|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Sep 19, 2011 1:12 pm Naslov sporočila: Katalog elektronk |
|
|
V priponki je program Katalog elektronk, ki sem ga pisal, recimo kar nekaj časa. Več o zgodovini izveste, če preberete sporočilo na drugi strani namestitvenega programa.
V bistvu gre za dva programa, različica 1.2 je za šibkejše mlinčke in je pisana s prevajalnikom Microsoft Quick Basic 4.5 za okolje DOS (dela nativno tudi v Win Xp), različica 1.3, pisana z Shoptalk Just Basic 1.01, pa je za okolje Windows 95 in novejše različice.
Ker menim, da bi mogoče program prišel prav še komu, vam ga sedaj dajem brezplačno na razpolago. Garancij in jamstev, kot je pri meni že obiičajo, seveda ni.
In naj se tu še zahvalim članom foruma (po abecednem vrstnem redu njihovih vzdevkov na forumu): Branez, Pyr0Beast in VolkD za dobre nasvete in ideje.
Mnenja zaželjena.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
58.73 KB |
Pogledana: |
112 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
setup.zip |
2.19 MB |
Downloadano: |
88 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Sep 20, 2011 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
@Azrael: Hvala za prelepo darilo! Zelo dobro narejen in pregleden program ki ga bomo ljubitelji elektronk z veseljem uporablili v vsaki priložnosti. Najbolj se mi dopade rubrika "Ekvivalenti" na koncu tabele.
Ker imam tako neprijetno lastnost da pri vsaki, tudi najboljši stvari moram najti šibko točko, bom mimogrede pripomnil da mi manjkajo ruske elektronke in ekvivalenti. Morda se tukaj pojavi problem zapisovanja oznak v cirilici.
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2011 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za mnenje.
Sedaj pa imam vprašanje.
Ko gledam po ebay, so ruske cevi pogosto označene kar v latinici in ne v azbuki. Enako tudi v TDSL (tu še brez navedbe, da gre za ruske in ne ameriške cevi, saj sta sistema označevanja precej podobna). Enako velja tudi za nekatere spletne strani.
(Na ta način se je v mojem katalogu znašla 6 N 30 in njeni ekvivalenti in mogoče še katera druga cev.)
Zanima me ali so tu rusi slučajno šli na latinico ali je to samo posledica dejstva, da je zapisati v latinici mnogo lažje za večino piscev oglasov in programerje?
Vsekakor pa ni nerešljivo v program spraviti še azbuko in ruske cevi. Katalog ruskih cevi v papirnati obliki imam, samo preden se lotim dela v tej smeri, me zanima azbuka ali latinica?
Bo pa to samo za Windows verzijo. v DOS verziji programa so ruske cevi izpadle, ravno zaradi komplikacij s pisavo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Osebno me ruske elektronke zanimajo tudi zato ker se na sejmu v Pordenonu včasih lažje dobijo določeni ekvivalenti z ruskimi kot z drugačnimi oznakami. Tako na primer tam prodajajo vsem znane EL84 po pošteno zasoljenih ceneh, na drugi strani pa dobiš 6 14 za bagatelo, samo si jih moraš sam izvleči iz kake večje kartonske škatle. Izgleda da je Italijanom ruščina "španska vas" .
Azrael je napisal/a: |
Zanima me ali so tu rusi slučajno šli na latinico ali je to samo posledica dejstva, da je zapisati v latinici mnogo lažje za večino piscev oglasov in programerje? |
Moram priznati da še nisem zasledil ruskih elektronk z oznakami v latinici.
(Na spletu pa itak dobiš vsake sorte stvari da ne veš ali se bi smejal ali zjokal!)
Če res nameravaš v katalog dodati tudi ruske elektronke, potem se ti v imenu vseh uporabnikov že v naprej lepo zahvaljujem in ti želim veliko uspeha. Kar zadeva pisavo, poznam obe in upam da to ne bo problem. Sam imam ene tabele ekvivalentov raznih elektronk v papirnati obliki. Upam da bom nekega dne zbral malo časa in jih objavil.
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 3:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, se pravi latinica je na spletu samo zaradi poenostavljanja. Bom poskusil narediti tako, da se bo izpisala oznaka v latinici in azbuki, pa bo vsem prav.
Kdaj bo naslednja verzija programa, pa ne vem, ko bo, pač bo. Časa je vedno (pre)malo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Seveda pozna!
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.88 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael, bo prav prišlo, hvala!
_________________ LP Sebastian |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael, kako je kaj s fonti? Ne uspe mi dobiti ven naših sičnikov in šumnikov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni so vsi!
|
73.23 KB |
48 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
1:0 zate
|
53.92 KB |
52 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vrži škatlo stran!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni v škatli. Zadostoval je shift-delete.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Pet Sep 23, 2011 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj ni bilo časa...
Ja, TDSL poznam, saj sem ga omenil tudi v tej temi.
Glede šumnikov, meni te napake ni uspelo reproducirati na 4. različnih računalnikih (tudi na tistem ne, kjer so jezikovno dobro zbrkljani Win98), ampak ni problema, bom preventivno v novi verziji zamenjal font.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Pet Sep 23, 2011 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne sekiraj se. Verjetno je z mojimi fonti kaj narobe, vsaj nadomestni font bi moral ustrezati. Zato te vprašam, kateri font uporabljaš, da bom v register vpisal zamenjavo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni