www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

servo motor

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
perooo
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 11 Feb 2012 18:30
Aktiv.: 0.03
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 7:52 pm    Naslov sporočila:  servo motor Odgovori s citatom

Pozrdavljeni,

ali kdo ve kje bi se dalo dobiti 12v servo motor 300PRM (ali več - do 500) in navor 500 oz in oziroma kakšnih 30kg/cm.

motor bi se napajal iz 12v akumolatorja, včasih bom potreboval hitro spreminjanje smeri vrtenja, ali bi potreboval kakšno varovalo da ne uničim akumolatorja ?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.10

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem prepričan, če res veš kaj je servomotor. Sklepam po tem, da si podal obrate motorja na minuto ( to je ponavadi pri servomotorju povsem nepomemben podatek )

LP

perooo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja to sem le tako napisal, sem nekje na internetu našel tudi ta podatek (le da mislim da je bil to DC servo ? nevem)

trenutno imam ta servo motor : http://www.pololu.com/catalog/product/1054

potreboval bi pa ravno šeenkrat hitrejšega in močnejšega ter da se vtri neomejeno.
Nazaj na vrh
perooo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 24, 2012 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče bo lažje če kdo ugotovi kakšen motor je uporabljen v videu: http://www.youtube.com/watch?v=V11M-f5xWzU&feature=related

v bistvu delam nekaj podobnega kot je tisti EZ-Steer - ki obrača volan.

trenutno sem uporabil servo motor ( http://www.pololu.com/catalog/product/1054 ) vendar sem ga moral rahlo razdreti in omogočiti da se vrti neomejeno.
Nazaj na vrh
perooo
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2012 1:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

perooo je napisal/a:
mogoče bo lažje če kdo ugotovi kakšen motor je uporabljen v videu: http://www.youtube.com/watch?v=V11M-f5xWzU&feature=related

v bistvu delam nekaj podobnega kot je tisti EZ-Steer - ki obrača volan.

trenutno sem uporabil servo motor ( http://www.pololu.com/catalog/product/1054 ) vendar sem ga moral rahlo razdreti in omogočiti da se vrti neomejeno.

Sumim da je notri stepper motor.

Mi lahko kdo to potrdi .

LP Think
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.05
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2012 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To ti lahko potrdi samo tisti , ki je zadevo videl v drobovje.
Ali pa proizvajalec.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.08
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 25, 2012 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaj tukaj ali pa tukaj kaj je notri! Modelarski servo sigurno ni.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 488 dni