|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bonaparte Član

Pridružen-a: Pon 19 Jan 2009 9:45 Prispevkov: 93 Aktiv.: 0.47 Kraj: Nova gorica
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 12:09 am Naslov sporočila: anonimni e-mail naslov |
|
|
Pozdravljeni!
Pred časom sem si na yahoo.co.uk odprl elektronski naslov, ki naj bi bil anonimen. Na moje veliko presenečenje pa sem ugotovil, da vsakič ko pošljem mail iz tega kao anonimnega naslova se ob e-naslovu izpišeta tudi moja pravo ime in priimek. Ko sem odpiral e-mail račun na yahoo.co.uk je sistem namreč zahteval podatek o mojem imenu in priimku. Zanima me ali kdo ve kje sem pogrešil-rad bi namreč, da ko pošljem mail iz anonimnega naslova zraven ni mojega pravega imena in priimka.
Hvala za odgovore...
Pozdrav! _________________ Za vsako popravilo nima smisla vozit vozila na servis. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Stvar je več kot preprosta. Namesto imena vpišeš "NO", namesto priimka pa "Name". _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Anonimnosti na internetu ni. Samo toliko, da ne boš živel v zmoti. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Če hočeš biti vsaj malo anonimen, pojdi email pošiljat iz javnega računalnika - internet cafe in tudi tam ustvari email naslov recimo na gmail.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
bonaparte je napisal/a: |
Pred časom sem si na yahoo.co.uk odprl elektronski naslov, ki naj bi bil anonimen. Na moje veliko presenečenje pa sem ugotovil, da vsakič ko pošljem mail iz tega kao anonimnega naslova se ob e-naslovu izpišeta tudi moja pravo ime in priimek. Ko sem odpiral e-mail račun na yahoo.co.uk je sistem namreč zahteval podatek o mojem imenu in priimku. Zanima me ali kdo ve kje sem pogrešil-rad bi namreč, da ko pošljem mail iz anonimnega naslova zraven ni mojega pravega imena in priimka. |
No, sedaj si pa dojel en način kako nas big brother programira in nam pere možgane, da mu predamo čim več osebnih podatkov. Le zakaj misliš, da zahtevajo ime in priimek? Poštni strežik ne potrebuje tvojih podatkov, da lahko normalno funkcionira in prejema/pošilja pošto. Registracijska stran je namenoma zasnovana tako, da "zavede" uporabnike, da razkrijejo svoje podatke. Isto se dogaja na gmailu, kjer je pri registraciji forma za vpis imena in priimka. Potem pa dobiš svoj mail naslov kot ime.priimek@gmail.com. Splošno pravilo gre tako, da pri anonimnosti na internetu nikjer nikdar ne vpisuješ svojih osebnih podatkov.
Highlag je napisal/a: |
Anonimnosti na internetu ni. Samo toliko, da ne boš živel v zmoti. |
S tem se pe ne strinjam popolnoma. Anonimnost še vedno obstaja, vendar jo je iz dneva v dan manj. Hkrati pa jo je tudi zelo težko doseči oz. najti. Npr. tiger ti je zgoraj omenil en način, vendar preveri, da kaviči nimajo video nadzora. Lahko greš tudi na kakšno univerzo - tam imajo ponavadi študentske sobe, kjer so računalniki z internetom. Drugače pa Tor Tor Tor. _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaupati v Tor je neumnost. Čepraj naivnežev ne manjka, to ni to. Podoben mit kot Linux je full varen sistem.
Marsikokaterega problematika so razkrinkali ravno zaradi slepega zaupanja, da se mu zaradi teh mitskih zadev ne more nič zgoditi in je počel bedarije za bedarijo, tudi to, da je povsod puščal svoje podatke, saj je bil 200% prepričan, da je "anonimen" in lahko sračka po mili volji.
Dokler "internet" teče na TCP/IP. resnične anonimnosti NI. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa nikakor ne vem, zakaj je kjerkoli potrebna anonimnost?
Razen, ko ti hočejo podtakniti tone oglaševanja (takrat kasirajo mail xxx@xxx.si), nikjer in nikoli ne potrebujem anonimnosti.
Če bi bil rad anonimen iz časopisa izreži črke (v rokavicah moraš biti že, ko ga kupuješ, na glavi pa imej lasuljo in po možnosti umetno brado in brke) in jih nalepi na papir, potem pa se odpelji nekam na vas, kjer ni video nadzora in pismo vrzi v nabiralnik.
Anonimnosti na internetu ni. Včasih je težko najti izvor težave, a če je gonilo dovolj veliko in grešnik ni predsednik Kitajske, potem se da priti do izvora.
In po moje je prav, da anonimnosti na internetu ni.
Seveda govorim o anonimnosti pri komunikaciji z drugimi in ne o posegih v človekov osebni prostor. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sport Billy Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2010 19:22 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.54 Kraj: Severni pol na Tralfamadorju
|
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 1:05 am Naslov sporočila: |
|
|
JonDo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda. In tvoj IP ponudnik tako ne bo vedel, kdo si,ali kaj? Vsak Ip ponudnik mora imeti kompleten dnevnik shranjen za nekaj let nazaj. Edina varianta je cyber cafe, pa še tam je treba, kot pravi s55m imeti lasuljo, brke, barvne leče v očeh ter seveda rokavice. Ne se slepit s takimi programčki, ki zavedeejo samo najbolj naivne. VSAK je izsledljiv, pa sploh ni važno kaj narediš.
Kot sem nekje nekoč prebral: če te ne dobijo pri neki stvari to NI zaradi tega, ker si se uspel skriti ampak zato, ker si PREMAJHNA RIBA da bi se ukvarjali s tabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70791.59
|
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
To bi pa šlo.
Ampak Window, Mac, Linux, BSD, Solaris, Unix in podobna jajca od operacijskih sistemov nočejo delati s tem naslovnim prostorom. Ja, zarota 100%. Ziher je bil Billy zraven.
Nujno rabiš Hollwood OS, ampak nato se pazi frajerja z disketo, ki ti bo v 7.4353654 sekunde vse tvoje skrivnosti skopiral na disketo, izhlapel v noč in te zašpecal najhujši tolpi v mestu.
Ampak to še ni vse! Mimogrede ti bo še uploadal virus zaradi katerga bo tvoj računalnik, ko boš z njim naslednjič anonimno težil šefu / ženi / sosedu / vstavi poljubno, eksplodiral z močjo 20kt TNT, kar bo povzročilo, da boš do konca živih dni take škrlatno oranžne barve...
Not good. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jan 15, 2012 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi z tega (0.222.222.222) naslova lahko pošiljaš ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.66 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Zaupati v Tor je neumnost. |
Če znaš zadevo pravilno uporabljati, se ni za bati. Problem je res, kadar ljudje mislijo, da so anonimni. Tor ti ponuja anonimnost, ne pa varnosti. Posledično je še vedno možno, da ti napadalci na računalnik prek spleta naložijo vohunsko opremo in te razkrinkajo (vohunski program pokliče domov kot E.T. vesoljček). Podobno velja za piškotke in druge sledi, ki jih tvoj brskalnik pušča naokoli - zelo težko je vse počistiti.
Azrael je napisal/a: |
Dokler "internet" teče na TCP/IP. resnične anonimnosti NI. |
Resnična anonimnost še vedno obstaja, vendar je potrebno dosti truda da jo pridobiš. Internet je neka veriga, ke se jo (kot ti svetuješ) ne da pretrgati. Ampak pazi! Celotna veriga je le tako močna, kot njen najšibkejši člen. TCP/IP je morda močan člen, vendar pa ni edini. Si že kdaj slišal za "stolpnico z sedmimi nadstropji"? Zakaj se enostavno z dvigalom ne odpelješ v pritličje?
Primer: Vzameš laptop, gor priklopiš močno WiFi kartico in na njo še usmerjeno anteno npr. yagi. Se vsedeš v avto in odpelješ ter parkiraš nekje v bližini kafičev oz. drugih ustanov, ki ponujajo brezplačen odprt wireless internet. Hkrati se prepričaš, da si še vedno dovolj stran, da na tvoji lokaciji ni video nadzora. Nato v avtu prižgeš laptop, noter vstaviš kak linux Live CD, ponarediš MAC naslov svoje WiFi kartice (komanda v linux-u je "macchanger -A wlan1"), anteno usmeriš v smeri dostopne točke in se povežeš.
Ko si končal, enostavno laptop izklopiš. Ker si uporabljal Live CD, se vsi dokazi na tvojem laptopu izbrišejo, MAC naslov, ke je bil zabeležen na dostopni točki je itak ponarejen, varnostne kamere pa ničesar ne pokažejo, saj te ni bilo znotraj oz. v okolici zgradbe. Vse kar lahko organi storijo je to, da te izsledijo do dostopne točke v kafiču, naprej pa ne.
Ostaneš anonimen.
s55m je napisal/a: |
Jaz pa nikakor ne vem, zakaj je kjerkoli potrebna anonimnost?
Razen, ko ti hočejo podtakniti tone oglaševanja (takrat kasirajo mail xxx@xxx.si), nikjer in nikoli ne potrebujem anonimnosti.
Če bi bil rad anonimen iz časopisa izreži črke (v rokavicah moraš biti že, ko ga kupuješ, na glavi pa imej lasuljo in po možnosti umetno brado in brke) in jih nalepi na papir, potem pa se odpelji nekam na vas, kjer ni video nadzora in pismo vrzi v nabiralnik.
Anonimnosti na internetu ni. Včasih je težko najti izvor težave, a če je gonilo dovolj veliko in grešnik ni predsednik Kitajske, potem se da priti do izvora.
In po moje je prav, da anonimnosti na internetu ni.
Seveda govorim o anonimnosti pri komunikaciji z drugimi in ne o posegih v človekov osebni prostor. |
Glej, takšno razmišlanje, da anonimnost ni potrebna, je naivno. Mogoče ni potrebna zate in ti celo ni mar do nje, vendar to še ne pomeni, da ni potrebna za celoten svet. Obstajajo ljudje, ki jim je anonimnost zelo pomembna npr. kakšni aktivisti, ki skušajo razkrinkati korupcijo v vladnih organizacijah. Potrebna je zaradi varnosti posameznika. Gre za preprosto logiko - če ne vedo kdo si, kako te bodo potem dobili?
Jaz sem za to, da anonimnost na internetu ostane. Dejansko obstajajo vlade, ki poskušajo na vse možne načine nadzirati ter vohuniti nad prebivalstvom in vesel sem, da jim na ta način malo trgamo nadzor iz rok. Meni je anonimnost zelo všeč in jo pogosto uporabljam, pa četudi je dejansko ne potrebujem. Če nečesa ne potrebujem, še ne pomeni, da mi morajo to tudi odvzeti. _________________ Moja mama je strela, moj fotr je grom. Če hočeš bit moja, prključ se na štrom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saran, samo tole dodam:
Pošten človek s poštenimi nameni ne potrebuje anonimnosti! Nikoli! _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Pon Jan 16, 2012 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
In ravno to je problem kvazi internetne anonimnosti, obračaj kakor hočeš TCP/IP ostaja in če ga boš sračkal in pohodil prava kurja očesa, ti ni pomoči. Saj je bil en tak primerek v SLO, ki je naredil vse tako kot si napisal in težil sodnici preko forumov. Pa so ga lepo dobili in zašili. Pravilno.
Namreč ni samo internet in nadzorne kamere, ki jih je mnogo premalo in še večina kar jih je, so nekvalitetne.
Čeprav se cesarju ne ljubi ukvarjati s problematiki, še vedno brez pardona delujejo stare dobre finte, kot so firbčni sosedje, upokojeni policaji in podobni dobro preizkušeni prijemi, ki ne zatajijo kar tako.
In ker je, roko na srce, internetna "anonimnost" v 99.999....% zlorabljena za slabe namene, je povsem razumljiva težnja velike večine zakonodajalcev, da gre "anonimnost" take sorte v isti koš kot krimninalna dejanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni