|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 10:47 pm Naslov sporočila: Kaj storiti, če kdo pametuje? |
|
|
Lep pozdrav!
Velikokrat se mi pripeti in vrjamem da tudi komu od vas, da vam kdo "soli pamet" o stvareh, ki jih dobro poznate.
Največkrat se mi to zgodi pri popravilu računalnika (to največkrat počnem), da ti nekdo, ki zna uporabljati osnovne programe (word, ...), soli pamet in včasih zna biti zelo nadležno.
Kakšne metode uporabljate pri tem?
Ne bi rad nikogar užalil in NE mislim da vse vem (zelo daleč od tega), ampak za to da namestim Windows, menjam napajalnik, ipd. pa res ne rabim "pridigarja".  _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko te vtruja, mu samo kimaj in se z vsem strinjaj. Potem pa zvečer, ko si s prijatelji na piru, vržeš debato o njemu in se mu nasmejite.  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi, če mi nekaj ne štima, če se da ignoriram. Je pa zagotovo boljša opcija, če dobro poznaš svojo branžo, da se osebo opozori in jo popravi npr. s kakšno podkrepitvijo, ker motiti se je človeško. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vedno obstaja možnost, da nekdo ve kak detalj več kot ti. Jaz se običajno naredim nevednega in poslušam. Redko se namreč zgodi, da so ljudje res pripravljeni deliti svoje znanje. Je zanimivo videti pogled na reševanje problemov še z drugega zornega kota.
Če pa nekdo poskuša vplivati na kak način naj delo opravim, mu delo običajno kar prepustim, rekoč, da jaz tega tako ne znam narediti in bi rad, da mi pokaže. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spustim vse iz rok in prepustim posel njemu, pa naj gre za karkoli in se tistega ne dotaknem več. Malo radikalna metoda, je pa vzgojna.  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Jun 17, 2012 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje je takemu direktno povedati, da ne želiš njegovih odgovorov v sporočilih, ki si jih odprl. Obstaja tudi gumb ignore. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 1:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko gre za osebni stik, priporočam odkrit pogovor ali opozorilo. Glede na to, da nihče ni brez napak, tudi ko smo izkušeni, se lahko motimo, ni nič narobe, če tujemu mnenju prisluhnemo in ob nestrinjanju podebatiramo o tem in poskušamo s skupnimi močmi najti pravi odgovor ali rešitev.
Ko gre za stik prek interneta, običajno prek foruma, potem je rešitev lahko enaka kot pri osebnemu stiku, žal pa zaradi navidezne anonimnosti, ki jo nudi internet, mnogim "zrastejo krila" in ne popustijo za nobeno ceno.
Prepotentnim udeležencem v iskrivi debati nasprotujočih se mnenj pogosto niti na misel ne pride, da bi poslušal še drugo mnenje, poleg svojega seveda. Mnogi se zaradi navidezno nedosegljive možnosti sprave odločijo za uporabo radikalnih metod, še posebej tisti, ki imajo več moči zaradi vklopljenih določenih pravic, običajno na forumih.
Gumb "ignore" je na voljo vsem udeležencem, gumb "edit" pa le moderatorji, administratorji in običajno vsi udeleženci za lastne odgovore, če je ta opcija vključena.
Na marsikaterem forumu sem že opazil, da v primeru, da debata ne teče v pravo smer in ni povšeči tistim z "virtualno močjo", ukrepajo s pomočjo dodeljenih pravic ... _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 5:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem ponavadi takšnega poslal iskat nekaj kar ni imelo veze z dotičnim delom. Največkrat pa sem mu dal kakšen del za očistit in sem ga potem kontroliral in kritiziral da to in ono ni dobro opravil. Če pa še to ni zaleglo, sem se pa zgovoril, da nimam nekega rezervnega dela in da bo trajalo malo dlje časa da ga dobim.
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cholt46 Neznanec

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2012 7:43 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: spodnji Ključarovci, Ormož
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 7:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi je najlažje samo kimat in/ali se delat, da ne razumeš točno kaj bi on rad.
Mam sam doma take primerke, ko mu pa daš flex ali pa šraufciger v roke se pa podela v hlačke.
Tudi nace ima par odličnih idej, ki jih sam še nikoli nisem uporabil, jih pa v prihodnosti nameravam, saj se mi zdijo kar zabavne .
reber je napisal/a: |
Na marsikaterem forumu sem že opazil, da v primeru, da debata ne teče v pravo smer in ni povšeči tistim z "virtualno močjo", ukrepajo s pomočjo dodeljenih pravic ... |
Događa se to i najboljima.
Tudi če probaš voditi debato na nekem nivoju in se pač z določenim moderatorjem ne strinjaš v nekem pogledu, te bo včasih kar banal na podlagi nekih banalnih zadev, ker je on pač petelin na tistem gnoju.
Tak je to, z avtoritetami se ni za zaj...vat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Lepo poslušam to osebo...mogoče še pove kaj kar sam ne vem , po končanem govorjenju pa ga/jo potrepljam po rami ter pohvalim za prečudovit govor  _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
sedi v kot in čakaj da napad (nakladanja )mine _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Na marsikaterem forumu sem že opazil, da v primeru, da debata ne teče v pravo smer in ni povšeči tistim z "virtualno močjo", ukrepajo s pomočjo dodeljenih pravic ... |
No to si lahko opazil na vseh forumih. Zato pa so jim dodeljene te pravice. Je na tvojem forumu drugače? Zakaj potem sploh imate moderatorje?
Tvoj komentar je že povsem na meji kršenja 7.pravila. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
cholt46 je napisal/a: |
Događa se to i najboljima.
Tudi če probaš voditi debato na nekem nivoju in se pač z določenim moderatorjem ne strinjaš v nekem pogledu, te bo včasih kar banal na podlagi nekih banalnih zadev, ker je on pač petelin na tistem gnoju. |
Če se prijaviš na forum, potem pa javno poveš, da se s pravili foruma ne strinjaš, potem to ni banalnost. Prej bi rekel, da se gre za patelina na tujem gnoju.
cholt46 je napisal/a: |
Tak je to, z avtoritetami se ni za zaj...vat  |
Spoznanje me veseli. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cholt46 Neznanec

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2012 7:43 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: spodnji Ključarovci, Ormož
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
sedi v kot in čakaj da napad (nakladanja )mine |
Seveda , potem se pa v njem nabere vulkan pa ga direkt tam okoli kepe.
Raje 3x prekolnem pa ga nekam pošljem, kot pa da mučim svojo dušo.
@VolkD
A si se mogoče prepoznal v mojem sporočilu? Se opravičujem za to.
p.s.:Veš kak je problem, uporaba kmeče logike pomoje, lahko pa se motim.
Če ti nekdo pove da bo upošteval pravila vendar se v celoti ne strinja z njimi to pomeni točno to.
Vendar vemo kako je v Sloveniji, birokratizem pa to, če bo tam pisalo "se strinjate ..." in bo nekdo izjavil da se v celoti ne strinja bo šel kar v zapor. Glavno da je do pike po zakonu/pravilniku.Ja, slovenci se radi skrivamo za raznoraznimi zakoni in pravilniki.
Zato pa so take anomalije v naši preljubi deželici, premalo kmečke pameti, čeprav smo tradicionalno/zgodovinsko "kao" poljedelci.
Primer:
Ne strinjam se z omejitvijo pomurske avtoceste na 110 km/h, vendar se vseeno ne peljem več kot to. Ali to pomeni da kršim cp pravila?
Pa dam stavit da v nekem prometnem zakonu piše da se moraš strinjat s temi pravili itd.
Torej po tvojem kršim cp predpis s tem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jun 18, 2012 11:39 am Naslov sporočila: Re: Kaj storiti, če kdo pametuje? |
|
|
martinopresnik je napisal/a: |
Kakšne metode uporabljate pri tem? |
Jaz povem, koliko znaša račun. To vsakemu zapre usta  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni