www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC - ne da se več programirati Ima kdo ICD3?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xfce
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06
Aktiv.: 3.08

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 1:13 am    Naslov sporočila:  PIC - ne da se več programirati Ima kdo ICD3? Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Zgodilo se mi je, da sem pokvaril 3x PIC16F88. Stvar je taka, da sem pomotoma definiral dva pina kot vhod za oscilator - ravno tista, ki se uporabljata za programiranje.. In ker se izvede to čisto na začetki ICD2 ne more na novo zaporgramirati čipa. Rešitev je, da uporabim novejšo verzijo, ki upravlja tudi z napetostjo.. baje tako lahko rešim čip.

http://support2.microchip.com/KBSearch/KB_StdProb.aspx?ID=SQ6UJ9A003LD0

Bi mi jih kdo pobrisal? Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ICD3 imam, če ne boš kje bližje našel...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.80
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer sem bolj začetnik v PIC-ih, imam pa PICKIT2 programator. Če je ustrezen in če boš v bližini, ti lahko pomagam kakšno popoldne.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
xfce
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@protoncek bom raje kontakitral MarkoM, zato ker še za ICD3 nisem čisto prepričan, če to zmore.. ampak mislim, da bo mogel Smile Bomo videli kaj bo iz tega.. Res je neumno če z SW uničiš pic..
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 12:12 pm    Naslov sporočila:  Re: PIC - ne da se več programirati Ima kdo ICD3? Odgovori s citatom

xfce je napisal/a:
Pozdravljeni.

Zgodilo se mi je, da sem pokvaril 3x PIC16F88. Stvar je taka, da sem pomotoma definiral dva pina kot vhod za oscilator - ravno tista, ki se uporabljata za programiranje.. In ker se izvede to čisto na začetki ICD2 ne more na novo zaporgramirati čipa. Rešitev je, da uporabim novejšo verzijo, ki upravlja tudi z napetostjo.. baje tako lahko rešim čip.

http://support2.microchip.com/KBSearch/KB_StdProb.aspx?ID=SQ6UJ9A003LD0

Bi mi jih kdo pobrisal? Smile

Ok z pic-i nekaj časa nisem delal. Takole po spominu. Pic uprablja za programiranje tri pine (PGC,PGD,Reset) + napajanje. Oscilator ni na teh pinih. Problem je morda izključen reset pin? Takrat je včasih malo problem "priti" do pic-a. Poskusi parkrat zaporedoma obrisat fuse bite.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na MLCR mora programator dati napetost 12V, če je ta pin definiran kot port, kot je očitno v tem primeru. pickit2 (moj programator) teh 12V ima na tem pinu, in tudi kot sem jaz testiral (sicer z 10F206) sem tudi ta pin definiral kot port pa mi je vedno prišel do čipa, razen ko sem na tem pinu imel 5.1V zenerco proti masi - je trajalo kar nekaj časa da sem ugotovil zakaj noče programirati Brick wall
edit: imam sicer tudi paralelni programator G540, ki pozna vse živo, tudi PIC-e, če nebo šlo drugače lahko poskusimo s tem, seveda če je PIC odstranljiv in v DIL ohišju.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bferlic
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28
Aktiv.: 0.42
Kraj: Brezula, Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Če PIC-u odstraniš zunanje napajanje in nastaviš ICD2, da napaja tudi PIC, potem bi ga skoraj sigurno moral sprogramirat. Ko sem sam na istem PIC-u definiral reset pin kot IO, sem moral občasno večkrat v MPLAB-u stisnit reset, preden ga je prepoznal, pač stisneš reset do 10x, da ti v debug oknu izpiše, da se je uspešno povezal, potem pa daš programirat.

LP Boštjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kot sem ravno bral je menda problem ravno v tem, da ICD2 ne zna kontrolirat napajanja, ne +5V, ne tistega na MCLR. Torej bi moral natanko ujeti timing da PIC vklopiš ravno majčkeno preden stisneš "program"...
Nazaj na vrh
xfce
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Silvo
Izključen reset pin mi ni nikoli delal težav. PIC16F88 ima pa ravno na PGD in PGC lahko tudi vhod za oscilator od timer1. V tej kombinaciji ko imaš interni oscilator, izključen MCLR in vključen zunanji oscilator za timer1 clock, ga očitno ne moreš programirati, če je prižgan.

Malo sem se igral s tem, da sem kasneje vklopil pin za napajanje pa mi ni nikakor ratalo.. Če malo na hitro zračunam pic ima clock 8mhz, 2mhz so inštrukcije in kot peta se izvede za nastavlanje oscilatorja, tako da bi imel časa 1/400000 sekunde

@bferlic dobra ideja ja Smile ampak kakor je rekel protonček, nisem preveč probaval s tem napajanjem, ker piše da ICD2 tega ni zmožen. Ampak, če tako pomislim bi moralo jet skoz brez zunanjega napajanja, ker lahko nastavljaš ali ICD2 da napajane za pic ali ne..

Sedaj sem se še malo poigral in mi je ratalo zaporgramirati vse 3. PIC sem priklopil na programator, ga začel programirati in šele kasneje priklopil napajanje na ICD2. Prvič sem samo pokvaril zapis na PICu, naslednič se je pa normalno sprogramiral Very Happy
supeer Smile res hvala vsem Smile
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj pa, kot piše na linku, ki si ga dal v prvem postu, na začetku postavi neko kratko pavzo, preden definiraš izhode, pa bo Applause
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 07, 2012 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej zadevo rešil?
Nazaj na vrh
xfce
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 7:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@MarkoM Ja zadevo sem rešil. Tako da hvala.

@protoncek je padel en delay v kodo pa dela super. Dobro je, da imam vsaj način kako se rešiti tega in da ne uničiš pica, če se to slučajno zgodi..

Testiram LCD od nokie in deluje odlično Smile
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 08, 2012 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

huh...tudi mene še čaka oživljanje LCD-ja od Nokie 3310, ja. Samo jaz se bom "mučil" v bascomu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni