|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pirpy Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57 Prispevkov: 774 Aktiv.: 3.26 Kraj: Topolšica
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 4:35 pm Naslov sporočila: Moja pametna hiša |
|
|
Delam jo z avr mega32 procesorji(zdaj komaj 2 in UPS) nameravam pa dati po eno vezje z tem mikrokontrolerjem v vsako sobo ,ter se enega za hidrofor ....Mcu -ja komunicirata z pc-jem preko enega rs232 porta.
ta rs232 bus je narejen tako da lahko gor priklopim še več procesorjev.
Naslov:
http:\\pirpank.no-ip.com
LP
Borut
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi, da te bo pošteno peklo v podplate, ko boš prišel domov: "Talno gretje :340 °c"
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hvon Član

Pridružen-a: Pet 18 Apr 2008 9:55 Prispevkov: 195 Aktiv.: 0.93 Kraj: Avče
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 5:21 pm Naslov sporočila: pametna hiša |
|
|
oprosti ker se ti bom sposodu tvoj post,da ne bom novega odpiral..
tukaj pa sem štimal sestri pametno hišo in sicer centralno kurjavo. izdelal sem jo kar z siemens logo-tom , elektroventili,mešalnimi ventili, in pa cevi speljane na vsak radiator posebej..v vsaki sobi je po en tedenski termostat,ki ga nastavimo poljubno in ko je bilokateri uklopljen -npr zjutraj se uklopi še ogrevanje sanitarij . zraven so še talna gretja,študiram jih pa vezat na sončne kolektorje pozimi,če bo kaj sonca.lansko leto sem nameru povprečnih 25c" ki je cerkuliralo okoli 4 ure iz kolektorjev v bojler,letos imam namen,obrnit z mešalnim ventilom u talna gretja.
_________________ " Domišljija je začetek ustvarjanja. Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
@piroman
tisto so temperature vode /10 ker se mi ni ljubilo še dodatnih stavkov not pisat za deljenje ker tak podatek dobim iz čipa
@hvon
Zelo lepo izgleda.
Ali lahko podatke bereš tudi na netu?
Borut
Nazadnje urejal/a pirpy Pon Sep 15, 2008 5:39 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hvon Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne še . je že bil kar velik uložek, je treba še kaj počakat ,sem pa pustu možnost za razširitev na pc z napeljavami itd..takrat se bo pa krmilnik zamenjal z drugim. če nisi dosti finančno podložen ,so take reči dolgoročne
_________________ " Domišljija je začetek ustvarjanja. Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali so ventili pod rdečimi cevmi samo on /off ali lahko nastaviš pretok?
Jaz bi rabu takšne za talno ogrevanje vendar bi morali biti z nastavljivim pretokom.
prva slika je elektronika v dnevni sobi ki meri temperaturo prižiga luči (preko računalnika ali daljinca ali pa stikal)ter krmili servote za žaluzije.[/img]
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
94.15 KB |
Pogledana: |
58 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
57.44 KB |
Pogledana: |
21 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hvon Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne tista so samo on-off, zakaj rabiš za pretok?. radiatorji imajo pa frekvenčno pumpo,al kako se ji že reče,k spreminja pretok vode(število obratov),glede na to koliko radiatorjev je uklopljenih.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
frekvenčno?
kje se jo dobi?
Borut
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hvon Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
je zrihtal eden monter za centralno. rabiš takšno pumpo? lahko tud poiščem njegovo gsm številko,če jo mam še kje shranjeno..
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pirpy Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
prosim
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvon,
napiši za katero pumpo točno gre, če lahko.
Se bodo že našli podatki na netu.
Sicer gre najbrž za kako Grundfosko serije Alpha, ali pa IMP Smart ali NMT, sicer imajo pa tudi druge firme podobne rešitve, ko pumpa sama nekako prilagaja moč potrebam po pretoku.
So pa cene kar zasoljene, saj pod cca 220EUR pumpe v A energijskem razredu, kar tiste s frekvenčnimi pretvorniki so, praktično ni....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hvon Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja ni problema,evo podatke, samo nisem je lih našel na netu, probajte srečo :
grundfos ups 2540 130
p/n:59524456
pc: 06020V
to je vse kar piše na njej, je pa nekje od 200eur naprej ja
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po oznaki je to žal čisto navadna 3-brzinska pumpa, colski navoj, 4m črpalne višine in 130mm vgradne dolžine.
Cenovno cca 100EUR.
Grundfosove "pametne" oziroma "frekvenčne" črpalke zdaj nosijo oznako Alpha2
prejšnja serija je bila AlphaPro
Oboje imajo LED displejček s prikazom trenutne porabe, kar tvoja nima.
Informativni cenik pa bi bil lahko tole: http://www.ambi.si/media/Cenik%20%C4%8Drpalk%201.2.20083.pdf
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hvon Član

|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
no naš zet mi je učeraj posredoval napačno informacijo. črpalka ima oznako PN 10 TF 95 spredaj piše 30-70W
.je pa zelene barve z razliko od teh na slikah zgoraj.zej ne vem če barva kaj pomeni..lahko je samo starejši model..?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

|
Objavljeno: Tor Sep 16, 2008 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je Grundfosova barva, tako kot je IMPjeva modra.
In barve so take že desetletja.
Zelena je ponavadi Wilo.
Gre pri tvojem primeru le za hudo pomanjkanje ozirmoma podajanje napačnih informacij, ali pa kar za svojevrsten nateg morda?
Ker 200+EUR za navadno pumpo (glede na 30-70W je nekakšna 5÷6 metrska) je malce huda...
Tista oznaka PN 10 TF 95 pa nima kaj dosti veze s samo pumpo, bolj verjamem da gre za priključno in temperaturno podizvedbo. Se mi ne da brskat.
Sicer je pa na slikah videt da so zelene, Wilotove. Ne izgledajo mi ravno "frekvenčne"
Če te interesira kaj konkretno je vgrajeno, prilepi koristno sliko napisne tablice, oziroma nalepke, kot je pač pri šparovnem Wilotu v navadi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni