|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2012 1:32 am Naslov sporočila: Iskalnik žil pod kožo |
|
|
Zanimiv produkt.
Je komu jasno, kako naj bi ta zadeva delovala?
http://www.accuvein.com/
(Saj bi dal sliko kot priponko, pa to v tem forumu očitno ni možno ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2012 2:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Je možno, da je to izključno valovna dolžina(ali več njih), ki predstavljajo barvo krvi in zato žile to svetlobo ne odbijejo. Koža in ostalo tkivo pa ja. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jun 24, 2012 9:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem bil v eni avstrijski firmi, ki jih izdeluje. Zadeva je "precej preprosta". V glavi je namontirana IR kamera, ki zajema sliko. Kri je v žilah nekaj decimalk stopinje toplejša od kože, kar ta kamera lahko zazna. Programska oprema ta toplejši del izloči iz slike in s pomočjo laserja in mehanizma za risanje z laserskim žarkom projicira žile nazaj na kožo. Kot sem rekel nič lažjega  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jun 25, 2012 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Se mi je zdelo, da bo kaj takega (IR kamera).
Glede projekcije, pa tole meni izgleda bolj kot LED + LCD + leča kot pa laser. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.35 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Pon Jun 25, 2012 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Pogleda kje na okvirčku vstopajo žile in kje izstopajo pa jih random poveže hehe _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anderson Neznanec

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2012 18:15 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Plazena
|
Objavljeno: Tor Jun 26, 2012 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ah ne, nimate pojma. To je slika iz tatoo studija, in to kar vidite je samo projekcija bodočega tatuja. To je sedaj hit-tec tetoviranje, namesto tistih začasnih stickerjev, ki so tetoverju v pomoč. Človek na sliki, si je pač neke venam podobne srage izbral namesto napisa JNA ali sidra.
Ok, dost heca. Zadevi se reče vein illuminator in je glede na podobne naparave dokaj fancy. Kako deluje? Kožo obseva z dokaj močno IR svetlobo, temna, z kisikom osiromašena venska kri dokaj dobro vpija IR svetlobo, medtem ko jo maščobno tkivo v okolici odbija. IR reflektorju dodamo še IR kamero, nekaj malega procesiranja in projektorček, ki projicira sliko ven nazaj na kožo.
Enostavnejše isto namenske naprave pa delujejo nekako tako. med dvema viroma vidne svetlobe, 2-3 cm narazen ki se prislonita na kožo, je osvetljeno tkivo. Vene so temnejše, ostalo svetlejše.
eksperimentalci med vami lahko skušajo tudi samo pogledati svoje vene. Na kožo si naj naslonijo močan vir svetlobe. Zaradi vročine so primerni samo LED svetila, flashi mobilnih telefonov npr. Ne predaleč od svetila se vidi potek ven. Z mojim telefonom, ki ima flash lediko 1,5 cm od roba so vene komaj še vidne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni