|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 4:44 pm Naslov sporočila: kateri programator? |
|
|
Imam čip 39SF020 (SST) in bi ga rad flešal.Čip je bios na osnovni plošči,ampak je problem ker je bil flešan z napačnim biosom.
Plošča pa ne da nič od sebe
Sedaj me zanima kakšen programator rabim, da lahko naložim na čip pravi bios?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj programator ga ima omenjenega med podprtimi cipi (SSTjev 39VF020 oz. 39LF020). Po datasheetu sodec gre za cisto standarden FLASH cip. Ce je cip prilotan na motherboard, je zamenjava kar komplicirana, ce pa je zapicen v podnozje, si pa naredi PLCC ekstraktor (ce je PLCC) in ga potegni ven, pa ti ga lahko najbrz jaz sprogramiram, ce imas binary image ze pripravljen (pri BIOSih je kdaj problem, ker je image v stisnjeni in zapakirani obliki in tako ni primeren za neposredno programiranje). Ce je DIP, ga bos se toliko lazje dobil iz podnozja, pa se sprogramirati ga ni noben problem, ce je pa TSSOP ... potem pa veliko srece pri nakupu novega motherboarda (kar bo najbrz cenejse kot odlotati cip, ga pritrditi na adapter, ga sprogramirati, odlotati od adapterja in prilotati nazaj na motherboard in pri tem nic uniciti). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Nov 10, 2005 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čip ni prilotan, ampak je vstavljen v podnožje.Tako da ga ni problem dobiti ven.
Čip je 32-pin PDIP.
39SF020
90-4C-PH
0005257-B
@Sokrat kakšen programator pa imaš?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 6:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Za programiranje tega čipa se odlično odreže Willem programator !
LP BŠ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Pet Nov 11, 2005 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
No, potem ocitno ne bi bilo nobenih tezav.
Programator ? Ena kitajska stvar, bolj poceni (posledicno je software z vidika nekoga, ki take stvari pise, obupen), 48-pinski socket (tako da grejo noter tudi precej velike komponente), z ogromnim seznamom podprtih stvari (EPROMi, flash-i, cel kup razlicnih mikrokontrolerjev, serijski pomnilniski cipi, testiranje logicnih vrat na SRAMov), sprogramirala je se vse, kar sem vanjo stlacil, kupil pa sem jo zaradi programiranja najbolj uporabljanih EPROMov in flashov - vse ostalo je v bistvu "bonus".
Tukaj ga lahko vidis na sliki. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni