www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Revija Elektronik
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 10:16 pm    Naslov sporočila:  Revija Elektronik Odgovori s citatom

LP

Tukaj sem z malo tumasto idejo!
Kaj vi menite da bi si naredili svojo revijo revijo članov foruma elektronik.si, notri bi bilo objavljeno vsak mesec (izhajala bi enkrat mesečno) nekaj tem ter nek opisan projekt iz foruma Zbirke projektov, objavljal bi lahko vsak v reviji razne zanimivosti glede elektronike, računalništva itd.

Notri bi lahko opisali predvsem naše programe, ki jih pišemo za MCU, seveda na kratko!

Lahko bi objavili svoje Male oglase v reviji!

Npr. VolkD dela svoj CNC stroj, notri bi lahko bilo vsak mesec opisano kako delo napreduje itd.

Razno, kaj vi menite o tem?

Zaka sem se spomnil na to idejo, ker mi je revija Svet elektronike en sam oglas....reklama. Zato pač ta ideja.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.13
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva ideja. Zdi se mi dokaj uporabno. Imeti najboljše in uporabnejše projekte zbrane v neki bolj zbrani obliki kot forum, čeprav ga vsi dokaj redno beremo.

Zagotovo bi bilo mogoče kaj takega izdajati v pdf obliki, saj kot vemo tisk stane, vsi pa beremo zadeve tudi na računalniku. Oceniti bi bilo dobro ali je to smiselno. Kaj menite ostali?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.50
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 10:45 pm    Naslov sporočila:  Re: Revija Elektronik Odgovori s citatom

drVrh je napisal/a:
LP

Tukaj sem z malo tumasto idejo!
Kaj vi menite da bi si naredili svojo revijo revijo članov foruma elektronik.si, notri bi bilo objavljeno vsak mesec (izhajala bi enkrat mesečno) nekaj tem ter nek opisan projekt iz foruma Zbirke projektov, objavljal bi lahko vsak v reviji razne zanimivosti glede elektronike, računalništva itd.

Notri bi lahko opisali predvsem naše programe, ki jih pišemo za MCU, seveda na kratko!

Lahko bi objavili svoje Male oglase v reviji!

Npr. VolkD dela svoj CNC stroj, notri bi lahko bilo vsak mesec opisano kako delo napreduje itd.

Razno, kaj vi menite o tem?

Zaka sem se spomnil na to idejo, ker mi je revija Svet elektronike en sam oglas....reklama. Zato pač ta ideja.

Torej,revijo imamo,treba še samo nekako pomagati-vzpobujati,da tile naši projekti in razni članki pridejo namesto tistih reklam v SE revijo. Ker sama revija je zelo dobra,poznana je celo v bivši Jugo.

drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 29, 2009 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nevem dkone mogoče imaš prav samo zakaj bi dal recimo tam notri če lahko tu sprostiš svoj jezik in malo po domače poveš, ne vsega ampak določene stavke ter je bolj ko ne samo za nas.....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svet elektronike je dobra revija in mislim, da ne rabimo druge. Zavedati se moramo, da brez reklam ne gre. Lahko jo popestrimo tudi člani našega foruma z svojimi prispevki.
RaInfFiMa
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2009 20:13
Aktiv.: 0.29
Kraj: Šmarje blizu Kopra

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stvar je relativno preprosta. Vsak, ki želi objaviti svoj članek, upam da bodo to predvsem projekti, lahko to lepo spiše, mogoče se ustanovi neka skupina, predvsem za popravo kakšnih evidentnih napak in lektoriranje. V naprej se je potrebno dogovoriti zgolj o obliki, tipografiji in ostalih tiskarsko-oblikovnih zadevah, ker ni izključeno, da bi se lahko kasneje najbolj odmevne projekte izdalo v obliki kakšnega zbornika.

Iz posameznega članka se potem napravi pdf datoteko, ki se objavi nekje in je prosto dostopna. Če uredniki SE ugotovijo, da bi kakšen projekt lahko tudi objavili v reviji, se jim to dovoli in zadeva je rešena.

Se pa strinjam, da SE (kakor tudi nobena druga revija) brez reklam nikakor ne more preživeti. Vprašanje je le, kam reklame postaviti.

Trenutno, po doooolgem času ponovno prelistavam več letnikov SE in Elektorja.

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da to ne more uspeti, če ne bi več ljudi trdo prostovoljno delalo. Bo verjetno urednik revije SE povedal, da to ni easy money.
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz ne mislim da bi prav tiskali svoje izdaje revijo namreč da bi pač bila dostopna v pdf formatu ter lepo zbrane zanimivosti na istem mestu predvsem aktualno ter razni projekti bolj podrobno opisani to je namen te revije....
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2009 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rudiP je napisal/a:
Svet elektronike je dobra revija in mislim, da ne rabimo druge. Zavedati se moramo, da brez reklam ne gre. Lahko jo popestrimo tudi člani našega foruma z svojimi prispevki.

Z drugim delom napisanega se ne strinjam. Vsaka konkurenca dviga kvaliteto. Še kako bi bila dobrodošla še kaka revija na slovenskem trgu. Sedaj imaš le dve možnosti kupiš ali ne kupiš. Nimaš pa možnosti kupit tam, kjer je kvalitetnejše.
Lastne tiskane revije mislim da nismo v stanju spraviti na trg. (podobna debata je nekoč že bila na forumu EN) Ob pomoči članov pa bi šlo spavit skupaj free revijo v elektronski obliki. Osebno sem pripravljen spraviti skupaj en projekt mesečno. Naredimo neko šablono, kako naj bi izgledal članek. Pisali bi recimo v Wordu. Nekdo bi članke zbral ter jih združil v PDF.

P.S.
Sam imam ravno na testni plošči SAA1064. Za mesec februar sem pripravljen pripraviti članek o njem ter narediti eno enostavno aplikacijo.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 2:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekoč nekdaj sem nekaj podobnega poskusil. je dosti dela a gre.
No če bi radi vedeli o tem mojem poskusu kaj več si ga lahko ogledate tu:
http://www.s5tech.net/forum/techletter.php?sid=18a2ba2443b1fe01583c923dacef0ca1

No lahko pa tudi tu nadaljujemo.

kranjc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13
Aktiv.: 0.98
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2009 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem mnenja da revije v PDF formatu ne potrebujemo. Članki so spisani na forumu, projekti so objavljeni. Mogoče pa nebi bilo slabo, da se kar je pametnih člankov in projektov zbere na enem mestu. Jaz si tole nekako tako predstavljam:
Nekdo zastavi vprašanje kako bi lahko izvedel neko stvar....na forumu sledijo odgovori. Teh je navadno kar nekaj. Ko je stvar rešena bi se lahko nekdo našel (mogoče še najbolj pravično, da avtor vprašanja), članke povzel ter napisal nek nov članek (povzetek) zdraven dodal še dokumentacijo ter razne priloge (koda programa, tiskano vezje, ...) ter bi vseskupaj nekomu poslal. Ta nekdo pa bi objavil recimo na neki spletni strani (mogoče kar blogu). Blog bi bil tako zelo zanimiv za branje, vsaj po mojem mnenju.
Nazaj na vrh
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi raje malo več dali na revijo Svet elektornike. Zakaj imeti dve reviji in obe slabi, če lahko imamo eno revijo in v njej več oziroma vse. Morali bi se malo bolj aktivno spravit k zbiranju projektov iz foruma in jih objavljat v reviji SE. Koliko vem, reviji SE primanjkuje avtorjev in prispevkov. Posledično seveda bralnost upada in še dodatno narašča število oglasov...

Po moje ni neke potrebe po zbiranju projektov v pdf. Mislim, da je dokumantacija na forumu že dovolj dobro zbrana, da se jo da brez težav prebirat. Za ostalo pa naj bo revija v tiskani obliki.

Se pa načeloma strinjam potrebo po konkurenčni reviji.

lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gkrusi je napisal/a:
Lahko bi raje malo več dali na revijo Svet elektornike. Zakaj imeti dve reviji in obe slabi, če lahko imamo eno revijo in v njej več oziroma vse. Morali bi se malo bolj aktivno spravit k zbiranju projektov iz foruma in jih objavljat v reviji SE. Koliko vem, reviji SE primanjkuje avtorjev in prispevkov. Posledično seveda bralnost upada in še dodatno narašča število oglasov...

.

Se popolnoma strinjam s teboj!Moj predlog bi bil da bi nekako dovolili objavo urednikom pri SE da iz zbirke projektov na forumu ,objavijo v reviji kot Projekti članov foruma. Mislim da vseeno niso vsi hoby elektroniki na forumu,vsaj starejši ne.Ob objavi takih prispevkov pa bi bilo dobro da pri reviji pripravijo nekaj tis.vezij, ali se nabavi težko dobavljiv material,ali bolj ugodno...(Roka roko-obe obraz)
Drugače pa vsi nekaj doma ustvarjamo in kakor hitro stvar deluje hitro pozabimo da če bi to dokumentirali,objavili, bi bilo verjetno zanimivo še komu..

lp
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to ni slaba ideja...toda kako bi se tega lotili? Kdo pozna urednika revije SE? Mikeln?

Nazadnje urejal/a drVrh Sob Feb 14, 2009 5:22 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 12, 2009 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ideja mi je všeč, ker bi bila revija v pdfju! Problem tiskanih revij se mi zdi v tem, ker se jih z leti nabere en cel kup in počasi začnejo zasedat prostor po omarah, pa še iskanje je zamudno. Pri pdf obliki imaš lepo shranjeno v eni mapi in hitro prelistaš če kaj potrebuješ!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni