|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2005 10:58 pm Naslov sporočila: AVR + 433mhz modulčki |
|
|
Pozdravljeni!
Spet vam jaz malo gnjavim . No zamislil sem si projekt ampak nevem kak se ga naj lotim. Vsaj teorija me zanima program bom napisal sam. Torej rad bi napisal program ki bi iz sprejemnega modula sprejel podatek in ga shranil v neko lokacijo na eeprom (no lako tudi kam drugam ampak rad bi da se podatek ohrani ko izklopim napajanje) in bi ga potem s pritiskom na tipko poslal na oddajni modulček. Kar mi tukaj še najbolj ni jasno je če naj uporabim uart ali ne ker nekak ne vem na kakšni hitrosti oddajajo modulčki ki so namenjeni za odpiranje ramp (sploh tiste rampe ki je pred ferijem v mb ) Delovalo bi pa naj nekak tak da bi aprava imela dve tipki. Ena za poslušanje (sprejemanje) in posledično shranjevanje ob prejetem podatku druga pa za oddajo.
Prosim če mi malo pomagate okrog tega kar sem si zamislil ali pa vsaj daste kakšen primer. Pa še to. Programiral bom v assemblerju.
Hvala in lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2005 12:02 pm Naslov sporočila: AVR 433Mhz moduli |
|
|
Hm, mislim da zadeva ni tako enostavna kot je zamisljena.
V primeru da zelis sprejeti kodo in jo kasneje uporabiti kot oddajni signal za odpiranje, ne bo lahka naloga.
Svetujem ti da najprej pogledas s kaksnim vezjem je narejen original oddajnik!
Ko to izves najdi kaj vec podatkov o vezju in bos lazje prebral kodo ter jo kasneje ponovno ustvaril. V primeru da oddajnik oddaja roling kodo bo naloga veliko tezja.
Sam sem naredil dekoder za motorolino vezje (mislim da je MC145026),preberemo jo lahko, mislim da pa bi jo lahko tudi generiral naprej samo to ni bil moj namen,vezje je narejeno kot zatemnilno stikalo in je bilo nesmiselno uporabljati dekoder ker je procesor (AT90S2313) zadostoval tudi za to nalogo.
Mislim da UART ne bos mogel uporabljati za to nalogo,potrebno bo meriti sirino pulzev ki prihajajo pa verjetno se kaj.
Vlado |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni