|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
wicket Član

Pridružen-a: Sob 28 Maj 2011 15:19 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 08, 2012 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme - v kratkem me čaka izpit, ki sem ga poslušal par let nazaj, vmes pa so k snovi dodali še nekaj VHDL programiranja. Ker zadeve nikoli ne bom potreboval, se mi zdi brezveze iskat in študirat literaturo (s faksa nimam nobene), zato vas prosim, če mi nekdo reši te 2 nalogi in mogoče kratko obrazloži.
Naloga 1:
Koda: |
architecture P1 of xyz is
signal S: std_logic_vector (1 downto 0);
begin
with S select
f <= A when "00",
B when "01",
C when "10",
D when others;
end P1;
|
Katero digitalno strukturo opisuje koda?
a) kodirnik 4/2 b) dekodirnik 2/4 c) multipleksor 4/1 d) demultipleksor 1/4
Naloga 2:
Koda: |
architecture P1 of reg is
begin
process (clk,reset) begin
if reset = '1' then q <= "0000";
elseif (clk'event and clk = '1') then q <= D;
end if;
end process;
end P1;
|
Kateri 4-bitni register je opisan s kodo?
a) navadni z zapahi D b) pomikalni s flip-flopi D c) pomikalni z zapahi D d) navadni s flip-flopi D |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Apr 08, 2012 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je to znanje zahtevano na izpitu, potem bo tvoja diploma potrjevala, da tako preprosto stvar obvadaš.
Naloge so res hudo enostavne.
Če se ti ne ljubi niti literature poiskat in porebit tisto uro, da zadeve od daleč pogledaš,....
p.s. tole sodi v temo IZPITI in ne sem. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.51 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 08, 2012 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
na žalost se morem strinjat z alyjem, tele stvari v vhdlu so hudo enostavne. Imaš na prosojnicah od dr. Kotnika vse to napisan, malo si poglej, sicer so pa tudi nekje zbrani stari izpiti od Digitalne, te tanovi ki niso več od Rebrška |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Apr 08, 2012 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
p.s. tole sodi v temo IZPITI in ne sem. |
Glede na to da se zadeva začne z
Citiram: |
Da ne odpiram nove teme |
bi lahko končala celo v smeteh. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Ned Apr 08, 2012 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
No mogoče ti bom pa jaz malo pomagal. Najbrž se gre za predmet digitalna tehnika?
Tukaj je stran od DT. Na tej strani dobiš vse zapiske predavanj, ter vaj! Poglej si tudi delovni zvezek, kjer so lepo razložene naloge z VHDL kodo!
Naj še to dodam, vseh teh zapiskov ni toliko, da ti ne bi bilo škoda vzet 3 ure časa da si to predelaš, s tem boš pa se malo osnov naučil, kar pa je vedno dobrodošlo!
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni