|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.63 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 6:01 pm Naslov sporočila: siolova elektronska pošta |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me ali je možno nastaviti pri Siolu elektronsko pošto tako, da isto sporočilo lahko preberemo oziroma prevzamemo na dveh računalnikih (preko MS Outlook programa)?
Stvar zanima mojega kolega, ki je "vnet uporabnik siolovega naslova" tako da variante z menjavo siola za gmail ali kaj podobnega ne pridejo v poštev (sem že poskusil).
Upam, da sem bil dovolj razumljiv z vprašanjem.
Ima siolov račun za elektronski naslov tipa ime.priimek@siol.net, vso elektronsko pošto, ki dobi na ta naslov pa bi rad bral iz dveh računalnikov, ki medsebojno nista povezana. Uporablja Outlook 2007. Doslej se dogaja tako, da elektronsko pošto prejme na tisti računalnik, ki se prvi poveže na siolov strežnik. Kasneje pa z drugim ne dobi istega sporočila, saj očitno Siol s svojega strežnika sproti briše oddana sporočila. Stvar pa postane zapletena, ko hoče kasneje prebrati določeno sporočilo, pa ugotovi, da je shranjeno na drugem računalniku, ki pa je fizično zelo oddaljen (govorimo o računalnikih na različnih lokacijah). Bi se dalo to kako rešiti, da bi vsa sporočila dobil na oba računalnika? Po možnosti, da bi to potekalo čimbolj avtomatsko. Tukaj je torej verzija z usb ključem zelo nepraktična.
Hvala za pomoč
_________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 6:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne briše Siol, ampak Outlook. Naj poišče nekje med nastavitami: "Pusti sporočilo na serverju", ali tako nekako.
Slaba stran tega pa je, da bo naenkrat imel zatrpan nabiralnik.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez, hvala za pomoč. Sem zmeraj mislil, da se to nastavlja pri Siolu, pa nisem mogel najti kje.
Sem našel to možnost na svojem Outlooku, kjer pa nimam teh problemov (en računalnik, en mail). Bom to testiral pri kolegu.
Seveda 100% drži, da bo moral to nastaviti na obeh računalnikih. Pametno pa bi najbrž bilo tudi uporabiti nastavitev, da po določenem času izbriše sporočilo s strežnika? Da se mu ne bo zabasal? Ali slučajno Siol sam poskrbi za zaščito pred tovrstnimi težavami (brisanje najstarejših sporočil v primeru zapolnitve?)
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.02 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namesto odgovora vprašanje:
Bi se ti kot uporabnik strinjal, da ti nekdo tvoje osebne stvari briše? Jaz ne!
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede na tvoje vprašanje sklepam, da je pravi odgovor ne.
Drugače pa se ne bi strinjal. Razen, če bi to sam izrecno dovolil v kakšnih naprednih nastavitvah. Toda teh verjetno ni?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo ista oseba uporabljala dva dostopa, je najmanjši problem brisanje, ko je na obeh PC-jih vsa pošta.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.60 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odgovro je ne. Pride email high water mark.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eno vprašanje, od kdaj ima Siol v osnovnem paketu IMAP (to je, da se pošta hrani tudi pri njih in je tako dostopna z več računalnikov)?
Vem, da je v razširjenem paketu (za doplačilo) to mogoče, nisem pa še slišal, da bi to omogoča osnovni paket, ki naj bi nudi samo POP.
In dokler Siolova storitev ne omogoča IMAP, ne bo pomagala še taka nastavitev poštnega odjemalca (Outlook (Express, Thunderbird itd), na uporabnikovih računalnikih..
POP protokol samo porine pošto naprej na tisti računalnik, ki je prvi dostopal do tega sporočila in jo hkrati izbriše na poštnem strežniku ponudnika (zato ni nobnenega hvaljenja v stilu omogočamo vam toliko in toliko MB ali GB za vašo pošto).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.08 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš v mislih tole
https://webmail.siol.net
potem ima to siol že "od nekdaj".
Jaz pošte na siolu še nisem nikoli bral na drug način kot preko webmaila
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.66 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drago_G je napisal/a: |
Pametno pa bi najbrž bilo tudi uporabiti nastavitev, da po določenem času izbriše sporočilo s strežnika? Da se mu ne bo zabasal? Ali slučajno Siol sam poskrbi za zaščito pred tovrstnimi težavami (brisanje najstarejših sporočil v primeru zapolnitve?) |
Siol nič ne briše.
To opcijo vkloi, brisanje pa nastavi na recimo 20 dni.
Da tudi če gre vmes za dva tedna na dopust, še vedno spumpa na oba računalnika.
Jaz imam tako nastavljeno in deluje perfektno.
(sicer Thunderbird ampak to nima veze)
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potemtakem naslednja nastavitev Outlook Express za Siol pošto dela v redu? Na njihovem helpdesku so svarili, da lahko izgubljam pošto na tak način in je prava rešitev IMAP, seveda za doplačilo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
55.09 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 07, 2012 3:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja če nastaviš da iz strežnika briše šele po 20 dneh bo več ali manj delovalo.
Problemi (ki se lahko pojavijo):
- prostor na strežniku je omejen in če na ta naslov prihaja veliko pošte bo 20 dni preveč
- poslana pošta bo samo na računalniku od koder je bila poslana
Drugačna rešitev je da imaš lastni mail strežnik ki:
- iz siolovega strežnika pobira pošto
- ima vklopljen IMAP dostop
Zahteva pa to seveda več dela oz. znanja in verjetno bo prva varianta ustezala.
- imeti moraš statični Ip naslov ali pa uporabljati dyndns
- pravilno nastavljen NAT in požarni zid
- nadgrajevati mail strežnik z novejšimi verzijami
- ...
lp, gregor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rokic Član

Pridružen-a: Pet 28 Sep 2007 0:22 Prispevkov: 128 Aktiv.: 0.59 Kraj: Okolica Gorice
|
Objavljeno: Sob Apr 07, 2012 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Drago_G je napisal/a: |
Pametno pa bi najbrž bilo tudi uporabiti nastavitev, da po določenem času izbriše sporočilo s strežnika? Da se mu ne bo zabasal? Ali slučajno Siol sam poskrbi za zaščito pred tovrstnimi težavami (brisanje najstarejših sporočil v primeru zapolnitve?) |
Siol nič ne briše.
To opcijo vkloi, brisanje pa nastavi na recimo 20 dni.
Da tudi če gre vmes za dva tedna na dopust, še vedno spumpa na oba računalnika.
Jaz imam tako nastavljeno in deluje perfektno.
(sicer Thunderbird ampak to nima veze) |
A mogoče veš kje se vklopi to funkcijo v thundebirdu. Enkrat sem iskal, pa nisem nič pametnega našel.
Vem, pa da še leto nazaj ni bilo problemov z brisanjem pošte na siolu, saj je odjemalec (v mojem primeru thunderbird), sam poskrbel za brisanje. Sedaj ne vem ali je kriv odjemalec ali siol, da se pošta s prevzemom na PC ne zbriše več.
Hvala in LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 07, 2012 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rokic je napisal/a: |
A mogoče veš kje se vklopi to funkcijo v thundebirdu. Enkrat sem iskal, pa nisem nič pametnega našel |
Tukaj (glej sliko). Seveda naredi kljukice in nastavitev, kot ti ustreza.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
87.96 KB |
Pogledana: |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni