www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdelava CNC rezkarja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ludiluka
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 12 Jun 2012 20:24
Aktiv.: 0.01
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2012 8:44 pm    Naslov sporočila:  Izdelava CNC rezkarja Odgovori s citatom

Kot je navedeno v naslovu imam namen izdelati cnc stroj obdelovalna površina okoli 2x1 m rezkal bi predvsem les občasno pa tudi aluminuj. Zanim me iz česa je najbolje izdelati ogrodje stroja (v mislih sem imel alu profile kot jih vidimo na proizvodnjih linjah ventar imam pomislede o togosti alu)

Zatakne se mi pri vodilh in navojnih vretenih in vpetjih le teh saj je eden od pogojev čimvečja natančnos.

Zanima me ali je že kdo izdelal cnc podobne velikosti in katere komponente je uporabil. Ter ali se dajo dobiti kakšni načrti da nebi izumljal tople vode .

Lp Luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
toncibalonci
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12
Aktiv.: 1.52
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 12, 2012 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A res ne bi uporabil opcije "Išči" na tem forumu. Think

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=4268&highlight=cnc
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni