|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
David92 Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22 Prispevkov: 292 Aktiv.: 1.80 Kraj: Lendava
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 5:28 pm Naslov sporočila: Clio (Tezave z radiem, gretje,..) |
|
|
Pozdravljeni,
Doma v Cliotu imamo Sony-ev avtoradio, ki pa je zadnje dni pričel kar samo nastavljat glasnost (torej da se sam utiša -> takrat ga je naprimer treba poglasnit kar konkretno in potem ko se 'stabilizira' pa je, seveda, zvok preglasen in ga je treba zmanjšat na normalno....potem pa se čez čas spet zgodba ponovi).
Ima kdo mogoče kakšno idejo, kaj bi lahko bilo narobe?
LP,
David
Nazadnje urejal/a David92 Tor Feb 28, 2012 7:17 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 5:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
A ti vklaplja neko funkcijo LOUD ali nekaj takega?
Tako se je meni dogajalo poleti zdaj pa dela kot mora. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne da bi opazil, morda je avtoradio iz starejse generacije, pa ne prikazuje tega. Namreč ko zvišam glasnost se nic ne prikaze na zaslonu. Gumb za ojačitev ali utišanje zvoka je pa na 'vrtenje', nista tipki + in - .
Kaj pa je pomagalo pri tvoji težavi? kako si jo odpravil?
LP,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
(Ne bi rad odpiral nove teme, pa bom tukaj postavil se nekaj vprasanj)
Bolj iz radovednosti me zanima: Pravtako se mi je nedavno na avtu (Clio) pokvarilo gretje avtomobila. Ventilator piha na vseh stopnjah, vendar četudi imam nastavljeno ogrevanje na najtopleje, piha kar hladen zrak. Vem, da večina bi rekla 'kupi / zamenjaj' mene zanima bolj iz radovednosti, kaj je tukaj točno odšlo?
Na drugem avtu Citroen C3, pa mi sklopka nagaja. Namreč vsakič kadar jo uporabim 'spušča' nenavaden zvok - pravtako na zavorah, bi rekel da celo ob istem trenutku sem opazil ta problem. Je treba mogoče samo podmazat?
LP,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pogmaži vodila pedal če ne drugega. Mogoče bi blo fajn tudi namazati zajlo ali pa še raje - jo zamenjati na sklopki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyro: Bom poskusil pedala. Za zajlo pa nevem, če naj sam kaj tam počnem, da ne bom pokvaril še nekaj, kar je bilo dobro Hvala za nasvet! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
@David92
Verjetno ti je odšlo izbirno stikalo za temperaturo. Če se je nedelovanje zgodilo v šusu je to.
Druga varianta pa je, da je toplotni izmenjevalnik zabasan. V tem primeru ga moraš očistiti. Ta primer je bolj verjeten, če je gretje počasi nehalo delovati.
kako:
http://www.youtube.com/watch?v=7kagmjAM1Z0
Razloži v detajle kaj in kako. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Airwolf: Najlepša hvala! Bom sporočil, če kaj več izvem - vprašal sem tudi na Forumih od Renaulta - tam sicer omenjajo termostat, vendar so tudi omenili čistko 'pečke'! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Domnevam, da če bi bil zanič termostat bi ti tudi avto kuhal. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Termostat verjetno ni zanič.
Enostavno preveriš:
Vzameš ga ven in daš v lonček mrzle vode.
Lonček daš na štedilnik in začneš greti,
Če se začne odpirat je dober, če se ne je zanič _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ajaaa. Hvala se enkrat, bom preveril!
Sem pogledal tisti video... nisem se veliko ukvarjal s popravljanjem avtov, tako da se mi zdi stvar zakomplicirana kar precej in omenja kar nekaj moznosti, kje bi lahko slo kaj narobe pri tem 'čiščenju', vendar se splača poskusit, preden bi plačeval mehanike za popravila. Če ne bo šlo, pa bom tako ali tako moral poklicat njih.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razumljivo,
stvar ni toliko zakomplicirana kot je zamudna in ja stvari gredo lahko narobe. Če se ne počutiš udobno brskat po avtu raje prepusti mehaniku da to opravi. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo sem pogledal in se pogovarjal zadevi. Termostat definitivno ni, tako kot ste rekli. Verjetno pa tudi niso nobene cevke, ampak je nekaj odslo pod 'armaturo' (se opravicujem, nevem slovenski izraz, moj oče pa se je tak izrazil) in da je mehanik rekel, da bi bilo skoraj potrebno avto 'na pol' razstavit da prides do te zadeve, da jo očistiš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima motorček za odpiranje tople vode v mašino zna biti to to.
Premikaj hladno-toplo, da se malo razmiga in začne odpirati
lahko je zataknjena loputa
Ali pa preprosto rabiš odzračit vse skupaj (lahko ti primanjkuje hladilne tekočine) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Tor Feb 28, 2012 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, zdaj imamo kar nekaj teorij in bom si jutri vzel cas, da preverim zadeve!
Hvala vsem se enkrat.
Mimogrede... mi lahko kdo pove slovenski izraz za 'armaturo'?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni