|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dsernek Član

Pridružen-a: Pon 28 Nov 2011 18:44 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.07 Kraj: Črenšovci
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 11:31 am Naslov sporočila: Nekaj kosov starih radijskih aparatov iz moje zbirke |
|
|
Izbral sem nekaj kosov iz moje zbirke starejših radio sprejemnikov. Nekaj jih deluje, nekaj ne, ene še nisem niti preizkušal.
Opis: |
TELEFUNKEN tip Concertina. Deluje. |
|
Velikost datoteke: |
146.13 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
Hm. Ta starina je videti kar dobro ohranjena. Saj kar se ohišja tiče. Ampak žal ne vem ne izdelovalca, ne znamke saj ni niti ene oznake na njemu. Tako, da ne vem kam bi zadevo vtaknil. Po stikalih sodeč nekam v 40 leta. Ne deluje in ga še nisem prikljaplj |
|
144.94 KB |
8 krat |

|
Radio aparat znamke HORNYPHONE. Ne deluje. |
|
150.23 KB |
0 krat |

|
GRUNDIG 5060 HI-FI ZAUBERKLANG. Na žarnice oz. elektronke. Poje kot slavček. |
|
143.25 KB |
3 krat |

|
EI Niš mislim, da tip Kosmaj. Nazadnje sem ga priklopil nekaj let nazaj, takrat je še deloval. Sicer bolj slabo oz. zelo potiho. Zdaj ima le bolj okrasno funkcijo. |
|
149.69 KB |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dsernek Član

Pridružen-a: Pon 28 Nov 2011 18:44 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.07 Kraj: Črenšovci
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2011 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
In še naprej. Drugače pa imam še nekaj kosov aparatov iz območje ex Juge kot so Iskrini, EI Niš, RR zavod Niš ipd.
AGA HAZELTINE oestereische patent Linz. Na elektronke. Nisem ga še preizkusil. |
|
146.14 KB |
0 krat |

|
KAPSCH Dominant de luxe. Čeprav izgleda kot tranzistorka verzija je na elektronke. Tega bom v kratkem pregledal, saj v osnovi deluje, ampak mu prihaja do popačenj oz. piskov in oscilacij, ko dam na glas. |
|
146.49 KB |
0 krat |

|
EI Niš Simonetta. Tranzistorski sprejemnik. Deluje, potreben malo čiščenja stikal. |
|
141.33 KB |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mikipi Član

Pridružen-a: Tor 15 Mar 2011 16:09 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.12 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Jan 20, 2012 11:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar lepa zbirka.
So kje zloženi na vidnem mestu doma, ali spravljeni na kupu. Tako zbirko se že splača dat na razstavo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni