|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Aljo Član

Pridružen-a: Sob 11 Jul 2009 2:21 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.10 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 12:17 pm Naslov sporočila: Inštalacije v požarno ogroženih prostorih |
|
|
Zdravo!
Upam, da take teme še ni odprte, našel jo nisem.
Stvar je sledeča: profesor mi je zadal nalogo, da naredim seminarsko nalogo z naslovom Inštalacije v požarno ogroženih prostorih. Naloga mora biti obsežna 6-8 strani. Ker pa na internetu in v raznih knjigah najdem samo za kakšno stran in pol teorije, sedaj prosim za pomoč vas. Prosil bi, če mi lahko kdo posreduje kakšne slike, skice, najbol pa me zanimajo standardi in predpisi! Vsi, ki sem jih vprašal, pravijo da je teh predpisov malo morje, nihče pa mi ne ve povedati kje bi jih lahko dobil. Gledal sem že na SIST-u ampak jih ne dobim, oziroma bi jih moral plačati.
Zahvaljujem se za kakršno koli pomoč. _________________ Aljo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.05 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
CTK si pogledal? (Centralna tehnična knjižnica)
Malo sem sicer iz vaje, samo SIST je imel tudi knjižnico za vpogled. Nisi mogel stvari kopirat, si pa lahko pregledal vse standarde.
Jaz bi se tega lotil z druge strani.
Začni tule:
http://www.cenelec.eu/dyn/www/f?p=104:6:5002750571855988
Imaš seznam teles v EU, ki se ukvarjajo s tehničnimi stvarmi. Najdeš ustrezno temo in slediš povezavam. Najdeš številke standardov s katerimi se ukvarjajo, in potem te številke uporabiš ko obiščeš SIST ali pa CTK, da vidiš podrobnosti.
Ko imaš št. standarda lahko tudi po internetu najdeš kaj gradiva, ki se sklicuje na določen standard. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.24 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj mi mail, pa ti pošljem....lahko pa tudi sem pripnem sam je kar nekaj tega.... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljo Član

Pridružen-a: Sob 11 Jul 2009 2:21 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.10 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za hitre odgovore
aljo.102@gmail.com _________________ Aljo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.24 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Apr 20, 2012 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poslano...upam da ti kaj pride prav...
LP! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljo Član

|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nažalost mi tvoji zapiski ne bodo prišli prav, saj ne delam seminarske za inšt. v eksplozijsko ogroženih prostorih ampak v požarno ogreženih prostorih... _________________ Aljo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.44
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Požarno ogrožen je praktično vsak prostor, nekih posebnih pravilnikov za to ni...
Imaš Ex inštalacije in "navadne". _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljo Član

|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zato še enkrat naprošam vse, ki bi karkoli imeli, kakšne standarde,pravila, skice, slike, karkoli, da mi to posredujejo.
hvala za pomoč
lp _________________ Aljo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.01 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Sob Apr 21, 2012 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker si verjetno zgrešil temo (glej tretjo točko), samo namig: stric Go**le vrne zanimive rezultate v zvezi z naslovom tvoje seminarske naloge... še posebej, če iščeš kaj v zvezi z "tehnična smernica", "predpis",... Za začetek poglej, recimo, tukaj, poglavje 1.2.9 in pozorno preberi, kaj piše na zadnjem diapozitivu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2739 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Ned Apr 22, 2012 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj sem ti poslal vse za EX inštalacije.... kaj bi pa še potreboval?  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni