www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Micromot 50E komplet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 11:01 am    Naslov sporočila:  Micromot 50E komplet Odgovori s citatom

Pred kratkim sem postal lastnik omenjenega proxxona in ker ima ta komplet samo glavo na konuse, sem za par € kupil nastavljivo. Problem pa je ker ne morem priviti glave do konca ker se zaleti v 'vrat'. Ta model ima vrat precej daljši od drugih modelov (zakaj ne vem...). Seveda imam možnost postružiti obroček vendar se mi ta rešitev ne zdi preveč elegantna, zato iščem kje bi lahko kupil krajši obroček.

Mogoče ima kdo doma pokvarjenega proxxončka?

Spodaj na sliki se vidi kakšen vrat ima zdaj in kakšnega potrebujem.

28500.jpg
 Opis:
Takega imam
 Velikost datoteke:  198.09 KB
 Pogledana:  8 krat

28500.jpg

micromot-50e.jpg
 Opis:
Takega potrebujem
 Velikost datoteke:  324.97 KB
 Pogledana:  7 krat

micromot-50e.jpg

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.62
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjemi, ne boš našel druge, je bilo že tako vprašanje iz moje strani, pa sem prebrskal in pregledal vse in ni. Originalno boš težko postružil, ker je verjetno zelo trda.

Moja izgleda takole.

P2280010.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  269.7 KB
 Pogledana:  0 krat

P2280010.JPG

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm potem pa bom kar naredil podobno. Mogoče na pamet veš kakšen navoj ima ta obroč?

Si mogoče razmišljal o dodatni podložki v glavi?

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 11:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O podložki v glavi nisem razmišljal, samo verjetno bi s tem zmanjšal zgornjo mejo vpetja.

Kakšen je navoj pa žal ne vem, ker mi je strugar delal po originalu, ker sam nimam potrebne opreme.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer nisem imel proksona z nastavljivo glavo se v roki ampak pri starejsih rocnih vrtalnikih enostavno nisi glave privil do konca ce si uporabljal tanjsi sveder. Tako nebi slo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 28, 2012 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

powr je napisal/a:
Sicer nisem imel proksona z nastavljivo glavo se v roki ampak pri starejsih rocnih vrtalnikih enostavno nisi glave privil do konca ce si uporabljal tanjsi sveder. Tako nebi slo?

Glava se krči s privijanjem vijaka oziroma gredi, ki jo hkrati tudi drži in pritiska na spodnji del čeljusti.

Aktiviraš blokado gredi in vijačiš glavo toliko časa dokler ne prime svedra. Pri ročnem vrtalniku, ki ga imamo doma je princip popolnoma enak.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni