www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Email strežniki
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2012 6:54 pm    Naslov sporočila:  Email strežniki Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zadnje čase opažam, da naslovniki poslanih mailov od mene sploh ne dobijo maila. Imam več različnih računov, npr. yahoo, gmail,...

Je lahko to povezano s tem ACTOM?

Med neprejemniki se znajdejo tudi pomembni kontakti s katerimi neprestano kontaktiram.

Ima kdo podobne težave?

Pošiljanje mailov je povsem normalno, ne javi nobene napake, prejemnik pač maila ne dobi. Preveril večkrat s telefonskim klicom. Tudi mailov od posameznih kontaktov sam ne prejmem.
Blage veze nimam kaj se dogaja...

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2012 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je kje posredi naš ljubi SIOL ( Sick ), potem je velika verjetnost, da je sporočilo pristalo v Spam košarici.
Pojdi na http://webmail.siol.net in tam preveri vsebino te mape.
Enako naj naredi tudi prejemnik sporočila.
Verjetno boš presenečen nad vsebimo.
In ne, te funkcije avtomatskega filtriranja, ki nikakor ne deluje pravilno, se ne da izklopiti. Brick wall

ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2012 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od siola nimam nič. Vse gre preko mobilne telefonije. V tujini pa ni siola.

Prej je vse normalno delovalo.

SamoR
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2012 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:

Če je Mafnatel gre preko siola.

Boljše je sovražnik dobrega!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2012 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:

Mobilna telefonija gor ali dol -- to je samo uporaba -- kje imaš pa poštni račun odprt, kako se zapiše dela za @ - recimo (...@siol.net; ...@gmail.com; ...@telekom.si; ...@telemah.net; itd)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2012 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ima pa na volja.net ?
Roby
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 1:12 am    Naslov sporočila:  Re: Email strežniki Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Imam več različnih računov, npr. yahoo, gmail,...

A vi sploh preberete kaj človek sprašuje?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.63
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 1:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešitve ne poznam, je pa res da sem v preteklosti sam imel enake težave s pošiljanjem mailov iz siolovega maila. Rešitev (ko sem za problem sploh ugotovil, saj sem najprej osumil naslovnika oziroma njegovo neaktivnost) je bila, da sem zamenjal siolov mail z gmailom. In do težav ni več prihajalo.

Toda tu se podobne težave pojavljajo pri različnih ponudnikih elektronske pošte pošiljatelja, zato sumim s pomočjo zdrave kmečke pameti (verjetnost ne delovanje večih ponudnikov je zelo majhna), da je težava pri naslovniku.
Naslovnik oziroma naslovniki, ki ne dobijo mailov imajo istega ponudnika elektronske pošte? Poskusita pošiljanje mailov na drug naslov, če je to izvedljivo.

ACTA nima učinka, v to sem 99,9% prepričan. Srečno pri reševanju težav. V kolikor sta težavo določila, sta rešila že polovico problema.

ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 9:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj sem poskusil poslati iz več računov na en naslov. Da vidim kaj od tega bo dobil.
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.25
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:

volja.net meni normalno deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SamoR
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Zdaj sem poskusil poslati iz več računov na en naslov. Da vidim kaj od tega bo dobil.

Vse zastonj. če ima probleme z "accountom". Njemu pošlji na več računov isto datoteko, pa da vidiš, kje "šteka".

Boljše je sovražnik dobrega!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pomar je napisal/a:
VolkD je napisal/a:

volja.net meni normalno deluje.
Jaz sem račun na volja.net opustil, ker so se sporočila dokazano izgubljala. Ne da so bila uvrščena med spam, izginila so. Celo to se mi je zgodilo, da je izginilo že prebrano sporočilo. In po informacijah, ki sem jih dobil nisem bil edini.
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, pri volji imam tudi račun. Problem tam je, da so omejili prostor na 10MB in kar je viška, praktično ne dobiš. To sem si nastavil tako, da mi Win Pošta briše strežnik dnevno, le tako prejmem potem vse kar pride v njega, razen večjih mailov.
Roby
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2003 15:29
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče eno butasto vprašanje.
Pošiljaš te mejle s kakšno priponko?
Določeni strežniki ob pripeti datoteki, ki jim ne ustreza samo blokirajo mail in nič ne sporočijo pošiljatelju ali naslovniku.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, maili so zgolj po večini HTLM besedilo.

Nazadnje sem imel primer odgovarjanje s certificiranim podpisom, ki je delovalo nekaj odgovorov, potem pa ni več šlo z nobenim računom.
Nakar sem poslal mail s telefonom kjer pa je prejemnik prejel mail. Nadaljne odgovore pa sem spet lahko poslal preko rač. nemoteno.

Zadnje čase pa s svojim gmail računom ne pošlje na drug gmail račun, niti ne z drugimi accounti.

Ob vsem tem mi v aplikaciji Win Pošta lepo vse pošlje brez napak, le prejemnik nima tega maila, niti v spam boxu ne.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni