|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aja7 Neznanec

Pridružen-a: Ned 15 Apr 2012 14:10 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: CE
|
Objavljeno: Ned Apr 15, 2012 2:17 pm Naslov sporočila: Piskač za ribarjenje vi-carp II 3er funk set. |
|
|
Lep pozdrav! Imam problem s piskačem za ribe, ta deluje tako da laks napeljemo skozi oddajnik in ko riba začne prijemati se le-ta sproži in pošlje signal na sprejenik. Moj problem je ta, da se mi polnilna baterija Camelion 250Mah 9V Ni-MH sprazni v enem dnevu tudi, če je sprejemnik samo vključen in ne sprejema nobenega signala. Prosil bi, če ima kdo kakšne izkušnje s temi zadevami ali pa če ima kdo načrt oz shemo vezja, da ugotovim po shemi kateri elementi bi lahko bili krivci za to ali pa so samo baterije. Set pa se imenuje vi-carp II 3er funk set.
Hvala za odgovore in nasvete aja7! _________________ Tronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Apr 15, 2012 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je čisto normalno. Vzami baterije ven, ko si končal. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aja7 Neznanec

|
Objavljeno: Ned Apr 15, 2012 8:31 pm Naslov sporočila: ... |
|
|
Sem tudi jaz tako mislil, ampak kolikor se spomnim mi je včasih baterija držala veliko dlje. Lahko da bi moral zamenjati baterijo s kakšno, ki ima večjo kapaciteto naprimer da kupim takšno ki ima okoli 1200mAh _________________ Tronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Apr 15, 2012 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa je akumulatorček, ki ga imaš še dober?
Sam bi najprej posumil na to ... Poskusi dati noter eno novo 9V baterijo (ne aku) in boš videl, kakšno boš imel življensko dobo.
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aja7 Neznanec

|
Objavljeno: Ned Apr 15, 2012 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem posumil na to in se baterija napolni do okoli 9.5V in se prazni do nekje 8.4V. Ko sem jo meril čez noč mi je zjutraj pokazalo le okoli volt in pol. Je pa res, da ima zelo malo amperov, kar me čudi. _________________ Tronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Apr 15, 2012 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te 9V niso več kot nove, če jih polniš.
Kolikor vem moraš pri vseh teh piskačih vzeti baterijo ven, če ne ti jo sprazni. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aja7 Neznanec

|
Objavljeno: Ned Apr 15, 2012 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem tudi sam na to posumil saj je isto kot pri starejših studijskih mikrofonih, če ne daš baterije ven ga naslednjič ne moreš uporabljati. Bom naredil tako pa da vidimo kaj se bo izcimilo. Bom pa vsekakor poizkusil še z baterijo, ki ima 1200mAh.
Hvala za odgovore aja7 _________________ Tronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni