|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Android? |
Ne poznam / ne uporabljam |
|
25% |
[ 23 ] |
Sem zadovoljen, priporočam |
|
63% |
[ 58 ] |
Androida ne priporočam, rajši drugo platformo |
|
5% |
[ 5 ] |
Ne priporočam smart-phone, sem šel nazaj na "klasiko" |
|
5% |
[ 5 ] |
|
Skupaj glasov : 91 |
|
Avtor |
Sporočilo |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.08
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 7:27 pm Naslov sporočila: Mobitel in sistem Android - da ali ne |
|
|
Ali je Android res tako čudovit?
Stvar je taka. Do sedaj sem bil večinoma uporabnik Nokia telefonov. Le ti dokaj dobro podpirajo funkcije kot so:klicanje, pošiljanje SMS sporočil, MMS, budiko, povezljivost z računalnikom (pošiljanje SMS, MMS, imenik, vse)
Na uho mi je priletelo veliko dobrih kritik glede Androida, kako je oh in sploh dober. Glede na to, da ima tudi programček bluetooth terminal sem kupil samsung galaxy mini.
Prvi utis je odličen, vse hitro deluje, polno aplikacij in vsega. Sporočila združuje in še in še...
Po nekaj mesecih uporabe:
* sporočila lahko hkrati pošljem samo 10 naslovnikom. Pri Nokii nisem zaznal omejitve
* pri sporočilih je povratnica, samo neko 10 sekundo opozorilo in potem zgine. To se pravi pošlješ 4 sporočila in čez pol ure pogledaš komu je dostavilo.. Ne te tega žal ne zmore
* budilka ne deluje če je telefon ugasnjen.
* pri telefonih z Andorid OS sem opazil, da USB mass storage deluje samo na nekaterih računalnikih
* Ko imaš malo veš sporočil se obnaša kot polž (ne vem kako jim rata sej lahko indeksirajo SMS-e)
* telefon večkrat zamrzne
* Android nima povezljivosti z računalnikom, kot naprimer Nokia
* če hočeš prekiniti klic moraš in kaj narobe pritisneš moraš brskati po meniju, da lahko prekineš, čeprav ima telefon tipke.
Večkrat se mi je zgodilo, da je telefon zmrznil, me ljudje niso mogli doklicati, zjutraj ni zvonila budilka.. cela štala
Če nekako potegnem črto. Android podpira samo neko osnovno klicanje, okrnjeno pošiljanje sms sporčil, budilka je neuporabna, totalno nezanesljjiv. Nek plus je samo pri izbiri programov. Tako, da lahko zaključim, da je to igrača in ne mobilnik, še manj pa pametni telefon.
Kaj vi pravite?
Citiram: |
Anssi Vanjoki, podpredsednik finske družbe Nokia, je za Financial Times hudomušno pojasnil, da v kolikor bi se Nokia odločila za Android, bi bil učinek enak, kot če bi se finski fantje pozimi polulali v hlače, da bi jim bilo toplo. Čeprav bi imelo to dejanje kratkoročen pozitiven učinek, bi se na dolgi rok znašli v kaši. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.59 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel androida 1.6, sedaj imam tablico z android 2.3.
Zadovoljen. Telefon sem pa vseeno zamenjal z Nokio 3310  _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
xfce, tudi sam sem prišel do enakih ugotovitev (in težav) kot ti. Seveda obstajajo die-hard fanatiki kateri so me zaradi mojih trditev popljuvali, ampak tako kot si ti napisal, zadeva je enostavno nezanesljiva. In ja, imel sem 5 telefonov z Androidom različnih proizvajalcev različnih cenovnih rangov, izkušnja z vsemi enaka.
Trenutno se čisto zaradi finančne situacije še "ukvarjam" z Androidom, naslednji telefon bo verjetno kar Nokia (WP Mango) ali BlackBerry, s katerim sem navkljub neumnostim ki jih počne RIM imel še najmanj težav in daleč najboljše izkušnje. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat že dolgo let ostajam Symbianov uporabnik, Android si bom privoščil samo na tablicah. Iz svojih krogov imam podobne slabe informacije v zvezi s Samsungovimi telefoni. Nadalnje se jih bom izogibal iz nadaleč, ker je samo drag "pis of šit". Še ena obomba, ki mi je najbolj ostala v spominu. Wlan je en K**** vreden. Ko meni na Nokii signal vleče na polno, se Samsung šele začne pobirat.
Naprej sem začel razmišljati o LGjih, če so kaj boljši samo se mi zdi, da je tudi to bolj šrot. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, verjetno odvisno od aparata.
Imam Galaxy S2 cca. pol leta:
- telefon do sedaj tudi enkrat še ni zamrznil,
- normalno se povežem na računalnik, kjer imam dostop do SD kartice kot notranjega spomina (dva USB diska) ali preko Kiesa (podobno kot Nokiina aplikacija na PCju),
- celo več, priključim lahko USB ključek iz katerega in na katerega lahko prenašam datoteke, pregledujem slike, berem dokumente v različnih formatih.......,
- če hočem prekiniti klic pritisnem rdečo tipko "konec klica" ali pa telefon obrnem z displayem proti tlom,
- SMSi (povratnice) ne zginejo (nad ikono za SMS imaš število neprebranih),
- budilka ne deluje edino, če je telefon fizično ugasnjen, tako kot pri Nokiji ne,
- tudi pri več SMSih ni opaziti počasnejšega delovanja,
- koliko SMS sporočil lahko največ pošljem, pa ne bi vedel, ker še nisem tega preizkusil.
Zamenjaj aparat in boš mogoče pod črto napisal kaj drugega, kajti tisto kar si napisal, vsaj v mojem primeru, tudi slučajno ne drži!
Je pa to držalo pri prejšnjih (PDA2k, Xperia X1 in Touch HD).
@kobranka: pa si ga preizkusil ali so ti strici povedali, kajti to kar si napisal, vsaj v mojem primeru ne drži. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.30 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer sem nezahtevni uporabnik mobilne telefonije, vendar bom podal še moje izkušnje z androidom.
citat xfce:
Po nekaj mesecih uporabe:
* sporočila lahko hkrati pošljem samo 10 naslovnikom. Pri Nokii nisem zaznal omejitve
Greš pod nastavitve sporočil in si tam nastaviš omejitve, sam imam nastavljeno na 200, čeprav jih nisem nikdar poslal več kot 2m hkrati . (google je tvoj prijatelj )
* pri sporočilih je povratnica, samo neko 10 sekundo opozorilo in potem zgine. To se pravi pošlješ 4 sporočila in čez pol ure pogledaš komu je dostavilo.. Ne te tega žal ne zmore
Imam obkljukano opcijo "delivery reports" in mi javi da je bilo sporočilo dostavljeno.
* budilka ne deluje če je telefon ugasnjen.
Imam vseskozi prižganega. Tako da mi to ne predstavlja problema.
* pri telefonih z Andorid OS sem opazil, da USB mass storage deluje samo na nekaterih računalnikih
Pri mojem nisem zanal teh problemov 5 različnih PCjev (W7 ,XP ,ubuntu)
* Ko imaš malo veš sporočil se obnaša kot polž (ne vem kako jim rata sej lahko indeksirajo SMS-e)
cca 65 sporočil in se mi ne zdi počasno. Vendar je pojem hitrosti lahko subjektiven (kar se meni zdi hitro, je nekomu lahko prepočasno)
* telefon večkrat zamrzne
Se ne spomnim da bi mi kdaj zamrznil.
* Android nima povezljivosti z računalnikom, kot naprimer Nokia
Sam vse uredim preko računalnika (koledar) drugih programov ne rabim.
* če hočeš prekiniti klic moraš in kaj narobe pritisneš moraš brskati po meniju, da lahko prekineš, čeprav ima telefon tipke.
Moj ima direktno tipko za prekinitev, ki deluje kadarkoli.
Večkrat se mi je zgodilo, da je telefon zmrznil, me ljudje niso mogli doklicati, zjutraj ni zvonila budilka.. cela štala
Za mojo nedosegljivost je bil krivo omrežje, pa še takrat imam preusmeritev na drugo telefonsko številko.
Še telefon HTC Tattoo za cca 30 EURO. Naložen CM7.
Edina težava, ki jo opažam je nezmožnost povezave na WIFI, ki po večkratnem prižiganju WIFI-ja ali resetu telefona dela normalno nekaj časa.
Ker WIFI ja ne potrebujem pogosto, me stvar ne moti. Se je pa stvar pojavila po zadnji nadgradnji, tako da je verjetno softwerska napaka.
PS
Sem si lastil mojo prvo Nokio, ki je bila N95, in sem zdržal 1 teden z njo, potem je romala na Bolho.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
@kobranka: pa si ga preizkusil ali so ti strici povedali, kajti to kar si napisal, vsaj v mojem primeru ne drži. |
Moja sestra ga ima in ja sem se igral z njim. Je pa res, da imaš ti precej dražji rang telefona. Mogoče je to vzrok.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Feb 04, 2012 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo pa da zadnjih letih, ko so pametni telefoni na udaru se je večina ljudi sprijaznila na prehod iz prenosnega telefona na takega, ki ga je potrebno vsake 2 dni priklopiti in rokovati z njim kot, da je steklen. Še moj prenosnik je preživel več padcev po tleh kot telefoni, ki jih štancajo danes.
a.vidmar je napisal/a: |
Sem si lastil mojo prvo Nokio, ki je bila N95, in sem zdržal 1 teden z njo, potem je romala na Bolho. |
Jaz sem pa imel nokio iz serije XpressMusic, ki sem jo zastonj dobil in sem jo ob prvi priliki zamenjal za SonyEricssona(brez androida)
Nokia ima menije, ki so narejeni za ljudi ki so jih vajeni niso pa preveč intuitivni. Vklop bluetooha je zakopan pod nastavitve, nastavitve ure pa v glavni meni. Vsakič ko vzameš ven baterijo se pa ura resetira. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam HTC wldfire in sem zelo zadovoljen - nobenih težav v letu in pol samo procesor ima prešvoh zame pri pogovoru preko skypa zaostaja prenos.. _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 5:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Plus za android je to da nosis eno napravo v zepu in z njo lahko pocnes vse.
Kdor bi pa rad telefoniral pa naj si omisli raje kaksno nokijo ker ponuja vec kot telefon.
V mojem zepu je android. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gavran Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.75 Kraj: Posavje
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri hiši imamo dva ta poceni kitajca (Huawei) cca pol leta, ves čas BP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
xfce:
Kupiš najcenejši model izmed mnogih, ki ima trenutno najbolj oskubljen hardware (beri na meji zmogljivosti), pritožuješ se pa nad operacijskim sistemom
Razen tega, da JA, budilka res ne zvoni, če je telefon ugasnjen, je vse kar si napisal bolj tralala. Jaz imam sedaj drugi Android telefon (najprej Samsung Galaxy Spica, sedaj Samsung Galaxy Ace, ki ni nič drugega, kot izboljšana Spica) in sem še vedno navdušen nad sistemom. Najbolj mi je pa všeč to, da lahko dobim precej dobrih aplikacij zastonj, najlepša stvar je pa Google sinhronizacija. Tako imam vse evente pošlihtane na enem mestu. In če mi ta telefon crkne, samo zamenjam sim kartico v drugega in kliknem sinhroniziraj...in imam vse podatke na svojem mestu. To mi je še najpomembnejše.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pritožbe čez sam Android na osnovi skoraj najbolj hardwersko oskubljen model je res malo mimo, zlasti glede zmrzovanja telefona.
Sam operacijski sistem je super, ponuja veliko, prilagodljivost na različne sisteme,...
S samimi telefoni Samsunga in HTCja pa imam tudi sam slabe izkušnje, predvsem kar se tiče ohišja. Priljubljen model i9000 (SGS1) škripa bolj kot 25let star fičo. Kakovost ohišja 2/10. Prav tako HTC Desire. Pokrovček obupen, plastika zanič, še kamera trpi ravno zaradi slabe kvalitete prosojne zaščitne plastike za kamero. Mogoče so se novejši modeli kaj izboljšali...? _________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nokia gor ali dol, žena je imela E65, sedaj ima takega kot jaz, uporablja ga bistveno več kot ga sam.
Navdušena je nad vsem, kar ji telefon ponuja in seveda tudi le to uporablja. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 05, 2012 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Nokia gor ali dol, žena je imela E65, sedaj ima takega kot jaz, uporablja ga bistveno več kot ga sam.
Navdušena je nad vsem, kar ji telefon ponuja in seveda tudi le to uporablja. |
Tudi sam sem bil leta pristaš Symbiana.
Vseeno zanjih par mesecev seje razvoj zaustavil in to zgleda nekako kot neko slepo črevo
Trenutno imam še enega Samsunga z Androidom in kar težko se bo navadit nanj a ima marsikaj kar pri Symbianu poglrešam.
Deluje pa tudi kot urica.
Glede "žene" pa..
Spet odvisno za kaj vse potrebuješ telefon. Če ga imaš izključno samo za klicanje potem je dober tudi BADA os ali kakršenkoli drugi.
Če pa želiš uporabljati vse dodatne funkcionalnosti kot jih imajo ti nevejši telefoni potem ja Android res dobra zadeva.
Pri temle Samusngu mi je všeč tudi funkcionalnost Kies:Air kjer se z telefonom preko wireless-a z osebnim računalnikom priključiš na telefon. Direktno preko brskalnika, brez da bi uporabik kakršenkoli dodaten sw.
Pa še primerjava med Symbianom in Androidom.
Symbian je kot windows, Android pa kot Linux.
Symbiana moram vsaj 1x ne teden do 10 dni izključit/vključit, Android pa izredno poredko zmrzne ali deluje počasi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni