www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brezplačna predavanja "Circuits and Electronics",

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70842.24

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 10:20 am    Naslov sporočila:  Brezplačna predavanja "Circuits and Electronics", Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko imam čas, gledam video predavanja iz MITja iz preteklih let.

http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/

Imajo precej različen pristop podajanja znanja od tega, ki je nam bolj poznan iz naših univerz.

int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 18, 2012 3:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm:
Citiram:
Termination Rights. You agree that edX, in its sole discretion, may terminate your use of the Site or your participation in it thereof, for any reason or no reason. If you no longer desire to participate in the Site, you may terminate your participation therein upon notice to edX.
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.63
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 05, 2012 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predavanje je danes steklo. Izgleda, da bo stvar zelo zanimiva, bo pa tudi kar nekaj dela.

Upam, da bom imel kakšnega sonarodnjaka za sošolca Wink

Jenc0
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13
Aktiv.: 0.41
Kraj: Cerklje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 06, 2012 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

+1 že vpisan, samo nisem še začel obdelovati snovi, bo pa izgleda veliko dela in dobre volje, bo treba motorko nabavt, upamo da kaj odnesemo od tega Smile
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvih 6 tednov je za nami, čez vikend je bil tudi na voljo midterm, ki ga je bilo potrebno narediti. A še kdo iz foruma vztraja z predmetom?

Izgleda, da se bo predmet ponavljal vsakega pol leta - možno ga bo ponovno opravljati v začetku naslednjega leta. Sama snov je zelo zanimiva in zelo dobro pripravljena. Celoten sistem je več kot odličen - všeč mi je precej bolj kot predavanja/vaje na univerzi, ki sem jo obiskoval. Je pa 12 ur tedensko kar dobra ocena - če se "zapnem" na kaki nalogi, potrebujem še nekaj več, da dokončam tedenske obveznosti. Gre kar nekaj časa ampak pridobljeno znanje se mi zdi zelo kvalitetno.

sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.57
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz še vztrajam kolikor imam pač časa. In tega mi zadnje čase kronično primanjkuje. Zadnji teden sem imal pa še z internetno povezavo probleme...
Jenc0
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Feb 2010 0:13
Aktiv.: 0.41
Kraj: Cerklje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem zaradi predznanja bil primoran prenehati Confused , predmet je vsekakor priporočljiv za tiste ki so dali skozi kak letnik elektro faksa oz. imajo potrebno matematično znanje.
Nazaj na vrh
krupivnk
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 20:45
Aktiv.: 1.50
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2012 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kdo prilezel do konca?
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2012 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je nekako ratalo Smile Sicer mi je na koncu kronično zmanjkovalo časa, tako da moram še par predavanj pogledati, da bom res na koncu. Uradno se je predmet zaključil 24.12 z končnim izpitom.

Spomladi se začne nov ciklus, tako da ga toplo priporočam vsem, ki vas zanimajo začetki v elektroniki. Snov je več kot odlično pripravljena in razložena. Kar se tiče predznanja je nujna srednješolska matematika z dodatkom reševanja diferencialnih enačb 1. in 2. reda. Ampak te enačbe so precej enostavne, tako da se da priti čez z osnovnim znanjem odvajanja in malce iznajdljivosti.

Pa še opozorilo. Če si mislite delati kolikor toliko dobre zapiske, je časovna zahtevnost predmeta okoli 20 ur na teden, kakšen teden celo več.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni