www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCD Nokia 3410
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
clownfish
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05
Aktiv.: 3.23
Kraj: Povir / Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 12, 2006 3:06 pm    Naslov sporočila:  LCD Nokia 3410 Odgovori s citatom

V Delkotu prodajajo v akciji (500Sit) displaye za Nokio 3410. Gre za B/W grafični LCD.
Pinout sem našel tukaj:
http://www.technick.net/public/code/cp_dpage.php?aiocp_dp=pinconcel_nokia_3310

Zanima me kako se stvar programira in kako bi stvar priključil na žice saj so kontakti na steklu..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 12, 2006 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A imata Nokia 3310 in 3410 isti display oziroma pin-out?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 12, 2006 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

3310 ter 3410 nista enaka!
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 12, 2006 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo ! To je kot nalašč zame ! V katerem Delkotu ? Ljubljana ? Škoda ker je predaleč.

Vsaj 20 različnih diplejev sem spravil k pameti, ni vrag da nebi tudi tega...
Sam v Ljubljano.. to je pa preveč zame.

Kupi 2 kom, pošlji in seveda pokrijem jurja..

joj Laughing jur nisem tebe mislil Laughing Laughing

trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 8:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Je že kdo programiral te telefone(AVR, PIC)? Jaz nokie zaenkrat še nisem. Ericsson T10 vem da se da lepo sprogramirat; zlasti komunikacija pa te stvari. Za nokio pa nisem siguren a se da ali ne da.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Zanimivo ! To je kot nalašč zame ! V katerem Delkotu ? Ljubljana ? Škoda ker je predaleč.

Vsaj 20 različnih diplejev sem spravil k pameti, ni vrag da nebi tudi tega...
Sam v Ljubljano.. to je pa preveč zame.

Kupi 2 kom, pošlji in seveda pokrijem jurja..

joj Laughing jur nisem tebe mislil Laughing Laughing

Delko brez problema robo pošlje po pošti. Za še manj kot jurja!

LP
Nazaj na vrh
clownfish
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trobida je napisal/a:
Ericsson T10 vem da se da lepo sprogramirat; zlasti komunikacija pa te stvari. Za nokio pa nisem siguren a se da ali ne da.

Vse se da na nek način.. če ne pa z macolo...

Lahko opišeš kako si programiral T10 in kakšna orodja si pri tem uporabil??
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja ubistvu telefona nisem programiral ravno jaz. Bil sem samo posrednik pri zbirki materijala. Programiral pa ga je sestrič. Pri tem je uporabil mikroprocesor (Atmel). Telefon je bil namenjen za komunikacijo med uporabnikom in neko napravo ki je vagala med (čebelarstvo ! Very Happy ) Ko si recimo poklical na številko tega telefona ti je on avtomatsko poslal nazaj sms koliko meda se je stočilo v kozarce. Zadeva še deluje, samo ni pri meni tako da je ne morem poslikati in vam dati slike.

Če izvem kaj koristnega bom napisal.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem si samo sprogramiral vmesnik s telefonom... Very Happy
Drugače pa LCD izgleda takole: 3410 na bolhi (predvidevam)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
DMan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Avg 2004 15:03
Aktiv.: 0.52
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V ceniku Delkota sem zasledil le diplay za nokio 3310 za 500 SIT. Za tega pa je na spodnjem linku opis signalov ter programček za generiranje kode iz grafike za 3310:

klik

Nazadnje urejal/a DMan Tor Maj 08, 2007 1:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se bojim, da je to le plastični del, brez LCD-ja. V ceniku, ki si ga ogledujem, LCD stane 4000 SIT !
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 13, 2006 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na, sem hotel še nekaj napisati pa sem po nesreči zbrisal...

Torej, kot sem že napisal. S temi displayi sem se igral predprejšnjo zimo. V Delkotu dobiš samo stekelce (se pravi LCD + kontroler), ne pa tudi konektorja (400 SIt).

Jaz sem jih uporabljal v navezi z MSP430, ker so 3.3V.

No, končalo se je kmalu po tem, ko sem spisal driver in risanje grafov - odlomil se je namreč prilepljen konektor.

Če kdo rabi fonte ali inicializacijo, jo lahko nalepim sem....

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
clownfish
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 12:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Se bojim, da je to le plastični del, brez LCD-ja. V ceniku, ki si ga ogledujem, LCD stane 4000 SIT !

Na pultu imajo škatlo na kateri piše nekako takole.. Akcija LCD za nokio 3410 ali Siemens C/M 35 cena 500 sit.
Ob ogledu sem videl, da gre za steklen grafični LCD, ki ima na steklu tudi kontroler ter se mi zdi da 6 kontaktov.
Da en bo pomote.. gre samo za steklen del brez plastike okrog!!!

Kakor sklepam je teh 6 kontaktov premalo za direktno krimljenje takega LCD-ja torej sklepam da je kontroler za LCD že na steklu, na teh šestih kontaktih pa nekako serijsko pošiljamo podatke kaj na se na LCD-ju izpisuje.
Rabil bi protokol za ta LCD in način kako kontakte ki so naparejni na steklu priključiti na žice.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konektor kupiš pri Delkotu - 400 SIT. Za komunikacijo glej Phillipsov PCD8544, to je namreč tisti kontroler na displayu...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 14, 2006 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi se priporočal za 2! Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni