|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pajo Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.90
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2012 10:48 am Naslov sporočila: APC UPS in menjava RBC7 |
|
|
Na APC UPS 1500, je crknil akumulatorski pak.
Zanima me ali bi šlo zamenjati ta akumulator z nekim cikličnim akumulatorjem reda 100Ah ali pa več? Seveda bi akumulator priključil preko kablov z večjim presekom in bi ga imel postavljenega nekje zraven. Ali bi lahko ta akumulator polnil tudi preko tega UPS-a?
To bi rabil za vikend, samo za priklop razsvetljave (2-3 varčne žarnice, radio, odganjalec komarjev). _________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bat Član

Pridružen-a: Pon 09 Apr 2007 9:06 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.91 Kraj: Moste
|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2012 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hej hoj!
Problem APC UPSov je to, da ne štartajo brez priklopljene omrežne napetosti.
l.p. Tomaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

|
Objavljeno: Čet Jul 12, 2012 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Če sem te prav razumel, mora biti UPS priključen na štrom, mora priti do izpada električne energije in šele potem preklopi na napajanje preko akumulatorja?
Predvidevam, da mora biti zadeva na izhodu še obremenjena.  _________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.10 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Jul 13, 2012 1:07 am Naslov sporočila: Re: APC UPS in menjava RBC7 |
|
|
pajo je napisal/a: |
To bi rabil za vikend, samo za priklop razsvetljave (2-3 varčne žarnice, radio, odganjalec komarjev). |
Brez UPS. Najdi 2 - 3 svetilki na 12V (kamp svetilke), avtoradio je tako in tako na 12V, odganjalec komarjev pa tudi ne dela na 220V, pa si se rešil nepotrebne elektronike, ki ti ob prvi priliki zakomplicira življenje. _________________ ISF
Boljše je sovražnik dobrega! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbs Član

Pridružen-a: Pon 09 Nov 2009 18:42 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 13, 2012 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za cold start SUA1500 držiš On cca 10 sec in se bo normalno zagnal brez omrežne napetosti.
Sicer ne vem kako je glede akumulatorjev večjih kapacitet ampak RBC7 sta drugače samo 2x 12V 18Ah akumulatorja skupaj zlepljena... in če boš želel menjat se ti splača kupit neoriginalne. (170 EUR je RBC7, 80 EUR pa sta dva 18Ah aku.) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pet Jul 13, 2012 2:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dva kosa takšnih akumulatorjev dobiš že za 60 €. Pred kakšnima dvema mesecema sem iskal po spletu pri naših trgovcih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pajo Član

|
Objavljeno: Pet Jul 13, 2012 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
bbs in stane
Hvala za podatke o akumulatorjih!
Akumulatorja v mojem primeru sta že tako uničena, da se ju sploh ne da pomeriti. UPS je počival dve ali več let. Akumulatorja sta vezana v serijo, kar pomeni, da je na priključnih sponkah 24V in ne 12V. V datasheetu pa je zapisano, da gre za 12V pack. Sem pa tudi sam sumil, da gre za 12V akumulatorja, saj ima vsak po 6 celic. _________________ Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Jul 14, 2012 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale UPS (in vsi APCji, ki sem jih imel), štarta brez težav kot razsmernik brez prisotne mrežne napetosti. Le tipko je treba pritisnit
Ne rabi obremenitve na izhodu.
Accu pack je zelo verjetno 24V.
Jaz sem imel dva zunanja ciklična akumulatorja (vsak po cca 100 Ah) vezana v serijo in je delovalo brez težav. Občasno pa je smiselno preveriti balansiranje obeh akumulatorjev in tistega, ki je malo preveč napolnjen, malo sprazniti s kakšno žarnico. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni