www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCD-TERMOMETER

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dinho80
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2011 18:54
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 7:08 pm    Naslov sporočila:  LCD-TERMOMETER Odgovori s citatom

Zdravo!

Potrebujem pomoč glede sestave sheme za prikazovanje temperature na LCD-ju.Delal bom s Atmega8, senzorjem DS18B20 in enim LCD-jem.To shemo sem naredil v Splanu,samo ne vem če so vse povezave pravilne

Smile

splan-lcd[1].png
 Opis:
 Velikost datoteke:  23.31 KB
 Pogledana:  18 krat

splan-lcd[1].png

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim, da imaš na pinu 21 še en trimer. Očitno bi rad eksperimentiral še z ADCjem. Odloči se, kako boš uporabil referenco ADCja. Lahko uporabiš zunanjo referenco 5V (Aref pelješ na Vcc), lahko pa uporabiš internih 2.51V, v tem primeru Vref pin vežeš preko 100nF kondenzatorja na maso.

Ostalo pa zgleda v redu. Sicer malce konduzno risanje, vendar samoiniciativnim začetnokom ne gre oporekati. Tako naprej.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dinho80
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
Vidim, da imaš na pinu 21 še en trimer. Očitno bi rad eksperimentiral še z ADCjem. Odloči se, kako boš uporabil referenco ADCja. Lahko uporabiš zunanjo referenco 5V (Aref pelješ na Vcc), lahko pa uporabiš internih 2.51V, v tem primeru Vref pin vežeš preko 100nF kondenzatorja na maso.

Ostalo pa zgleda v redu. Sicer malce konduzno risanje, vendar samoiniciativnim začetnokom ne gre oporekati. Tako naprej.

LP G

Opa,moja napaka,ne, ne bom imel A/D pretvornika,toto bom lepo zbrisal.Torej drugo je OK.

HVALA Very Happy
Nazaj na vrh
GopherB
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 11:44
Aktiv.: 0.52
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja shema (Altium):

shema[1].jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  244.28 KB
 Pogledana:  29 krat

shema[1].jpg

Nazaj na vrh
dinho80
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dinho80 je napisal/a:
RGorazd je napisal/a:

LP G

Opa,moja napaka,ne, ne bom imel A/D pretvornika,toto bom lepo zbrisal.Torej drugo je OK.

HVALA Very Happy

Evo,taka je shema zdajle:

Hvala še enkrat,upam da mi boste znali pomagat v prihodnosti,ker programa ne znam napisat lol

project[1].png
 Opis:
 Velikost datoteke:  21.41 KB
 Pogledana:  8 krat

project[1].png

Nazaj na vrh
dinho80
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GopherB je napisal/a:
Moja shema (Altium):

O,zdajle sem komaj videl tvojo shemo.Sem malo zgubljen v tvoji shemi,lahko malo pripišeš,kaj je kaj Smile
Nazaj na vrh
GopherB
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Mar 2011 11:44
Aktiv.: 0.52
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

seveda.

Povezave so narejene z netlisto (niso vidne zaradi preglednosti, jih altium najde po imenih)
Levo zgoraj (MC7805) je nap. stabilizator, 9V->5V
Sredina zgoraj je vezava senzorja (v realnosti sta 2, na slikci samo 1 zaradi preglednosti):
Desno zgoraj je pull-up (saj se tako reče ane?), da je reset vedno neaktiven
Header 3x2 so priključki za programiranje uC (mikrokontrolerja)
Header 16 so priključki za LCD
Tavelik je pa uC AtMega8.
Aja, za uro sem uporabil notranjo uro od atmega8

Vso šaro (uporčke,diodi & kondije) sem dodal na priporočilo datasheetov Smile

Nazadnje urejal/a GopherB Sob Feb 18, 2012 9:06 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
dinho80
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 18, 2012 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GopherB je napisal/a:
seveda.

Povezave so narejene z netlisto (niso vidne zaradi preglednosti, jih altium najde po imenih)
Levo zgoraj (MC7805) je nap. stabilizator, 9V->5V
Sredina zgoraj je vezava senzorja (v realnosti sta 2, na slikci samo 1 zaradi preglednosti):
Desno zgoraj je pull-up (saj se tako reče ane?), da je reset vedno neaktiven
Header 3x2 so priključki za programiranje uC (mikrokontrolerja)
Header 16 je za LCD
Tavelik je pa uC AtMega8.

Vso šaro (uporčke,diodi & kondije) sem dodal na priporočilo datasheetov Smile

O,hvala ti!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni