|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 9:12 pm Naslov sporočila: Stopniščni avtomat SA-5E |
|
|
Večinoma je v tem oddelku predstavljena starejša računalniška, merilna in radijska tehnika, sedaj pa za majhno spremembo še primerek stopniščnega avtomata SA-5E, proizvodnje Metalac Ražanj (Srbija), iz leta 1978.
Ni povsem originalnem stanju, originalno vgrajeni tranzistor je bil v TO39 ohišju, vendar prebit in brez oznak (mogoče 2N3439 ?). Trenutno nimam nobenega visokonapetostnega NPN tranzistorja v takem ohišju, zato sem vgradil C5027.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
77.18 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
124.66 KB |
4 krat |

|
|
390.46 KB |
50 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ilo123 Član

Pridružen-a: Pon 26 Dec 2011 21:50 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.29 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko malo razložiš čemu je oziroma še vedno služi ta naprava? Videti je zelo zanimiva.
_________________ Lep pozdrav David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stopniščni avtomat, se pravi timer, ki skrbi, da se luči na stopnišču po določenem času same ugasnejo. Prižgejo se pa s pritiskom na eno od tipk, ki so na stopnišču.
V stanovanjskih blokih praktično obvezna oprema.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Jan 05, 2012 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja tehnika je napredovala, danes je to stlačeno v en modul za omarico. Mi smo jih v šoli delali za v dozo premera 80mm in se na isto dozo brez težav montira še tipko. O tem koliko sem pregodrnjal, da sem stlačil elemente na tako majhen in hkrati čudno oblikovan prostor z zarezami, med katerimi dve sploh nista bile potrebne raje nebi. Res pa je, da do 1kW brez hlajenja nebi šlo, ampak v svetu "kvalitetnih" varčnih sijalk take moči niso potrebne.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni