|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Gerr Neznanec

Pridružen-a: Čet 01 Nov 2012 10:58 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 11:05 am Naslov sporočila: Bosch pomivalni - bosch s9et1b |
|
|
Pozdravljeni.
To je moja prva tema na tem forumu, v iskanju resitve problema sem naletel na ta odlicen forum.
Imam kaksnih 12 let star pomivalni stroj bosch s9et1b pred pol, leta je zacel oddajat konstanten hrumec zvok ki sedaj postaja ze zelo motec ali kar neuzdrzen . Zvok je vec ali manj enak od zacetka pranja do konca, ker sem avtomehanik sumim da se gre tu za kaksne lezaje ali kaksno crpalko.
Prosil bi vas za nasvet kaj tu podreti in kaj zamenjati.
Unaprej hvala za pomoc.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
ta zvok, ki je podoben brušenju prihaja od obtočna črplaka na dnu pomivalnega stroja. Ta črpalka omogoča, da voda kroži skozi šobe po pomivalne stroju. Zvok pa napoveduje tudi, da bo v zlo kratkem času obtočna črpalka odpovedala. Zelo malo vrjetnosti je, da se da črpalka odpreti vsaj jaz je še nikoli nisem ampak sem jo moral vedno nadomestiti z novo. Prilagam ti tudi sliko za lažjo orjentacijo. Za ceno pa se pozanimaj pro kakšnem Bosch-ovem serviserju. Mislim pa da so cene nekje okoli 50€ in navzgor. Upam da ti bo uspelo odpraviti nedležen zvok.
lp D
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
115.45 KB |
Pogledana: |
17 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gerr Neznanec

|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepsa ti hvala za odgovor,potem ne bo hudih stroskov, na sliki se vidi elektromotor na katerega je privita crpalka,ce prav razumem se menja samo ta plasticni del-crpalko, a se motor da podreti da bi istocasno menjal se lezaje al to ponavadi ni potrebno?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Menja se kompleta obtočna črpalka. plastika + motor. Vrjetno se da motor podreti ga pa jaz osebno še nisem. Tako da ti težko rečem kako in kaj je tam notri. Poizkusi. Še zmeraj lahko kupiš novega .
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gerr Neznanec

|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 12:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem dobil par linkov na Italianskih straneh ampak pride skoraj 200€ z motorjem, ce je tako bo potrebno menjat stroj z novim,bom sel na Bosch servis se pozanimat kako in kaj.
LP.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni