www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zagon STK16 / STK32 STC ATMEL AVR Atmega16 Developmen board

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damijan
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2012 13:57
Aktiv.: 0.06
Kraj: Kopriva

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 09, 2012 2:17 pm    Naslov sporočila:  Zagon STK16 / STK32 STC ATMEL AVR Atmega16 Developmen board Odgovori s citatom

Odločil sem se, da bi se malo poigral z mikroprocesorji in sem si nabavil naslednje:

ebay

Zadevo sem dobil domov, vendar se je pojavil problem, ker ni bilo zraven nobenih navodil kako stvar priključiti na računalnik.
Zraven je bil priložen USB kabel in USB-RS 232 kabel.

Če ima kdo z podobnimi zadevami izkušnje naj mi prosim pomaga.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
davide
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Sep 2010 16:45
Aktiv.: 0.83
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 19, 2012 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.chatparts.com/down.php

na tem linku imaš načrt, jaz imam doma enako zadevo, vndar sem ugotovil, da ni kompatibilna z atmega16, četudi poleg piše.
Ploščo imam sedaj samo za koriščanje periferije in ostalih zadev, ki so poleg!
Nazaj na vrh
damijan
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2012 13:57
Aktiv.: 0.06
Kraj: Kopriva

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 20, 2012 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja za to stran so mi poslali link iz e-baya. Sprva niti nisem vedel, kako si naj si s tem pomagam. Potem sem po 14 dnevih študije po raznih tujih internetnih straneh, končno ugotovil.
Tako da sedaj vem, kako se dela s to zadevo. Programiraš lahko samo STC-jeve mikrokontrolerje. Lahko bi uporabljal Atmelove mikrokontrolerje novejše serije, kateri se lahko programirajo preko RS 232 porta.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 Ur