www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brezkrtacni motorcki sufiranje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 06, 2005 9:21 pm    Naslov sporočila:  Brezkrtacni motorcki sufiranje Odgovori s citatom

Pozdrav
Ker je veliko govora o tem...
Na netu sem nasel zanimivo **stran** Menda se tudi TIV dobi pri avtorju

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 06, 2005 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta seznam delov sem pa ze nekje videl ... tukajle ?

*edit* Aha, saj je spodaj naveden link na originalno stran Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 06, 2005 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simon, to je Tole , sicer pa kolikor mi je znano, so bile ploščice narejene po naročilu za kite, ki so bili pokupljeni vnaprej. No mogoče mu je kaka plata res še ostala.
Sicer pa je debata potekala Tukaj

Sokrat, bila sva sočasna, na sliki pa sta dva reglerčka- od osmih, ki sem jih spacal sam.

lp Jože

regulatorja.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  131.23 KB
 Pogledana:  30 krat

regulatorja.gif

Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 06, 2005 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Very Happy Potem te pa moram zaslisat ... a ima smisel toplo vodo se enkrat odkriti ? Sam sem imel v mislih malenkost vecjo stvar, ~20A (cenovna omejitev pri p-channel FETih), tudi fizicno vecjo ploscico (za BEMF s frekvencno-napetostnim pretvornikom kot referenco, tako da bi vsaj v teoriji komutacija delala normalno tudi pri bistveno nizjih obratih in ne le pri 1000+), v glavnem tudi ne-SMD, z namenskim driverjem za FETe, itd.

Iz obstojecih nacrtov in app-notesov sem (vsaj mislim) dobil dovolj informacij in idej za svojo izvedbo brez senzorjev, ocenjujem, da bi stroski materiala (brez platk) prisli ~2 tisocaka. Vse skupaj moram se malo premleti, zato mi vsaka ideja prav pride Wink
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 06, 2005 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, malce več, okrog 5 kSIT. Za platko pa se zmeniva po PM. So pa nekateri moji tudi za okrog 20A.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni