
|
2.47 MB |
3 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer imaš napisano (kdor išče.............)
Tole bo, radio
Pomagal pa je Kosmajev opis Francoskega radia. Hvala
Lp,
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.08 Kraj: Koprivnica HR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

|
Objavljeno: Pon Okt 01, 2012 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor fantje! Sem tudi sam bil na poti do iskanega Sicer radio mi je prišel v roke komaj včeraj zvečer in nisem imel skoraj nič časa za brskanje po guglu niti za kaj več vprašat domače, sem naredil samo dve slikci, ki sem ju zjutraj dal na forum, in to v službi. Mi ni dalo mira za kakšen model radia se gre. NO vseno res hvala, za pomoč!
Ja glede napetosti mi je vse jasno. Ja tast smuča, in to so njegove značke, kjer mu je radio služil samo za okras, ga ni zanimalo ali deluje ali ne
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2012 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
danes sem nesel radio k vaškemu mojstru (Paljk Josip, mimo grede ima 93 let), ki nisem vedel do danes, da je včasih na veliko servisiral take radie na elektronke pa tudi TV-je, predvsem pa je bil radioamater v vojski. No, v glavnem sem mu pokazal radio in je bil precej presenečen, nad elektronkami in ostalimi elementi, ki so kar precej v doberm stanju, elektronke pa vse delajo, jih je stestiral in tudi mene naučil kako se to naredi. Vsekakor gre za francoski radio in je podoben tistemu modelu ki ga je romc najdel, sam tam je elektronika čist malo drugačna od mojega, tako da še vedno ne vem kam spada; pod katero firmo in model.
Sedaj sem menjal vse kable, ki jim je izolacija razpadla, taki so bili skoraj vsi. Ugotovil, da ima radio ''vroče ohišje'', jutri pa nesem nazaj k mojstru, da pogledava kondezatorje in poiskusiva priklopit na štrom, da vidmo kaj bo:)
komaj čakam
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.14 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2012 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne samo, da so elektronke druge, druga je tudi šasija (vodoravne in navpične vtičnice zadaj) in skala. Ohišje je pa podobno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sončne celice Član

|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2012 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo sem guglal in dobil tole. Kaj pravite?
Skala je zelo podobna ce ne ista in ohisje tudi ima neke podrobnosti. Je mozno da je ta moj radijo sestavljen iz vecih modelov, predelan?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.14 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2012 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi ta je francoski, elektronke pa so novejše. Zdi se mi, kot da so Francozi v različnih tovarnah uporabljali istega proizvajalca škatel ali pa so vsi sledili en modni stil.
Sebastjan je podal link na katerem lahko brskaš po različnih francoskih proizvajalcih.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.08 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2012 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sončne celice (tole se mi zdi neumno, s tem mislim naslavljati te tako - daj napiši tam kako ime, pa magari "Pepek Špulca" ), se ti ne zdi, da ni tako važno kakšen tip radia je to, kot pa da si našel mojstra, ki ti bo pomagal, oz. popravil ta primerek starine?
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 488 dni