www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

VGA podaljšek

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.13
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2005 3:41 pm    Naslov sporočila:  VGA podaljšek Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni vsi.

Imam eno majhno težavo in sicer je zadeva takšna, da sem potreboval 15m VGA podaljška, ki sem ga naredil z najbolj priročnim UTP kablom. Sedaj je majhna težava da signal gre skozi samo se malo vidi kot, da bi bila dvojna slika, da mogoče faza zaostaja ali mogoče kaj takšnega. A se da to sfiltrirat s kakšnimi kondenzatorji ali upori 75 ohm-skimi?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.11
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2005 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Video kabel ima drugačno impedanco kot utp kabel. To te sedaj moti.
Nabavi ustrezen kabel.

[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2005 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag je napisal/a:
Video kabel ima drugačno impedanco kot utp kabel. To te sedaj moti.
Nabavi ustrezen kabel.

Da je drugačna impedanca to vem, samo me zanima, če se lahko da kakšen filter?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.62
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 08, 2005 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Posledica napačne impedance so odboji.
UTP kabel je 100omov VGA je 75
lahko bi umetno( z upori ) povečal vhodno impecanco monitorja in izhodno grafične
vendar bi precej zmanjsal signal. Mogoce bi se dalo resit za nastavitvami na krtici in monitorju
vednar dvomim
nabavi 75 omski kabel.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2005 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No zopet sem danes poskusil nekaj novega in sicer namesto UTP kabla sem uporabil f*p kabel, ki ima alu folijo ovito okoli štirih paric, ter za skupno maso uporabil deveto žičko ki je pa pri f*p kablu neizolirana in zadeva deluje odlično.
Nazaj na vrh
pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.62
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2005 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ocitno sem prevec kompliciral Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 458 dni