|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70752.68
|
Objavljeno: Čet Okt 04, 2012 9:48 pm Naslov sporočila: Stari dobri LaTeX |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Čet Okt 04, 2012 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz!
Tudi jaz sem kratkomalo znorel zaradi raznih nezdružljivosti, neprilagodljivosti in ostalih težav pisarniških programov...
LaTeX je zakon!
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
transalp Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08 Prispevkov: 340 Aktiv.: 2.14 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 7:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Za službene namene moram žal uporabljati MS. Dokler sem bil še v akademskih sferah, sem uporabljal pa skoraj izključno LaTeX. Za znanstvene objave v revijah in na konferencah je bila praviloma na voljo predpripravljena LaTeX predloga, tako da je bila priprava člankov udobna in enostavna, končni izgled prispevkov pa enoten.
Pri LaTeX-u mi je bilo zelo všeč delo z običajnimi tekstovnimi datotekami in uporaba enostavnih urejevalnikov besedil. Človek se med pisanjem tako bolj posveča vsebini in ne končnemu izgledu, kar je po mojem mnenju (vsaj v znanstvenem svetu) bistvena prednost. Naj omenim še BibTeX. V formatu BibTeX sem redno in vestno vpisoval uporabne objave, ki sem jih prebiral (članki v revijah, knjige itd.) in na ta način gradil svojo zbirko. Citiranje relevantne literature pri pripravi lastnih objav je potem enostavno - kar citiraš, se samodejno pojavi tudi v seznamu referenc. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70752.68
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 7:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Še en glas za LaTeX, zaljubil sem se vanj na faksu. Ga "kucam" kar v navadnem tekstovnem urejevalniku.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 8:48 am Naslov sporočila: |
|
|
miktex 2.7 + WinEdt 5.3 (pač tega imamo v lab-u) + Mendeley Desktop za bib
Je pa res, da ne pomislim uporabit LaTeX-a za pisanje enostranskih dokumentov. Word je tukaj še vedno zakon, če ga znaš uporabljat.  _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi uporabljam latex. Dolgo sem se ga branil, sedaj pa mi je postal všeč. Uporabljam miktex 2.9 in pa winedt 7.
Res je, kot pravi predhodnik, ni za enostranske dokumente. Je word bolj priročen. Za daljše spise je pa odličen. Edino tabele so huh, jih sovražim .
Citiranje je odlično, ker večino člankov itd. najdeš na spletu citat v tex-u in nato samo kopiraš v eno datoteko in je to to. Npr: http://citeseerx.ist.psu.edu/index ali pa IEEE baza ima za vsak članek citat v različnih formatih. Ni potrebno prepisovati podatkov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Okt 05, 2012 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj je super, ko normalno podpira šumnike, ko sem začel z latexom, je bilo treba uporabljati \v ...
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni