|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stop Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Jan 2010 20:01 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.05 Kraj: Lucija
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 5:40 pm Naslov sporočila: Barvanje z kompresorjem |
|
|
Pozdravljeni
Jaz imam za pobarvati večji del železne konstrukcije. Odločil sem se da bi to opravil z kompresorsko pištolo za barvnje, ki sem jo kupil zraven kompleta pištol. Na pištoli imam 0,7 dcl posodico ter šoba pa je 1,5mm. Predvsem me pa zanima barva. Ne vem katero naj kupim in najbolj pomembno ne vem koliko česa zmešat z čim. Če kdo ve prosim naj mi pove da ne bom naredu kakšne packarije z preredko oz. pregosto barvo.
LP
Benjamin
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo vprašanje. Lepo bi bilo, da delijo z nami nasvete kakšni " stari mački"
Namreč jaz malo razredčim barvo, ampak bolj tako " od oka"
Tako, da je kakšen koristen recept dobrodošel.
Zanima me tudi, kako nastavite pištolo. Malo zraka, veliko barve in od daleč ali veliko zraka malo barve in od blizu.
Lp, Alen
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tule imaš dober tutorial: http://www.mig-welding.co.uk/spray-painting.htm Meni je pomagal predvsem kar se tiče nastavitev pištole in viskoznosti barve.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kopron Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.76 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tista pištola za barvanje je malo boljša kot čopič, včasih pa še to ne. Jaz za barvanje s pištolo razredčim 1Kg barve in približno0,8l razredčila. To pomeni če v razredčeno barvo pomočiš leseno palčko in jo dvigneš ven, se mora barva od palčke odcediti v kapljicah. Vedno se barva s temeljno in potem še dva sloja prekrivno.
Lažje se obvladuje barvanje če je barva redkejša, manj je možnosti da ti steče. Pazi, nikoli se ti ne sme muditi da bi kar v enem šusu dobil lepo gladko površino. Vedno en sloj pa počakat da se posuši. Pa potem drugi sloj, šele po drugem sloju se ti mora površina svetiti. Jaz kadarkoli začnem s barvanjem, najprej poskusim na kos kartona, da vidim kaj bo ratalo. Kakšnega univerzalnega nasveta ni.
Za zelo zahtevne barvanje smo včasih redčili barvo in merili viskoznost po FORD-u, ker so bili taki predpisi(za bivšo jugo vojsko). Je pa tako če imaš zelo dobro pištolo(jaz imam SATA), je barvanje hec.
_________________ Lep pozdrav Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sata je pa zakon! Meni večino stvari pobarva oče, barvo zmeša po očkutku in naredi kar dobro, skoraj nikoli ni potečeno le včasih malo pomarančasto, saj veste kaj mislim.
Jaz se, pa enkrat poskusil, pa nebi o tem...zame je čopič čisto ok.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta suhi škafec pušča. Prosim.
Sicer pa se dobi tudi barve, ki so direktno primerne za v "airbrush", lahko ti jih tudi zmešajo v nekaterih trgovinah z barvami. Sicer pa je tako, ograja ima navadno zelo majhno efektivno površino glede na dimenzije in se zna zgoditi, da je barvanje z "airbrushom" sila neefektivno in je bolj primeren čopič. Je pa odvisno seveda, za kakšen tip ograje gre.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Wrecker Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2011 22:43 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Sob Jun 30, 2012 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom me je en kolega s tega foruma prosil, če lahko poslikam postopek barvanja ohišij za elektroniko v domači delavnici in ga objavim. Evo, danes sem barval in poslikal in bom kar v tole temo pripel opis tega preprostega postopka.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
BarvanjeOhisij.pdf |
Velikost datoteke: |
3.97 MB |
Downloadano: |
113 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni