www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gumb v prenosniku za glasnost

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kramko 69
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Mar 2010 20:39
Aktiv.: 1.08
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 8:32 pm    Naslov sporočila:  Gumb v prenosniku za glasnost Odgovori s citatom

Na prenosniku se mi je pokvaril gumb za glasnost (tiho-glasno).Včasih deluje včasih ne.To je vrtljivi gumb.Sedaj me zanima kako se temu gumbu pravilno strokovno reče ali je to morda potenciometer?Ali se tak vrtljivi gumb dobi v Sloveniji?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.63
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ni potenciometer, ker domnevam, da ga lahko vrtiš v neskončnost. V Sloveniji ga boš težko dobil.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je tudi potenciometer, sem dva že menjal na prenosnikih. Hudič je le v tem da je toliko različnih da ga moraš najprej ven potegnit, potem pa iskat.
kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elson2k mi lahko daš link kakšna potenciometra si menjal,da bi videl približno kako izgleda.dokler ne bo slabše se mi ga ne da razdirat rad bi pa nabavil tako da imam in če bo potrebno bom menjal. Tule sem našel sliko od mojega prenosnika upam da se vsaj malo vidi.Na sliki je tisti krogec na levi. http://www.irisvista.com/tech/laptops/Toshiba-Satellite-P305/big/take-apart-notebook-31.jpg
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 15, 2012 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem nedolgo tega na enem prenosniku to rešil tako, da sem pokvarjen potenciometer odlotal ven in prebrikal linije, tako da se na drugo stran prenese 100% glasnost. Tako ali tako lahko vedno krmiliš glasnost softversko.
Drugače pa poglej kakšen odslužen CD rom, ki ima navadno spredaj vtičnico za slušalke ter takšen potenciometer za glasnost.

kramko 69
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro si se spomni matjaz imam nek odslužen CDROM Bom pogledu hvala za nasvet.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.71
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 16, 2012 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem jih našel na enem odsluženem radijskem sprejemniku.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni