Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pinkiler21 Član

Pridružen-a: Sre 10 Feb 2010 14:46 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.39 Kraj: Dobravlje
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 7:03 pm Naslov sporočila: Kia sportage |
|
|
Pozdravljen!
Na vas se obračam ker imam sledeč problem. Doma imamo omenjeni avto problem pa je v tem da ga daljinec noče več odkleniti. Težava pa morda tiči v sprejemniku kajti na daljincu lučka sveti tako da pošilja kod ampak ne odklene avta. In seveda ker je kodno varovan vžig motorja se ga ne da niti vžgati. Ali mogoče ve kje se da sklopit preverjanje kode da bi bil samo na ključ.
Hvala za odgovore.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Trolfaca Neznanec

Pridružen-a: Pon 12 Mar 2012 17:02 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Javlja avto kakšno napako? Si preveril varovalke? Kakšen "ključ" imaš(mehanski z daljincem ali kartica). Se avto sploh na kaj odziva? _________________ piškotek! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se je problem pojavil kar iz nenada, bo verjetno potrebno na novo "spoznati" daljinec in sprejemnik. Da se to zgodi ponavadi pride zaradi tega, ker daljinec pritiskaš ko sprejemnika ni v bližini, in sprejemnik nato rata gluh, ker ne ve več točno kaj mora sprejeti.
Ta problem lahko odpraviš sam, na internetu je polno postopkov kako na novo sprogramirati ključ. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pinkiler21 Član

|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja problem se je pojavil ko sem menjal baterijo v daljincu. In sedaj ga ne [cenzurirano] več.
Bom še mal pogledal po internetu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spariti ju moraš ponovno. Ponavadi za to rabiš mehanski ključ. Priklop na računalnik pri pooblaščencu bi sigurno pomagal rešiti zadevo. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2012 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je pri CEED 1x daljinec nehal odklepat avto. Ko sem ga na kljuc odklenil je pa vzgal. Problem sem resil tako da sem "resetiral" ECU (potegnil sem varovalko ven za par sekund). Problem je pa nastal zaradi mraza oz zaradi nihanja napetosti na bateriji ob vziganju avta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pinkiler21 Član

|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2012 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa sem poskusil že dati ključ v ključavnico pa ga obrnit na položaj preden zasvetijo lučke in ga odklenit pa mi ni uspelo. Pa tudi baterijo sem odklopil za par minut pa tudi ni bilo nič boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2012 8:10 am Naslov sporočila: |
|
|
V navodilih imaš opisan emergency start ali nekaj podobnega. Samo pojdi lepo po vrsti. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2012 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
si poskusil mehansko odklepati-zaklepati in obenem pritiskati tipko daljinca? Pri nekaterih znamkah to deluje, če ne pa edino servis. to ponoviš nekajkrat, poskusi tudi ključ pridržati par sekund v levi in desni, ko odklepaš.
Če je ključ izgubil kodo pa je nujen priklop na računalnik - s seboj pa moraš imeti VSE ključe, ki obstajajo za tvoj avto, delujoči ali ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

|
Objavljeno: Sre Mar 14, 2012 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Če je ključ izgubil kodo pa je nujen priklop na računalnik - s seboj pa moraš imeti VSE ključe, ki obstajajo za tvoj avto, delujoči ali ne. |
Ni rečeno, da je ključ izgubil kodo, mogoče se s sprejemnikom le ne razumeta zaradi algoritma menjavanja kod.
Tudi sam sem imel tak problem (sicer ne za isto znamko vozila), postopek kako na novo spariti ključ z avtom sem našel v AvtoData in sem lepo sam rešil problem.
Torej poizkusi najti omenjeni postopek na internetu in najprej poizkusi sam, če imaš voljo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pinkiler21 Član

|
Objavljeno: Čet Mar 15, 2012 8:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj sem iskal ta postopek na internetu pa nisem nič pametnega našel. Tako da če mi lahko z avtodata poveš postopek bi bil zelo hvaležen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

|
Objavljeno: Čet Mar 15, 2012 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pogledal, pa na žalost piše da je programiranje ključa možno le z diagnostičnim orodjem, torej priklop na računalnik.
Kot kaže ti serviser ne uide . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primoz30 Član

Pridružen-a: Pon 31 Jan 2011 20:23 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.29 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Mar 15, 2012 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel isti problem-veselo sem pritiskal na gumb ključa, avto pa ni bil v dosegu, sicer pri Peugeot-u 206, kolega mehanik me je napotil na uradni servis (kjer bi me oželi za konkretno vsoto denarja), potem pa sem po navodilih za avto (slučajno našel:) ključ dal v volansko ključavnico, dal kontakt, pritisnil gumb ( ne spomnem se točno kateri al za zaklenit al odklenit avto), in je stvar začela delat. Sicer mi v prvo ni uspelo, ker so navodila malo smešno napisana, ampak v tretje je šlo  _________________ lp, Primoz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Mar 15, 2012 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
programiranje ključa je vedno mogoče samo preko računalnika. Ampak kot smo že omenili, ni nujno ključ problem, lahko je sprejemnik, v tem primeru ponavadi ni treba priklop na računalnik, samo prava procedura je potrebna - odklepanje, zaklepanje (mehansko) vrat, obenem pritiskanje daljinca....težko reči brez navodil...tako na hitro sem našel tole za letnik 99:
1. Open driver's door and turn ignition to "ON" position 2. Locate the programming button on wiring harness pigtail, behind the left side of the center console (to the right of the gas pedal), next to the RKE module. (feel around under the plastic wall) 3. Press & Hold the button for 15 seconds. The horn will sound 3 times when it enters programming mode. 4. Press the lock button on the transmitter. The horn should sound once to confirm the transmitter. Repeat for any additional transmitters up to 4 max 5. Turn ignition to "OFF" and test transmitters.
This worked on my 2001 Sportage perfect! I had to pay some guy for these instructions so here you are guys! Good Luck!
poskusi! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pinkiler21 Član

|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2012 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore. Sam sem že rešil problem tako da sem celo ploščico pocinil in stvar je začela delovati.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|