|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
urosv Neznanec

Pridružen-a: Ned 03 Jun 2012 9:29 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2012 9:38 am Naslov sporočila: zakasnjeno stikalo kratkostični vklop |
|
|
Spoštovani,
Nisem elektronik pa vendarle bi mi uspelo prispajkati par elementov, sprašujem pa vas v kolikor mi lahko nekdo prostoročno nariče ali posreduje vezje, ki bi naredilo slednje.
Imam 2 kontakta, oba signalna 0-5V. Scenarija pa je sledeč. Prvi se vklopi takoj drugi pa čaka več kot >1sec ter <2sec ter se nato vklopi (vse se izvede ko pritisneš tipko in jo držiš, ko jo spustiš se zadeva poruši)). Obe veji ne smeta imeti prisotne nobene napetosti dokler jo ne vklopi (pravi on / off). Sedaj sem imel zvezana 2 releja, eden preko RC člena da je to vklopil po času N drugi pa takoj venda je zadeva prevelika in bi raje naredil to brez mehanskih stikal.
Upam da nisem preveč zakompliciral in da je razumljivo. Že v naprej se lepo zahvaljujem za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2012 10:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole bo najlažje izvesti z enim mali mikrokontrolerjem. Popravi kraj v profilu. Ti bo morda lahko pomagal kdo v tvoji bližini. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni