|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 11:44 am Naslov sporočila: Konektorji okrogli 26pin |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj z okroglimi mnogopolnimi konektorji, kot sta tale dva .
To je alternativni komplet klabel vtičnica + kabel vtikač, potrebujem pa:
26 pinske komplete vtikačev za na kabel (kontakti + ohišje konektorja + uvodnici podoben del za pritrditev kabla) in vtičnic za na panel (kontakti + ohišje , zadaj ne rabim ničesar).
Problem je, da je precej zapleteno sestaviti vse potrebno za celoten sklop, da bo v istem slogu (oblika, barva, material,...) pasalo skupaj. Saj po datasheetu približno vem, kaj paše skupaj, a je pri farnellu vse pomešano (mnogo izvedenk ohišij, ki morajo pasati na enega izmed mnogih nosilcev kabla,...) in nepregledno. Stvar pa je predraga (posamezen košček konektorja stane 30E+, samo za na kabel so trije koščki, skupaj preko 100E), da bi naročil kaj preveč ali premalo. primer vtikača , primer vtičnice
Je v Sloveniji kak zastopnik za Amphenol?
Je možno kje v Sloveniji videti, kaj sploh paše skupaj?
Je kdo naročal podoben komplet, da jaz samo prilagodim naročilo na 26pinov?
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazadnje urejal/a igo Pet Jun 01, 2012 1:21 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Amphenol pri nas prodaja Rutronik, ampak zaloga je bolj slaba. Bi ti pa sigurno najbolj svetovali.
Kakšen Binder ni dober?
LP, Peter
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
173.06 KB |
Pogledana: |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Binder ima največ 24 pinov, jaz imam 25 žilni 0,75kvadrat kabel polno zaseden
Napetosti so 230VAC, 24VDC in ena 4-20mA tokovna zanka, obremenitve so tja do 1,5A.
Računalniški DB25 uradno ni za takšne napetosti, preboja na kak nizkonapetostni pin si ne smem privoščiti, ker bo v zelo vlažnem (relativna vlažnost, škropilo pa ne bo po njem) okolju. Tudi sicer ni možno stlačiti vanj takega kabla. Tanjši kabel ne pride v poštev.
Doslej je bil kabel fiksno priklopljen, pojavila pa se je zahteva po razstavljivem spoju med eno in drugo omarico. Žile kabla se ne smejo videti, sicer bi uporabil dve razstavljivi "čokoladici".
Zaenkrat sem naročil alternativno rešitev kabelM-kabelŽ, glede kabelM-panelŽ se bom pa pozanimal pri RUTRONIK-u.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2012 7:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa mora biti amphenol. Kaj pa kakšen epic ali pa harting.
primer:
prvi
drugi
_________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2012 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za Epic. Proizvajalec ni pomemben. Sem preimenoval temo iz "Konektorji Amphenol 26pin" v "Konektorji okrogli 26pin" .
Tiste veliki štirikotni industrijski konektorji so absolutno preveč robustni za uporabo v kozmetičnem salonu. Mora biti bolj vitka izvedba.
Zanimivo je naprimer Epic:
http://www.lappusa.com/catalog/Z3ModelD6Conn.htm
http://www.lappusa.com/catalog/Z3ModelF6Conn.htm
http://www.lappusa.com/catalog/Z3ModelG1Conn.htm
V enakem slogu moram najti 3 in 26(ali več)pinski konektor, da ne bosta povsem različna (kovina/plastika, črn/srebrn, militar/"civil" , vodotesen/cigu-migu , ...) in obstaja precejšnja verjetnost za uporabo naslednjič.
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Pon Jun 04, 2012 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
P A N I K A
Dobil sem tale dva konektorja . Stvar je super, ampak ...
... notri ni kontaktov
Panika.
Nikjer na Farnellu ne najdem, kateri pini so tapravi. Rabim velikost 20, moške in ženske, vsakih 60. Ni nujno, da so pozlačeni (ene totalno drage sem našel, a jih ni na zalogi niti nisem siguren, če pašejo notri).
Ima kdo tel. št. od Farnell Slovenija? Od ge. Valerije? Ali od kogar koli, s katerim se da po slovensko zmeniti. V Angliji je namreč praznik do srede in ni nikogar od tehnične pomoči. Prosim, rabim nujno. Hvala.
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2012 9:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem našel takoj. Izbral pine in pravo serijo konektorja. Torej prva dva zadetka, velikost 20, št. 1909758 in 1909759.
Praznik gor ali dol, vseeno boš moral počakati dobavo (še prej pa jih naročiti), ali pa jih najti drugje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2012 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala.
Včeraj sem imel preveč skrbi (spoj sem moral zasilno improvizirati), zato jih nisem našel. No, našel sem ene pozlačene s pozlačeno ceno (2,6€/kontakt), ki jih itak ni bilo na zalogi.
Tudi teh ni na zalogi. Zdaj imam vsaj nekaj časa, da jih nekje najdem na zalogi in jih v miru naročim.
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni