Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
poro Član

Pridružen-a: Sob 05 Mar 2011 17:19 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.32 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 6:35 pm Naslov sporočila: IDEJA / NASVET |
|
|
Pozdravljeni!
Na šoli imam za izdelati seminarsko nalogo, ampak nočem pisat o tem kar je že preplonkano iz neta in o tem piše že vsak drugi študent ( vetrna energija, biomasa, hidroelektrarne,....)
Zanima me če ste vi slišali o kakšnem novem načinu pridobivanja električne energije ali pa imate kakšno idejo o čem naj poskušam napisati, skratka nekaj kar ni še tako aktualnega.
Zelo bi mi pomagali da bi navedli par vaših idej kaj vas zanima in da bi potem jaz skušal o tem poiskat podatke ter oblikoval tudi diplomsko delo. na koncu pa bom izbral en najbolši predlog iz vaše strani in ga tudi raziskal ter objavil tukaj.
PROSIM ZA POMOČ.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cold fusion, tokamak... _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JTratar Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 21:17 Prispevkov: 205 Aktiv.: 1.15 Kraj: ivančna gorica
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
nekaj kar je zanimivo, princip že star, vendar še vedno redko. Stirlingov motor.
literature je tudi veliko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
jurcadet je napisal/a: |
nekaj kar je zanimivo, princip že star, vendar še vedno redko. Stirlingov motor.
literature je tudi veliko |
podpišem, ga imam v izdelavi.  _________________ Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno! Profesor Seliger |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poro Član

Pridružen-a: Sob 05 Mar 2011 17:19 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.32 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vam za ideje. če bom slučajno kaj rabil kakšno literature če vi trenutno veste kaj več o tem mi boste lahko na kratko priskočili na pomoč v primeru da bom kaj potreboval ?
hvala vam |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SolarPlazma Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2012 10:47 Prispevkov: 175 Aktiv.: 1.08 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiv je tudi termoakustični stroj (thermoacoustic engine). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poro Član

|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=NqOO4oLyInY
TOLE me je kar navdušilo. ampak kako se naredi tam recimo bat da tako lepo tesni?
Ali je v looncu voda ali greje zrak tam ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JTratar Član

Pridružen-a: Pon 08 Nov 2010 21:17 Prispevkov: 205 Aktiv.: 1.15 Kraj: ivančna gorica
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
to je navaden parni stroj na vodo, za moje pojme ni ravno za diplomsko. če že hočeš delati s paro, razišči parne turbine na veliki sakali - NE, TE, vsaj 100 MW |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primozsu Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11 Prispevkov: 412 Aktiv.: 1.74 Kraj: MB - Šentjur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poro Član

|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odločil sem se da bom opisal načrtovanje električne inštalacije z predpisi v stanovanjskem objektu od priključne omariice do posameznih potrošnikov (vtičnice, luuči, stikala, itd.)
PROSIL BI VAS ZA NEKAJ UPRAŠANJ:
vrstni red : glavna razdelilna omarica je na fasadnem zidu izven stavvbe, ki vsebuje najprej glavne varovalke, števec ter stikalno uro. iz števca gremo v glavni razdelilnik kjer imamo recimo trofazni dovod s tremi varovalkami in vsako fazo nato peljemo v svoje nadstropje,. v nadstropju imamo podrazdelilnike kjer imamo vsak prostor oziroma luči in vtičnice na svojih varovalkah.
Sem to prav napisal tako na grobo po vrstnem redu ?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa FID? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
ponavadi je v notranji glavni omarici še FID, pa v druga nadstropja pelješ vedno vse tri faze. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|