www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Microchip dsPIC

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
johnny
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 07 Dec 2005 8:16
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2005 8:12 am    Naslov sporočila:  Microchip dsPIC Odgovori s citatom

Živjo!

Mene pa sam zanima, zakaj se ne odpre eno temo na dsPIC varianto, ker mislim, da je sedaj stvar že kar vpleljana, in mislim, da bi gotovo kateri rabil pomoč pri programiranju le teh! Pa tudi drugi bi gor napsali svoje izkušnje.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2005 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo temo si odprl - a nisi je dal v pravi forum.
Premakneno.

ma73
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 21:56
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2005 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj!

Jest bom kar začel z vprašanji, ker vem da ne bo nihče nič napisal, če ne bo vprašanj! Wink

Pobrskal sem malo po delavnici in sem naletel na dva primerka dsPIC30F4013.

sedaj sledi:
1.Iščem čim bolj enostavni programator s katerim bi lahko notri shranil program?

2.Kaj predlagate za pisanje programa, verjetno orodje kar od Microchipa?

No za vse, ki še nimate doma kakega primerka, ga lahko dobite na straneh
Microchipa...Ko bomo našli (mogoče ga kdo že ima) ustrezen programator, da začnemo počasi s pisanjem prvega programa
npr. Kot vedno z vklopom LED na enem portu, da preverimo delovanje programatorja in ustreznosti pretvorbe vsebine programa.
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2005 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da dsPIC lahko programiraš z ICD2. Kolega se ravno zdaj igra s temi dsPIC-i in zadeva kar lepo deluje.
Nazaj na vrh
Dsmycek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Nov 2005 19:33
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 09, 2005 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dsPIC lahko programiras z ICD2 programatorjem! Tudi sam se ravnokar ukvarjam s tem (dsPIC30f4013) in zadeva lepo deluje. ICD pa je domace izdelave. Se mi pa zdi da je preskok s serije 16f ali 18f kr precejsen! Very Happy
Stvar ima namrec na tone periferije in kilometerski datasheet! Confused
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2005 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dsmycek je napisal/a:
dsPIC lahko programiras z ICD2 programatorjem! Tudi sam se ravnokar ukvarjam s tem (dsPIC30f4013) in zadeva lepo deluje. ICD pa je domace izdelave. Se mi pa zdi da je preskok s serije 16f ali 18f kr precejsen! Very Happy
Stvar ima namrec na tone periferije in kilometerski datasheet! Confused

Ali ni dsPIC 16 bitni krmilnik??? Serija 16f in 18f pa sta 8 bitna!
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 10, 2005 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko že o teh skokih z ene tehnologije na drugo... Je že kdo pogledal datasheet od kakšnega PIC-a serije 24?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
hm510
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 27 Feb 2006 17:26
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2007 1:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojla!

Zanimam se za izdelavo SMPS (Switch Mode Power Supplay) s PIC-om (dsPIC30F2020), želim izdelat lab. usmernik v switch mode tehniki.

Ima par vprašanj:
- Ali je že kdo od Vas kaj poiskušal s programiranjem tega?
- Na demo plašči je program v asm, samo mi ga ne ratuje razumeti!
(ali je kdo že poiskušal program pisat v C-ju?)

lp
Matic
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2007 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večino pišem v C-ju kar se pa SMPS tiče pa še ne, vendar pa lahko malo pobrskaš med AN na Microchipovi strani, če ne ravno rešitev je pa veliko znanja in namigov kako kakšno stvar izpeljat. Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hm510
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2007 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bungee je napisal/a:
Večino pišem v C-ju kar se pa SMPS tiče pa še ne, vendar pa lahko malo pobrskaš med AN na Microchipovi strani, če ne ravno rešitev je pa veliko znanja in namigov kako kakšno stvar izpeljat. Wink

Kaj si misli s tem AN na Microchipovi strani?

Namige sem pregledoval, samo nevem kje bi vrinil svoje zamisli glede izvedbe programa, ali pa kako bi popravil program, da bo delal po mojih željah

lp Matic
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 19, 2007 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislil sem application note od Microchipa.

Recimo: DC/DC Converter controller

Ali pa v search vpiši samo SMPS .... rezultatov eno tono.

Glede na to, da ne razumeš čisto tega kako bi uporabil AN, ti pa na žalost potem ne morem pomagat kaj več.

Tule je še en: Switching Power Supply Design with the PIC16F785
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
hm510
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 20, 2007 9:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za nasvet, večino AN sem že pregledal.
lp, Matic
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni